Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Înscrie-te până în 17 septembrie la conferința „Rolul statului în promovarea responsabilității sociale”. Participarea este gratuită.

0

Conferința „Rolul statului în promovarea responsabilității sociale”

 București, 28 septembrie 2012

 

Federația Junior Chamber International (JCI) România, în parteneriat cu Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului și Asociația „Institutul pentru Politici Sociale” anunță organizarea conferinței naționale „Rolul statului în promovarea responsabilității sociale”, în cadrul proiectului „Acționăm responsabil! – Rețeaua socială RSC”. Evenimentul va avea loc în data de 28 septembrie 2012, la Hotelul Howard Johnson București, începând cu orele 09:00.

Obiectivul evenimentului este facilitarea dialogului între decidenți politici, manageri de companii, reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale,  sindicatelor, patronatelor, camerelor de comerț și industrie și asociațiilor de IMM-uri în vederea identificării de soluții pentru stimularea programelor de RSC în România.

Pornind de la Strategia națională de promovare a responsabilității sociale elaborată și coordonată de către Secretariatul General al Guvernului, precum și de la alte documente existente la nivel european ce abordează această problemă, conferința își propune realizarea unei diagnoze a stării de fapt în ceea ce privește dezvoltarea programelor de RSC în România și explorarea, împreună cu actorii cheie în domeniu, a soluțiilor oferite de strategia de RSC, precum și generarea de noi idei și inițiative care pot contribui la îmbunătățirea acesteia, în vederea unei implicări cât mai eficiente a sectorului privat în susținerea celui public și a comunității în care își desfășoară activitatea.

Responsabilitatea socială, fie că ne referim la strategii complexe care presupun restructurarea activității prin integrarea RSC în strategia de business sau doar la proiecte punctuale de natură filantropică, începe să devină o preocupare reală pentru din ce în ce mai multe companii care își desfășoară activitatea în România. Cu toate acestea, multe organizații continuă să considere implementarea de proiecte de RSC o misiune dificilă, motivul cel mai des invocat (cu precădere de către companii) referindu-se la cadrul nefavorabil din România pentru astfel de inițiative. „Fie că este vorba de lipsa unei educații a consumatorului român în sensul consumului etic ce transformă business-ul sustenabil într-unul profitabil, de absența unor stimulente fiscale reale pentru companiile responsabile sau a unei promovări adecvate a responsabilității sociale, astfel de aspecte reprezintă subiecte de interes pe care ne propunem să le aducem în discuție în cadrul conferinței Rolul statului în promovarea responsabilității sociale corporative(Rodica Lupu, manager www.actionamresponsabil.ro).

Astfel, discuțiile din cadrul conferinței „Rolul statului în promovarea responsabilității sociale corporative” se vor concentra în jurul următoarelor întrebări:

  • Este sau ar trebui să fie statul un motor în demersul de promvoare a responsabilității sociale?
  • Ce poate face statul român în vederea susținerii inițiativelor de responsabilitate socială corporativă?
  • Proiectul de stategie națională de promovare a responsabilității sociale poate fi o bază pentru programe viabile, cu rezultate sustenabile?

Alături de invitații speciali care vor face parte din panel, sunt invitați să aibă intervenții în cadrul conferinței tot cei care consideră că pot avea o contribuție interesantă la dezbatere, fie că este vorba despre idei privind măsuri ce pot fi aplicate de stat, studii de caz/exemple de măsuri/proiecte din alte state, facilități oferite de statul român și aplicații ale lor sau orice alte subiecte relevante pentru tema conferinței. La finalul evenimentului, ne propunem să elaborăm un material care să sintetizeze toate aceste contribuții, în vederea elaborării unei propuneri de îmbunătățire a strategiei naționale de promovare a responsabilității sociale.

Participarea la conferință este gratuită, iar înscrierile pentru eveniment se pot face online pe pagina dedicată evenimentului www.actionamresponsabil.ro/evenimente/rolul-statului-in-promovarea-responsabilitatii-sociale.

Pentru a include intervenția dumneavoastră pe agenda conferinței, vă rugăm să realizați o scurtă prezentare a acesteia prin completarea formularului disponibil online www.actionamresponsabil.ro/evenimente/rolul-statului-in-promovarea-responsabilitatii-sociale, până la data de 17 septembrie 2012.

 

 

Despre proiectul „Acționăm responsabil! – Rețeaua socială RSC”

Cofinanţat prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, proiectul „Acționăm responsabil! – Rețeaua Socială RSC” este destinat promovării dialogului social și soluționării provocărilor cu care diferite organizații se confruntă în implementarea inițiativelor de responsabilitate socială. Până în prezent, echipa a creat deja o rețea de peste 250 de membri din cele 8 regiuni de dezvoltare, aceștia comunicând în permanență informații, stiri și rapoarte de RSC prin intermediul portalului www.actionamresponsabil.ro.

Până în prezent, în cadrul proiectului au avut loc 7 conferințe regionale, 3 conferințe naționale și o conferință internațională, 16 workshop-uri și 4 mese rotunde acestea reunind peste 800 de participanți, reprezentanți din corporații, IMM-uri, patronate, asociații și diverse organizații ale societății civile. Cele 8 centre regionale asigură în mod constant asistență directă organizațiilor și persoanelor interesate, la sediile din orașele: București, Iași, Constanța,  Cluj-Napoca, Timișoara, Sibiu, Craiova, Ploiești.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.