Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Înscrie-te la concursul Digital Kids, competiție de programare și robotică pentru copii și adolescenți

0

Asociația Edusfera, în parteneriat cu ROSEdu, Centrul de Creație Tehnică pentru Tineret (inventeaza.ro) și Impact Hub Bucharest, anunță lansarea concursului Digital Kids adresat copiilor cu vârste cuprinse între 8 și 14 ani.

DSC04575

Concursul Digital Kids este o inițiativă care își propune să descopere și să promoveze copiii pasionați de tehnologie și robotică. Participanții se pot înscrie în competiție la una dintre cele 5 categorii propuse: Jocuri, Utilitare, Aplicații pentru școală, Roboți și Multimedia.

Înscrierea se face online, pe site-ul concursului: concurs.digitalkids.ro, în perioada 21 aprilie – 26 mai, prin completarea unui formular de concurs.

Această competiție se diferențiază de celelalte concursuri sau olimpiade de informatică prin accentul pus pe partea practică. Cu alte cuvinte, încurajăm copiii să își folosească creativitatea și competențele practice în domeniul IT pentru a crea pagini web, aplicații, programe, jocuri, exersându-și astfel abilitățile digitale, foarte importante pentru viitoarea lor carieră” – Tincuța Apăteanu, Președinte Edusfera.

“La inventeaza.ro ne-am făcut deja o tradiție din a derula sau sprijini inițiative cum este concursul Digital Kids, menite să dezvolte spiritul de inițiativă și dorința de acțiune în rândul tinerilor. Fiind noi înșine pasionați de robotică și programare, ne dorim să le oferim inginerilor de mâine cât mai multe oportunități de dezvoltare prin provocări care să le permită să-și pună în aplicare ideile. Suntem nerăbdători să citim aplicațiile participanților.”  – Cristiana Bogățeanu, Coordonator programe inventeaza.ro 

Lucrările transmise vor fi evaluate de un juriu independent care va selecta 5 participanți la finala concursului Digital Kids pentru fiecare categorie, urmând ca după prezentarea lucrărilor din 6 iunie de la Impact Hub București să aibă loc premierea câștigătorilor.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Asociaţia Edusfera a fost înfiinţată în anul 2012, cu misiunea de a susţine accesul la o educaţie de calitate al copiilor şi tinerilor români prin dezvoltarea de programe în domeniul educaţiei. Asociaţia Edusfera promovează importanţa educaţiei în domeniul ştiintelor şi tehnologiei. Asociaţia Edusfera este implicată în activităţi de advocacy pentru introducerea cursurilor de programare în toate şcolile din România. Peste 200 de copii participă la cursurile Digital Kids organizate în București și Cluj-Napoca.

Asociația Centrul de Creație Tehnică pentru Tineret (inventeaza.ro) este o organizație non-guvernamentală, fondată în 2011, care sprijină inițiativele inovatoare în domeniul tehnologic cu accent pe robotică, programare și automatizări, fiind de altfel și primul hackerspace din România. De-a lungul timpului, inventeaza.ro a câștigat mai multe premii la competiții de profil, dintre care: premiul 1 Yahoo Open Hack 2011, premiul 1 Webstock 2011, mențiune Inventika 2011 etc. De asemenea, ne mândrim cu organizarea a peste 100 workshopuri și îndrumarea a peste 600 de elevi și studenți.

ROSEdu (Romanian Open Source Education) este o organizație bazată pe o comunitate de oameni pasionați de tehnologie și software liber, în mediul educațional. Aceasta și-a început activitatea din 2007 în cadrul Facultății de Automatică și Calculatoare a Universității POLITEHNICA din București. Misiunea ROSEdu este de a forma, sprijini și extinde educația pe baza valorilor open source.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.