Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Inovaţie la Festivalului Internaţional de Teatru Radiofonic Grand Prix Nova Ediţia a IV-a

0

Cea de a IV-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru Radiofonic Grand Prix Nova, organizat de Radio România, va avea loc în perioada 31 mai – 5 iunie la Grand Hotel Continental din Bucureşti.

Aflat sub Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale Principesa Moştenitoare Margareta a României, Grand Prix Nova este singurul festival internţional de producţii sonore care îşi propune ca temă inovaţia.
Afis GPN 2016

Un număr record de participanţi de pe toate continentele îşi vor disputa şase trofee oferite în cadrul a două secţiuni – Spectacole Radiofonice şi Forme Scurte. Preşedintele juriului este anul acesta, Katharina Rathouska – Directorul Departamentului de Radio Drama şi Literatură al Radiodifuziunii ceheşti, căreia i se alătură: Vijay Sadhu – Senior Executive, Programming Asia-Pacific Broadcasting Union (ABU), Dmitri Plax – Scriitor, producător şi regizor în cadrul Departamentul Radio Drama (Radio Suedia), Stefano Gianotti – Compozitor, autor şi interpret şi Oana Cristea Grigorescu – Critic de teatru şi jurnalist cultural la Radio România Cluj. Festivitatea de decernare a premiilor va avea loc la Palatul Elisabeta, sâmbătă, 4 iunie, ora 17.00.

Programul festivalului cuprinde patru zile de audiţii la Grand Hotel Continental. Limba oficială a festivalului este limba engleză. Vor fi de asemenea discuţii despre piesele sonore audiate cu membrii juriului, competitori şi participanţi, precum şi o serie de evenimente conexe dedicate specialiştilor şi marelui public.

DADA la Grand Prix Nova – joi, 2 iunie, ora 17.00, workshop care propune o serie de audiţii cu premiere dedicate fenomenului DADA, aflat la centenar, urmate de dezbateri. Se vor asculta Fuchsiada de Urmuz, regia Gavriil Pinte şi DADA Cabaret, adaptare de Mihai Lungeanu după Matei Vişniec.

Spectacolul polonez Meşterul Manole va avea loc în cadrul Grand Prix Nova, sâmbătă, 4 iunie, ora 19.30, la Teatrul Odeon. Radio România, în parteneriat cu Institutul Polonez, oferă o reprezentaţie unică, inspirată de textul baladei populare româneşti.

În cadrul ceremoniei de premiere a competiţiei internaţionale Grand Prix Nova vor fi acordate şi Premiile Teatrului Naţional Radiofonic sunt acordate anual actorilor cu performanţe deosebite în interpretarea acestui gen. În 2016 au fost admiraţi: Florentina Tănase – Premiul pentru debut, Oana Maria Mărgineanu – Premiul pentru cel mai bun rol feminin, Marius Manole – Premiul pentru cel mai bun rol masculin.

Federico Fellini şi Teatrul Radiofonic este un eveniment care provoacă la redescoperirea personalităţii de anvergură mondială a cineastului italian. Deloc cunoscută în România, calitatea de scenarist pentru radio a lui Fellini va fi revelată iubitorilor de film şi sunet cu prilejul a două evenimente de anvergură în cadrul Grand Prix Nova.

Duminică, 5 iunie, de la ora 18.00, pe scena sălii de concerte Mihail Jora a Radiodifuziunii române va fi jucat spectacolul Surpriza/În afara programului, după un text semnat de Federico Fellini şi Nicola Manzari. Intrarea este liberă.

Tot duminică, 5 iunie, la ora 17.30, Teatrul Naţional Radiofonic lansează, în premieră naţională, cinci spectacole sonore bazate pe scenarii radiofonice semnate de marele cineast Federico Fellini. Acestea vor putea fi ascultate la Radio România Actualităţi în datele de 6, 7 şi 8 iunie de la ora 23.05.

Organizator: Radio România
Parteneri: Institutul Polonez, Teatrul Odeon, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică- I.L. Caragiale Bucureşti, UNITER
Parteneri media: Radio România Actualităţi, Radio România Cultural, Radio România Regional, TVR 2, România TV, Zile şi nopţi, Revista 22, Observator Cultural, Grand Hotel Continental, Ziarul Metropolis, mediaTRUST, Art Act Magazine, ACCENTE, Agenţia de carte.ro.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.