INDIA la Târgul de Carte GAUDEAMUS

0
Dragi prieteni,

la sfârșit de sâptămânâ, partenerii festivalului „Namaste India” ne invită la două evenimente editoriale în cadrul Târgului de carte Gaudeamus, la pavilionul central Romexpo:

Sâmbătă, 19 noiembrie, ora 12, Sala Cupola
Lansarea cărții „Valori perene în educație„, un proiect al Universității Spiru Haret
Volumul include transcrierea în limba română a interviurilor realizate de Prof. Matei Georgescu cu invitații de anul acesta ai Festivalului „Namaste India”:

  • Vijay Iyer – „În pofida sorții”
  • Kaberi și Obhi Chatterjee – „Necunoscutul Tagore”
  • Udhai Mazumdar & Namrrta Raai – „Despre muzica clasică indiană și dansul clasic indian”
Duminică, 20 noiembrie, ora 12:30, Sala Mircea Sântimbreanu
Lansarea „Natyashastra” – tratatul de estetică indiană
Traducere din sanscrită: Amita Bhose și Constantin Făgețan
Carte publicată la Editura Cununi de Stele.Textul descrie mitologia originii teatrului, stabilește și nuanțează conceptele de rasa(experiență estetică) și bhava (sentiment), precum și canoanele esteticii literare. Tratează clasificarea pieselor de teatru, tipologia personajelor, structura piesei, prozodia și dialectologia în contextul dramaturgic, stiluri regizorale, distribuirea rolurilor, interpretarea prin rostire și gestică, expresii faciale și mișcarea diferitelor mădulare, tehnica dansului, principiile muzicii și folosirea instrumentelor muzicale. Nu neglijează nici discuțiile asupra costumației, machiajului sau a bijuteriilor, nici instrucțiunile amănunțite despre arhitectura scenei și a sălii.

În deschiderea lansării ne vom bucura de câteva momente de dans clasic indianoferit de Iuliana Nălățan.

Cartea are 600 de pagini și va costa 35 de lei la târg, față de 48.30 lei, preț de librărie.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine aproape 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele informații care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. 12 ani De Bine despre România.

Comentează