Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Înscrierile la atelierul de scenaristică organizat de Cristina Iacob, regizorul #selfie69 și scenaristul Tudor Potra se prelungesc până miercuri

0

Cei care vor să învețe să își transforme o idee într-un scenariu de film, având la final oportunitatea de    a-și susține proiectul în fața unor regizori și producători din industria cinematografică românească, mai au trei zile pentru a se înscrie la atelierul de scenaristică organizat de realizatorii #selfie69. Până miercurea aceasta, 8 martie, inclusiv, ei își pot trimite CV-ul, împreună cu o scrisoare de intenție, la adresa inscrieri@asociatiascenaristilor.ro.

Atelier scenaristica ASCER_afis rsz 1

Workshopul de scriere a unui scenariu cinematografic De la idee, la scenariu este susținut de Tudor Potra, scenarist, regizor și advertising creative director, unul dintre scenariștii #selfie69, la invitația  Asociației Scenariștilor Români (ASCER), fondată de Cristina Iacob, regizorul succesului de public #selfie69 – comedia românească ce a adus un număr record de peste 150.000 de spectatori la cinema.

Atelierul-curs va avea loc pe o perioadă de șase luni (9 martie – 10 august), în mansarda Cărturești Verona, în fiecare joi, de la ora 19:00 la ora 21:00. [Pentru detalii, intrați aici: http://bit.ly/2maJ9xb.]

Workshopul se adresează celor care de multe ori și-au spus: “Povestea mea ar fi un film grozav“, dar nu au știut de unde să înceapă.

« Nu este atât un curs unde să îți iei notițe, ci un atelier în adevăratul sens al cuvântului, unde fiecare să își avanseze propriul proiect, să îl pună la punct, să îl dezvolte. Are, bineînțeles, o componentă teoretică, însă este mai mult o școală de meserii decât o academie. Mai multă îndrumare decât predare de la catedră », spune Tudor Potra.

« Workshopul acesta înseamnă idei noi, care pot deveni scenarii de film», spune Cristina Iacob. « Scopul nostru este de a aduce împreună scenariști, regizori și producători, astfel încât poveștile create aici să aibă o șansă de a deveni filme. Participanții vor lucra și vor învăța să își scrie cât mai firesc povestea, să își structureze ideile în formatul și ritmul specifice unui scenariu de lungmetraj, având la final un scenariu de film și oportunitatea de a ține un pitch în fața unui grup de producători și regizori în căutare de povești. Chiar se întamplă! », spune Cristina Iacob.

Cursul-atelier va oferi participanților un bagaj teoretic prin care să poată înțelege mai bine fenomenul cinematografic, pentru a putea să propună proiecte cu șanse de succes; să îndrume primii pași în această profesie, oferindu-le asistență profesionistă la fiecare pas al transformării ideii lor originale într-un scenariu de film complet, ce poate oricând să fie susținut într-un pitch în fața unui grup de producători și regizori în căutare de povești.

Fiecare sesiune de două ore conține o primă parte consacrată unei etape de realizare a unui scenariu (ilustrată cu exemple video din filme importante), urmată de monitorizarea evoluției fiecărui proiect individual. Întâlnirile sunt săptămânale, pentru a oferi fiecărui cursant timpul necesar pentru a lucra la proiectul său de scenariu. Evoluția acestuia este prezentată public și comentată de colegi și profesor.

« Din experiență știu că imaginația și creativitatea funcționează mai bine când sunt în ping pong în grup, într-un brainstorming. Fiecare participant va profita de emulația cu ceilalți, iar concurența acolo va deveni pozitivă, pentru că te motivează. Vrem să creem la atelier această ambianță de ferment creativ », spune profesorul Tudor Potra.

Pentru atelierul De la idee, la scenariu vor fi selectați 15 participanți. Prețul este de 1200 de lei. Cei care doresc să participe îți pot trimite CV-ul și o scrisoare de intenție, la adresa inscrieri@asociatiascenaristilor.ro, până miercuri, 8 martie. Contact: edith.alibec@zazufilm.com / 0757.643.477.

Scurte biografii

Tudor Potra este scenarist, regizor și advertising creative director, la Paris și București. Absolvent al UNATC (regie film) și Université Paris III Sorbonne Nouvelle (teorie film), el este laureat al Premiului Beaumarchais, al Societății Autorilor din Franța. Tudor a colaborat cu Zazu Film ca scenarist al filmului #selfie69, cel mai mare succes de public, un record pentru filmul românesc.

 

Regizor și scenarist, autoarea comediei #selfie69, Cristina Iacob este absolventă a unui masterat în cinematografie în cadrul London Film School și licențiată în regie de film. A realizat până în prezent trei lungmetraje: #selfie69 (2016), Poveste de dragoste (2015) și #selfie (2014) – cel mai bine vândut film românesc al anului 2014, cu cel mai mare număr de spectatori veniți la cinema la un film de debut (102.000 de intrări în numai 20 de săptămâni), căștigător al Premiului pentru cel mai bun film la Broad Humor Film Festival (SUA) și la Southampton International Film Festival (Marea Britanie). Cristina a fondat compania de producție cinematografică ZAZU Film (2011), apoi Asociația Scenariștilor Români (ASCER) și organizează workshopuri de scenaristică și de actorie susținute de profesioniști ai industriei cinematografice. 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.