Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

INEDIT: performance de modelaj in zapada si sculptura in gheata, video-mapping si ilustratie @ Imbold Cultural Eminescu Remixed

0

Imbold Cultural la Ziua Culturii Române

Duminică, 15 ianuarie, Asociația Culturală Imbold sărbătorește ZIUA CULTURII ROMÂNE și 167 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu alături de patru artiști din zona artelor vizuale.

De la ora 14:00, în Grădina Acuarela de pe Strada Polonă nr. 40 (Bucuresti), Imbold Cultural aduce arta în zăpadă și se bucură de temperaturile scăzute printr-un performance de modelaj în zăpadă și sculptură în gheață, video- mapping și ilustrație.

Imbold Cultural-01

„Imbold Cultural” debutează cu ilustrația. Andrei Argaetic va reprezenta o serie de ilustrații introductive a universului eminescian cu versuri și elemente fantastice aspațiale și atemporale din poeziile marelui poet.

Următoarea componentă din puzzle-ul cultural este sculptura. Cei doi sculptori, absolvenți UNArte: Misha Diaconu și Marian Mardare. Misha, unul dintre cei mai bine cotați sculptori tineri în metal, va ciopli de data aceasta într-un bloc de gheață, iar Marian, artist specializat în lucrul cu lut și rășină, va modela zăpada. Performance-ul celor doi artiști va avea loc în grădină și va avea ca rezultat o lucrare artistică sugestivă pentru opera sau viața lui Mihai Eminescu.

Lucrarea finală va fi adusă la viață după lăsarea întunericului de animația colectivului de artiști digitali Aural Eye. Aceștia vor mapa suprafața lucrării și o vor îmbrăca cu lumină și culori folosind mai multe proiectoare și mixerele digitale.

Proiect cultural finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale în cadrul programului Ziua Culturii Naţionale 2017.

Asociația Culturală Imbold este o organizație non-guvernamentală care are ca scop promovarea industriilor creative și, în special, a artelor vizuale, din România. Imbold este un generator de artă contemporană care îşi propune ca, prin proiecte culturale de vizibilitate mare, să aducă în lumină artiştii români contemporani.

www.cuimbold.ro

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.