Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

INEDIT: Spectacol cu cobzar / Club Control Bucuresti

0

Miercuri, 22 ianuarie de la ora 21 in Club Control, Bucuresti. 

cobza spectacol bucuresti

Sursa: aici.

Oare cât eşti de frumoasă? Eşti atât de frumoasă încât sunt orbit de lumina ta şi te văd: frumoasă, zglobie, fericită, mohorâtă, necruţătoare şi minunată.

Nu demult existau adevărate fabrici de lăutari în cartierele mărginaşe din Bucureşti, Chişinău sau Iaşi, ultima relicvă a moştenirii otomane din partea aceasta de lume. Muzicieni din tată în fiu, până la ultimul.

Muzica este cea mai veche formă de exprimare, mai veche chiar decât vorbirea sau reprezentarea grafică. Lăutarii au purtat din generaţie în generaţie, pe calea cântecului, naraţiuni istorice, înveselind simultan ţăranii (la nunţi, botezuri, chefuri şi petreceri), dar şi mahalagii oraşelor, cântându-le şi străinilor şi aducându-şi aportul în valorificarea specificului muzical al acestei regiuni în alte zone ale Europei, prin proliferarea baladelor şi doinelor.

Ce sunt lucrurile acestea care ne înconjoară? Ne definim pe noi în raport cu împrejurimile fiindcă acesta este singurul sistem de referințe pe care îl cunoaşte mintea noastră (limitată)? Lumea contemporană afectează cel mai puternic această rămăşiţă a identităţii regionale est-europene. Printr-o alternanță între arpoprierea și rejectarea valorilor și cauzei originare de către diverse grupuri și comunități, definite de considerente de natură etnică, de clasă, sau academice, s-au pierdut atât specificul stilistic cât și explicația istorică a unui fenomen care în ciuda aparențelor, nu-și găsește corespondent nici în istorie, nici în spațiul geografic.

Şamanul mut vrea să exprime o trăire însufleţită, sălbatică, ce abia acum îşi găseşte esenţa. Ca un ecou, un urlet rece al stepelor ruseşti. Parcă auzi lentoarea orientală turco-grecească, deşi deseori improvizaţiile de vioară (Adrian Sârbu, Republica Moldova) sau de tanbura-saz (Amir Heidarkhodaee, Iran) devin ameţitoare. Cobza temperează puţin muzica şi îi va da o bătrâneţe care o îndulceşte.

Simion Bogdan-Mihai (cobză, voce) prezintă: „Şamanul mut”, performance cu muzici de tradiţie orală.

https://www.facebook.com/pages/Simion-Bogdan-Mihai/636157243067010

Invitaţi: Adrian Sârbu (vioară), Amir Heidarkhodaee (tanbur-saz, setar), BĂLAŞA (percuţii)

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.