Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

INDIA: Evenimente februarie și martie

0

Dragi prieteni ai Festivalului „Namaste India”,

în perioada următoare, Centrul Cultural „Rabindranath Tagore” împreună cu partenerii vă invită la trei evenimente culturale și educative:

 • Sâmbătă, 25 februarie:
  • KAMA – dorința și iubirea în mitologia indiană. Confluențe cu sărbătoarea de Dragobete.
  • Iuliana Nălățan, Iulia Gorneanu, Andreea Diana Tănăsescu
 • Duminică, 5 martie:
  • INDIAN – PERSIAN ROOTS. Calls of the Wind
  • Julia Ohrmann & Mehdi Aminan
 • Vineri, 10 martie – Duminică, 12 martie:
  • CONSCIOUS LIVING. Workshop de yoga tradițională ca practică și stil de viață
  • Swami Sivamurti Saraswati

unnamed

Data de 24 februarie 2017 marchează două evenimente cu semnificație apropiată, în două culturi diferite: Dragobetele, sărbătoarea dragostei la români, și Maha Shivaratri, celebrarea nunții lui Shiva și Parvati în India. Cu acest prilej, vă invităm cu bucurie să descoperim, prin intermediul dansului și mitologiei, feluritele moduri în care se reflectă iubirea în gândirea indiană, dar și în mitologia poporului român. 

Prezintă:
Iuliana Nălățan, interpretă de dans clasic indian Odissi și președintele Centrului Cultural „Rabindranath Tagore”.

Invitați speciali: 
Iulia Gorneanu, curator de artă, realizator al unui valoros efort de documentare despre calendarul străvechi al românilor, mitologie, ritual, ceremonial, limbaj țesografic, semiotică țărănească, ș.a

Andreea Diana Tănăsescu, fondatoarea mișcării culturale „La blouse roumaine” și inițiatoarea Zilei Universale a Iei, sarbatorita din 2013 pe 24 iunie, de Sânziene.

Câteva din subiectele ce vor fi abordate în cadrul evenimentului:
– Cine este Dragobetele, zeul dragostei la români, și ce semnificație avea în calendarul străvechi sărbătoarea dedicată lui?
– Cine este Kamadeva, zeul iubirii în mitologia indiană, și ce are el în comun cu Eros, Cupidon și Dragobetele?
– De ce este acesta transformat în cenușă atunci când ascetul Shiva se trezește din meditație și își deschide cel de-al treilea ochi?
– De ce este kama considerată unul din cele patru scopuri fundamentale ale unei vieți armonioase?
– Cum au evoluat de-a lungul timpului, în diverse sisteme de gândire, iubirea umană și iubirea divină?
– Ce simbolizează sculpturile erotice care decorează templele indiene?
– Cum se face că Shiva, deși locuiește retras în munți, este căsătorit și are copii, în timp ce Krishna are mii de iubite?

Dată și oră eveniment:
Sâmbătă, 25 februarie, 19:30 – 21:00

Adresă: 
Hermitage. urban spiritual hub
Str. Mihai Eminescu nr. 127 (intre Viitorului si V. Lascar),

Cost de participare:
30 lei

unnamed (1)

Asociația Roots Revival în colaborare cu Centrul Cultural “Rabindranath Tagore” vă invită la concertul “Indian – Persian roots. Calls of the wind”, ce va ilustra elementele comune muzicii persane și indiene prin intermediul a două instrumente de suflat, Bansuri (India) și Ney (Iran), în interpretarea Juliei Ohrmann și a lui Mehdi Aminian.

Julia Ohrmann locuieșe în Olanda și este unul din cei mai importanți studenți din Europa ai legendarului maestru indian Pandit Hariprasad Chaurasia. Pe lângă diploma de licență și master în muzică clasică indiană, ea a obținut de asemenea și o diplomă în muzicologie de la Universitatea Sorbona. În prezent, Julia îl asistă pe maestrul său la Conservatorul Codarts din Rotterdam, unde predă lecții de bansuri în departamentul de muzică clasică indiană.

Mehdi Aminian este un muzician de origine iraniană, compozitor și creator a numeroase proiecte muzicale ce promovează dialogul muzical între culturi: Roots Revival Romania, Doina Revival, Aramaic&Sufi Dialogue, ș.a.

Dată și oră eveniment:
Duminică, 5 martie, 19:30

Adresă: 
Hermitage. urban spiritual hub
Str. Mihai Eminescu nr. 127 (intre Viitorului si V. Lascar),

Cost bilet:
40 lei. Biletele pot fi cumpărate de pe eventbook.ro sau de la intrare,  în seara spectacolului.

unnamed (1)

În perioada 10-12 martie 2017, Prakriti School of Yoga vă invită la primul workshop de yoga tradițională condus în România de Swami Sivamurti, emisarul în Europa al Școlii de Yoga din Bihar, una dintre cele mai prestigioase școli de yoga din India. Seminarul are un accentuat caracter practic și este ideal pentru a crea o transformare în viață și pentru a întări obiceiurile de viață constructive și durabile.

INVITAT
Swami Sivamurti s-a născut în Australia și este discipol al lui Swami Satyananda Saraswati, unul dintre cei mai proeminenți yoghini ai Indiei moderne, promotorul unui sistem de yoga care integrează în fiecare practică dimensiunea fizică, psihologică și spirituală. Swami Sivamurti a fondat Satyanandashram Hellas în 1978 și de atunci s-a dedicat transmiterii disciplinei Satyananda Yoga în Grecia și zona Balcanica. În 1993 a fost recunoscută drept „Acharya of Yoga” (maestru în yoga) de către IYFM (International Yogic Fellowship Movement), iar în 2015 a fost invitată ca maestru la Yoga Vidya Council, organizație care își propune să păstreze nealterate tradiția și învățăturile yoghinilor iluminati.

ORAR
Evenimentul va avea deschiderea vineri, 10 martie, la ora 19:00 și va continua pe parcursul zilelor de sâmbătă și duminică, 11 și 12 martie, între orele 9:00 și 18:00, cu o aprofundare a învățăturilor și practicilor sistemului Satyananda Yoga.

ADRESĂ
Stejarii Country Club
Str. Jandarmeriei, nr. 14A, sector 1, București

COST
90 euro / 410 lei
Prietenii festivalului „Namaste India” pot beneficia de 15% reducere folosind codul „NAMASTE” în formularul de înscriere. Costul cu reducere va fi 75 euro / 340 lei

Formular de înscriere și mai multe detalii despre eveniment:
http://satyanandayoga.ro/conscious-living-workshop-de-yoga-traditionala-ca-practica-si-stil-de-viata/ 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.