Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Ingrijirea animalelor de companie, pe intelesul micutilor de clasa a doua

0

Campania “ABC-ul Animalelor de Companie” continua!

 

Programul “ABC-ul animalelor de companie”, demarat in luna noiembrie a anului trecut, continua si in 2013 in scolile din sectoarele 2 si 3 din Bucuresti. Peste 1500 de elevi din 15 scoli au participat la programul educativ desfasurat de Asociatia Producatorilor de Hrana pentru Animalele de Companie (ARPAC), in parteneriat cu Inspectoratul Scolar General al Municipiului Bucuresti si Asociatia Generala a Medicilor Veterinari din Romania.

Ingrijirea animalelor de companie, pe intelesul micutilor de clasa a doua

Proiectul “ABC-ul animalelor de companie” presupune predarea unor lectii interactive de catre un medic veterinar, o singura ora, la fiecare dintre clasele de-a doua. Orele de predare sunt relaxate, pe intelesul tuturor si axate pe chestiuni concrete despre cum trebuie ales un animal de companie, precum si despre modul in care trebuie ingrijit, hranit si iubit. 4 medici veterinari, cooptati de ARPAC, povestesc elevilor cum respectarea unor reguli simple va imbunatati relatia dintre stapan si animal, prelungind chiar durata de timp in care cei doi se bucura unul de celalalt.

Timp de o ora, in cadrul lectiilor deschise, noi ii invatam pe elevi cum sa aiba grija cat mai bine de animalul lor de companie. Micutii au ocazia sa afle lucruri noi, interesante si utile despre animalutele de langa ei si nevoile acestora. De altfel, sunt foarte entuziasmati de acest curs, ne adreseaza tot felul de intrebari, insa cel mai important este ca vor sa devina si mai responsabili. Cei care nu au inca un prieten de joaca necuvantator – daca isi vor dori unul in viitor – vor sti tot ceea ce presupune ingrijirea acestuia”, a declarat Gratziela Bahaciu, Secretar General ARPAC.

 Arpac_PPT_Cover

Despre ARPAC

Fondata in 2003 ARPAC este o organizatie non-guvernamentala, non-profit, creata pentru a reprezenta, sprijini si sustine interesele comune ale membrilor sai, importatori si producatori de hrana pentru animale de companie. Din 2006 ARPAC este membra a Federatiei Europene a Producatorilor de Petfood (FEDIAF). Membrii ARPAC sunt: Mars Romania, Nestle Romania, Royal Canin Romania, Nordic Petfood Distribution si Angst S.A.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.