Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Industriile culturale pot mișca economia

0

Industriile creative pot fi motorul dezvoltării locale și pot genera o creștere economică pe plan regional. Obstacolele și oportunitățile acestui proces vor fi dezbătute joi, 14 aprilie, de la ora 9.30 la Centrul Cultural al Municipiului București, Arcub. Evenimentul face parte din cadrul Maia Workshop, unul dintre cele mai importante programe de formare în film din Europa.

11987122_1186434044705927_2794888951523384202_n

În cadrul dezbaterii “Cultural and Creative Industries – Driving Regional Growth” se va discuta despre o cooperare mai bună dintre public și privat, precum și despre înlesnirea dezvoltării industriilor creative cu efecte benefice asupra economiei locale și cu un impact cultural semnificativ. De asemenea, vor fi aduse în discuție exemple de bune practice existente în România și vor fi dezbăture dificultățile antreprenorilor din domeniu, precum și soluțiile găsite.

Juliane Schultz, Senior Partner Peacefulfish, va modera dezbaterea. Ea are o experiență de 25 de ani în domeniul audio-vizual, este expert în consultanță financiară și de business pentru companiile și antreprenorii din domeniul industriilor creative și culturale.

În aceeași zi, va avea loc o întâlnire între studenții UNATC de la masterul de producție și participanții la workshop-ul Maia în cadrul căreia studenții își vor prezenta proiectele.

Maia Workshop este unul dintre cele mai importante programe de formare, dezvoltare și consultare din domeniul filmului la nivel european. Creat în urma cu 10 ani, programul se desfășoară în trei sesiuni, pe parcursul unui an. Cele trei sesiuni acoperă cele mai importante aspecte legate de dezvoltarea, finanțarea și distribuirea unui film.

Cele trei workshop-uri independente din cadrul programului au, fiecare, o durată de cinci zile. Anul acesta, workshop-ul are loc în România, iar participanții vin din țări ca: Germania, Belgia, Grecia, Polonia, Italia, Filnlanda, Cehia, Croația, Albania, Rusia, Georgia, Macedonia.

Workshopul este dedicat producătorilor și distribuitorilor europeni de film şi televiziune, tinerilor absolvenţi, scenariştilor, regizorilor şi tuturor profesioniştilor din industria audiovizuală. Acesta se desfășorară între 11 și 15 aprilie la Snagov.

Maia Workshop este organizat de Anchor Film și Asociația Secvențe, în parteneriat cu Saga Film.
Cu sprijinul: CNC, ARCUB, BUCURESTI 2021, PRIMARIA MUNICIPIULUI BUCURESTI, UCIN, Vila23, Snagov

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.