Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

INEDIT: PRIMA piesă de teatru jucată în aeroport!

0

Gelu Niţu şi Cătălina Mustaţă se revăd în anul care a trecut, sâmbătă, la premiera primului spectacol de teatru jucat într-un aeroport din România.

Aeroportul Internaţional Henri Coandă este gazda primului spectacol de teatru jucat în incinta unui aeroport din Romania, sâmbătă, 29 martie, ora 19:00, Terminalul Nou Plecări.

Foto 4 Daniel Vrabioiu

O producţie a Teatrului de Sufragerie, după textul dramaturgului Ştefan Caraman, „Ne vom revedea în anul care a trecut” îi are în rolurile principale pe Gelu Niţu, Cătălina Mustaţă, Meda Victor şi Mihai Smarandache, iar regia îi aparţine lui Alexandru Nagy.

Aflat la prima producţie independentă de teatru, Gelu Niţu, actor consacrat al Teatrului Odeon, a trecut peste emoţiile iniţiale printr-un act de încredere: „Mi-a plăcut textul proaspăt şi actual semnat Ştefan Caraman, mi-a plăcut şi rolul lui Nuţu, scriitorul, dar şi abordarea tânărului regizor Alexandru Nagy. Deşi teatrul independent reprezintă un act de curaj, mai ales pentru un actor care a jucat doar în producţii « de stat », cum e cazul meu, proiectele independente au produs, după cum ştim cu toţii, multe evenimente notabile. Să vedem ce-mi rezervă viitorul de aici încolo.”

Mai familiară cu abordările teatrului independent, Cătălina Mustaţă, cunoscută atât de pe scena Teatrului Odeon, cât şi ca actriţă de film, realizatoare TV şi traducătoare, joacă rolul Cameliei, partenera de zbor a lui Rudi, un rol în care se dezbracă de inhibiţii:

„Tot ce înseamnă independent transmite un mesaj drag mie. Am subscris acestui concept de când mă ştiu. Piesa propusă de Teatrul de Sufragerie este o nouă provocare pentru o actriţă care joacă între timp piese clasice la Teatrul Odeon.”

Distribuţia este completată de doi actori tineri, care şi-au pus deja amprenta în lumea teatrului şi a filmului românesc: Meda Victor, cunoscută pentru colaborările cu regizori precum Horaţiu Mălăele („Nuntă mută”), Alexandru Tocilescu („Inque Broadway”), Radu Afrim („Poate sfârşitul lumii”) şi Mihai Smarandache, actor al Teatrului Odeon, care s-a remarcat în piese precum „Ascensiunea lui Arturo Ui poate fi oprită”, regia Dragoş Galoţiu, „Pyramus & Thisbe 4 You”, regia Alexandru Dabija, „E doar sfârşitul lumii”, regia Radu Afrim etc.

După premiera oficială din Aeroportul International Henri Coandă, spectacolul va fi integrat în repertoriul Teatrului de Sufragerie, dar si programul teatrelor din București. În luna iunie 2014, Teatrul de Sufragerie isi propune sa plece  într-un turneu de promovare, o Caravană care va cuprinde 5 aeroporturi din țară: Sibiu , Iași, Cluj  Timișoara  si Tulcea (orasul in care locuieste si creaza autorul textului, Stefan Caraman) unde spectacolul se va juca pentru publicul local.

Mulţumim partenerilor noştri, Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti, Christian Tour, Fives, TIP (Teatrul Independenţilor Profesionişti) şi Colivia, care au primit cu entuziasm şi încredere propunerea de a susţine acest proiect inedit.

Parteneri media:
Şapte Seri, Oraşul Meu, Modernism, Observator Cultural, GetLokal, PostModern, România Pozitivă

Foto 3 Daniel Vrabioiu
| despre Ştefan Caraman
Autorul piesei, Ştefan Caraman, este prozator, dramaturg, poet și jurnalist. Ca dramaturg, a făcut carieră cu texte precum: Zapp, Epilog, Fapt divers, Ocean Café, M&M, Chat ş.a. Textele lui au fost montate în teatre din Bucureşti, Madrid, Praga, Piatra Neamţ, Sfântu Gheorghe, Tulcea, Galaţi.

| despre Alexandru Nagy
Alexandru Nagy este absolvent al secției de Actorie din cadrul Facultății de Teatru a U.N.A.T.C „I.L. Caragiale” București și al programului de master din Marea Britanie – Theatre Directing – East 15 Acting School, London. A fost asistentul de regie al lui Horațiu Mălăele, pentru spectacolul „Lautrec” al Teatrului Metropolis și a regizat mai multe producții de teatru, prin care: Body of a woman as a battlefield in The Bosnian War de Matei Vișniec, The 8th Continent de Anthony Clark, Așteptându-l pe Godotde Samuel Beckett etc. Este cel mai tânăr regizor de operă din România, prin montarea Il Tabarro de Giacomo Puccini la Opera din Brașov.

| despre Teatrul de Sufragerie
Înfiinţat în ianuarie 2012 şi inaugurat oficial cu spectacolul Sunt un orb în regia lui Horaţiu Mălăele, Teatrul de Sufragerie propune o alternativă a teatrului din sălile consacrate de spectacol, prin îndepărtarea barierei actor – spectator, schimbând perspectiva spectatorului cu privire la nivelul lui de implicare. Sufrageria însăşi este un decor, sufrageria însăşi devine scena de joc, scenă pe care s-au jucat până în prezent peste 90 de spectacole care au participat la festivaluri în Bucureşti, Iaşi, Bacău, Sibiu şi Tukums (Letonia).

Teatrul de Sufragerie a câştigat premii importante în cadrul Maratonului Teatrului Independent – Bucharest Fringe 2012, Iaşi Fringe Festival 2013 şi a primit nominalizări la Festivalul Teatrului Independent 2013.

Afis Ne vom revedea in anul care a trecut, parteneri media

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.