Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Inițiativa Aspen pentru Europa

0

Institutul Aspen România găzduiește azi, 5 octombrie, în pregătirea Bucharest Forum 2016, o reuniune a Inițiativei Aspen pentru Europa, lansată în decembrie 2015 la Bruxelles.

aspen_initiative_for_europe_vizual

La acest eveniment au confirmat participarea reprezentanți ai rețelei internaționale Aspen, oficiali de rang înalt și experți la nivel mondial, precum Marta Dassù, Director Senior, Afaceri Europene, The Aspen Institute, redactor-șef publicația Aspenia; Mircea Geoană, președinte, Institutului Aspen România; Rüdiger Lentz, director executiv, Institutul Aspen Germania; Marius Cristian Bădescu, secretar de stat pentru Afaceri europene, Ministerul Afacerilor Externe; Jan Vincent-Rostowski, președinte al Boardului, Fundația pentru Liberalism Contemporan, fost ministru de finanțe al Poloniei;Laurenţiu Ştefan, consilier prezidențial, Departamentul Politică Internă; Andi Cristea, membru al Parlamentului European; Ovidiu Raețchi, deputat; Leonard Orban, consilier prezidențial, Departamentul Afaceri Europene; Amb. Volkan Bozkir, membru al Parlamentului, fost ministru al Afacerilor Europene din Turcia; Dimitar Bechev, Visiting Scholar, Center for European Studies, Harvard University; David Kramer, Director Senior pentru Drepturile Omului și Democrație, The McCain Institute for International Leadership; Mehmet Öğütçü, președinte, Global Resources Partnership; Jan Techau, director, Richard C. Holbrooke Forum, American Academy in Berlin; Sinan Ülgen, Visiting Scholar, Carnegie Europe; Elliot Gerson, vicepreședinte executiv, Policy and Public Programs, International Partners, The Aspen Institute.

Întâlnirea de mâine oferă oportunitatea conturării unei contribuții comune cu privire la opțiunile strategice europene, în special în ceea ce privește construirea unei perspective împărtășite în sectoarele critice pentru societate în domenii ca frontierele comune, migrație, lupta antiteroristă, relația cu vecinătatea europeană și model economic european.

Pentru a spori relevanța contribuțiilor strategice într-un moment de transformare critică pe continentul european, dar și în spațiul euro-atlantic, reuniunea Inițiativei Aspen pentru Europa de la București are o componentă practică – elaborarea unui document cu recomandări practice ce va fi prezentat în decembrie oficialilor europeni.

 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.