Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Incubator de povești colorate, ediția a II-a

1

Incubatorul de povești colorate este locul unde se întâlnesc oameni pasionați de literatură, pentru a crea povești ilustrate care iubesc copiii. 

Pentru a  doua ediție  a Incubatorului de povești colorate, am pregătit un atelier de creație de trei zile și un concurs adresat scriitorilor și ilustratorilor de literatură pentru copii.

Atelierul  de creație va avea loc pe 14-16 februarie 2020, la Muzeul Național al Literaturii Române (București). Invitata de anul acesta este îndrăgita autoare de literatură pentru copii, Nadine Brun-Cosme, premiată în întreaga lume și cunoscută în România prin seria “Lupul cel Mare și Lupul cel Mic”, publicată de Editura Cartea Copiilor.

Care este cartea ta ilustrată preferată? Ce carte cu imagini minunate te-a purtat într-o călătorie atât de emoționantă și de profundă încât, atunci cand ai terminat-o de citit și de contemplat, te-ai întrebat uluit: “Cum au reușit scriitorul și ilustratorul să creeze ceva atât de semnificativ cu atât de puțin?”

Dacă vrei să creezi alături de noi o carte pentru copii de vârstă preșcolară, te așteptăm, indiferent dacă ai mai publicat sau nu, la Incubatorul de povești colorate, în limita celor 20 de locuri disponible!

În urma atelierului, un scriitor si un ilustrator vor obține două premii în valoare de 5000 ron. Cartea rezultată va fi publicată de Editura Cartea Copiilor în 1000 de exemplare și distribuită în gradinițele din rețeaua OvidiuRo, în cadrul proiectului de alfabetizare a copiilor din mediile rurale, Grădibiblioteci.

Te invităm să descoperi toate etapele Incubatorului pe site-ul www.incubatordepovesti.org și să ne trimiți candidatura, folosind acest  formular, până la data de 30  decembrie.

Echipa noastră îi felicită pe alumnii Incubatorului care au creat cărți ilustrate pentru copii în 2019. Ne-am bucurat cu toții de aceste povești și așteptăm cu nerăbdare roadele anului 2020 !

Nu ezitați să ne contactați pentru mai multe informații la adresa : incubator.povesti@gmail.com.

Cine suntem?

Organizatori: Asociația Cu Alte Cuvinte și Mișcarea Citim Împreuna România (reprezentată de Brandi Bates)

Parteneri: Editura Cartea Copiilor, Asociația OvidiuRo, Asociația Profesorilor de Limbă și Literatură Română (ANPRO), Muzeul Național al Literaturii Române

Parteneri media: Radio România Cultural 

Proiectul este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Un comentariu

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.