Înscrie o lucrare artistică în apelul deschis Lente x Un-hidden Romania

0

Save or Cancel, inițiatorul programului multianual de regenerare urbană prin artă Un-hidden Romania, te invită să realizezi o intervenție artistică pe un perete din curtea Lente București.

În sufrageria urbană Lente, lucrarea ta va continua expoziția permanentă care prezintă lucrări de Aitch, Cutărică, Kitră, Ada Mușat, Saddo, Pren, Mura, Binescris, Irlo, Livia Fălcaru, Reg, Sorina Vazelina, Primitiv Print, Kseleqoqynqyshy, Pisica Pătrată sau artistul japonez Aito Kitazaki, realizate în cadrul Pictăm Pereți și Un-hidden Bucharest.

Intervenția artistică premiată va fi realizată de câștigător/are, cu susținerea Lente și Save or cancel, în cadrul programului multianual Un-hidden Romania. Lucrarea va propune un traseu al artei independente din spațiul public bucureștean, care invită publicul să adauge noi lucrări remarcabile. 

Cum?

Apelul deschis produce o intervenție artistică care propune o hartă interactivă a lucrărilor artistice independente din spațiul public bucureștean.

Intervenția artistică poate fi temporară sau permanentă, asamblată, pictată, scrisă, sau orice alt gen de intervenție sau instalație. Peretele ar putea să conțină repere stilizate ale Bucureștiului care descriu o hartă a zonelor centrale, în care ar putea fi marcate lucrările selectate. Marcarea lucrărilor ar putea lua forma unor fotografii amplasate pe lângă reperele urbane, împreună cu adresa unde poate fi găsit muralul și un cod QR care să trimită la pagina de instagram/facebook a artistului/ei. Astfel, pe această hartă ar putea fi adăugate ulterior, ca într-un puzzle, și alte lucrări. Însă aceasta este doar o sugestie și din acest motiv, apelăm la creativitatea ta.

De ce?

– pentru a spori sentimentul de apartenență și identitate prin (re)descoperirea afectivă a orașului prin artă;

– arta are capacitatea de a umaniza spațiul public, sporind dialogul și co-participarea;

– există deja o serie interesantă de inițiative culturale și intervenții artistice independente care sporesc calitatea spațiului public în București;

awareness: recunoașterea contribuției artei independente la crearea unei culturi urbane, conștientizarea acestei culturi urbane artistice independente – orice hartă de acest gen funcționează ca un meta pentru spațiul lucrărilor artistice independente.

Participă!

Accesează pagina regulamentului, unde vei găsi și formularul de participare.

 

Calendar OPEN CALL

16 Mai // Start înscrieri

27 Mai, 23:59 // Deadline

28 – 30 Mai // Jurizare 

31 Mai // Anunț propunere câștigătoare

6 – 10 Iunie // Producție intervenție artistică

PREMIU

– 947 lei NET, 985 lei BRUT;

– materiale necesare pentru producția intervenției artistice, în valoare de 950 lei;

– promovare în cadrul acțiunilor programului Un-hidden Romania.

Înscrie-te în acest apel deschis pentru a contribui la cartarea lucrărilor de street art în spații publice din România. Accesează pagina regulamentului, unde vei găsi și formularul de participare.

Despre Un-hidden Romania
Un-hidden Romania este un program multianual de regenerare urbană imaginat ca serie de intervenții artistice care au ca scop umanizarea spațiilor publice din țară, și promovarea explorării acestora prin artă. https://un-hidden.ro

Programul cultural este produs de Save or Cancel (Cristina Popa, Andrei Racovițan) prin feeder.ro și co-finanțat de AFCN.

Programul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Parteneri: Muzeul Național de Artă Contemporană (București), Facultatea de Sociologie și Asistență Socială (București), Amural (Brașov), Colegiul Național de Arte Regina Maria (Constanța), Asociația Artipic (Iași)

Parteneri media: Igloo, Zeppelin, The Institute, IQads, Revista Atelierul, Zile și Nopți, La pas prin Brașov, Litera 9, Romania Pozitivă, Book Hub, Teen Press, Revista Golan

Despre Lente

Lente Dionisie Lupu este o afacere locală care conștientizează și recunoaște importanța mediului cultural în care există și își asumă că spațiul fizic este locul public în care orașul își manifestă cultura prin artiști mai mult sau mai puțin cunoscuți și recunoscuți.

Despre Save or Cancel

Din 2009, Save or Cancel este un mediu de comunicare și propagare a artelor și culturii, promovând și facilitând rolul acestora în societatea contemporană.

Programele multidisciplinare auto-inițiate de Save or Cancel au ca scop identificarea oportunităților sustenabile și adaptabile de (re)valorizare a existentului prin proiecte de arhitectură, culturale și editoriale.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 50 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.