Înconjurul lumii la GLOBATIC!

0

–  GROW  –

Înconjurul lumii la GLOBATIC!

 

În data de 14 aprilie, orele 11:00 – 19:00, elevii de clasa a IX-a și a X-a din București,  absolvenți ai programului educațional GROW,  ediția de primăvară 2013, organizează la Muzeul Național al Satului “Dimitrie Gusti” cel mai mare târg multicultural din România – GLOBATIC!

GLOBATIC este un concurs – eveniment multicultural, care dincolo de promovarea multiculturalității și crearea unei perspective noi asupra culturilor și obiceiurilor din întreaga lume, are ca scop crearea unui impact pozitiv asupra participanților GROW.   Prin implicarea lor directă în promovarea altor culturi și tradiții către publicul larg, alături de trainerii internaționali veniți în România prin programul GROW, elevii vor prezenta publicului larg 23 țări din întreaga lume, cum ar fi: Brazilia, Maroc, Egipt, Germania, China, Serbia, Turcia, Australia, Chile, MArea Britanie, etc. Elevii se vor comporta ca nativii acestor țări încercând să reproducă fidel obiceiuri, tradiții sau ritualuri specifice culturilor prezentate.

 v7

Ce este GROW?

Cel mai popular proiect de educație non- formală, organizat de Școala de Valori în

parteneriat cu AIESEC care se desfășoară pe parcursul celor 4 ani de liceu, cu scopul de a oferi tinerilor pe toată perioada liceului un conținut educațional complementar activității lor școlare.

  • Internaționalismul – programul este susținut în limba engleză de studenți internaționali veniți în România prin organizația AIESEC
  • Abordarea pe termen lung
  • Conținutul educațional îmbunătățit continuu
  • Acoperirea națională – proiectul se desfășoară în cele mai mari 14 orașe din România (București, Brasov, Cluj, Constanța, Craiova, Galați, Iași, Oradea, Pitești, Sibiu, Suceava, Târgu-Mureș, Timișoara, Arad).

Până acum, în program, au participat 5699 de elevi din 180 de licee, pregătiți de 246 studenți internaționali. Pentru mai multe detalii accesați www.growedu.ro/apply. Ne gasiți și pe Facebook la www.facebook.com/growedu.ro

 

Eveniment organizat cu sprijinul Muzeului Național al Satului „Dimitre Gusti”.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

GROW se bucură de sprijinul Ministerului Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, BRD– Groupe Société Générale, Parlamentul European, Kruk Internațional, Decathlon, HP și Zentiva.

 

Şcoala de Valori este o organizaţie non-guvernamentală modernă ce are ca viziune dezvoltarea unei societăţi bazate pe valori prin educaţie inovativă. Punem sub semnul întrebării graniţele educaţiei tradiţionale şi creăm oportunitatea persoanelor de a accesa informaţii de valoare, experienţe de formare a caracterului, de a interacţiona cu modele pozitive şi de a avea expunere internaţională, cu scopul de a creşte responsabilitatea personală şi controlul fiecăruia asupra alegerilor personale.  Mai multe informații despre proiectele Școlii de Valori găsiți pe site-ul oficial al organizației http://www.scoaladevalori.ro/ .

AIESEC este cea mai mare organizație de tineri la nivel internațional, reunind 40 000 de membri din peste 110 de țări și teritorii. AIESEC reprezintă o platformă dedicată descoperirii și explorării potențialului de lideri al tinerilor în vederea transformării acestora în agenți de schimbare ai lumii de mâine. Mai multe informații despre organizația AIESEC și proiectele derulate în prezent în România găsiți pe site-ul http://www.aiesec.ro/ .

 

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează