Înconjurul lumii la GLOBATIC!

0

–  GROW  –

Înconjurul lumii la GLOBATIC!

 

În data de 14 aprilie, orele 11:00 – 19:00, elevii de clasa a IX-a și a X-a din București,  absolvenți ai programului educațional GROW,  ediția de primăvară 2013, organizează la Muzeul Național al Satului “Dimitrie Gusti” cel mai mare târg multicultural din România – GLOBATIC!

GLOBATIC este un concurs – eveniment multicultural, care dincolo de promovarea multiculturalității și crearea unei perspective noi asupra culturilor și obiceiurilor din întreaga lume, are ca scop crearea unui impact pozitiv asupra participanților GROW.   Prin implicarea lor directă în promovarea altor culturi și tradiții către publicul larg, alături de trainerii internaționali veniți în România prin programul GROW, elevii vor prezenta publicului larg 23 țări din întreaga lume, cum ar fi: Brazilia, Maroc, Egipt, Germania, China, Serbia, Turcia, Australia, Chile, MArea Britanie, etc. Elevii se vor comporta ca nativii acestor țări încercând să reproducă fidel obiceiuri, tradiții sau ritualuri specifice culturilor prezentate.

 v7

Ce este GROW?

Cel mai popular proiect de educație non- formală, organizat de Școala de Valori în

parteneriat cu AIESEC care se desfășoară pe parcursul celor 4 ani de liceu, cu scopul de a oferi tinerilor pe toată perioada liceului un conținut educațional complementar activității lor școlare.

  • Internaționalismul – programul este susținut în limba engleză de studenți internaționali veniți în România prin organizația AIESEC
  • Abordarea pe termen lung
  • Conținutul educațional îmbunătățit continuu
  • Acoperirea națională – proiectul se desfășoară în cele mai mari 14 orașe din România (București, Brasov, Cluj, Constanța, Craiova, Galați, Iași, Oradea, Pitești, Sibiu, Suceava, Târgu-Mureș, Timișoara, Arad).

Până acum, în program, au participat 5699 de elevi din 180 de licee, pregătiți de 246 studenți internaționali. Pentru mai multe detalii accesați www.growedu.ro/apply. Ne gasiți și pe Facebook la www.facebook.com/growedu.ro

 

Eveniment organizat cu sprijinul Muzeului Național al Satului „Dimitre Gusti”.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

GROW se bucură de sprijinul Ministerului Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, BRD– Groupe Société Générale, Parlamentul European, Kruk Internațional, Decathlon, HP și Zentiva.

 

Şcoala de Valori este o organizaţie non-guvernamentală modernă ce are ca viziune dezvoltarea unei societăţi bazate pe valori prin educaţie inovativă. Punem sub semnul întrebării graniţele educaţiei tradiţionale şi creăm oportunitatea persoanelor de a accesa informaţii de valoare, experienţe de formare a caracterului, de a interacţiona cu modele pozitive şi de a avea expunere internaţională, cu scopul de a creşte responsabilitatea personală şi controlul fiecăruia asupra alegerilor personale.  Mai multe informații despre proiectele Școlii de Valori găsiți pe site-ul oficial al organizației http://www.scoaladevalori.ro/ .

AIESEC este cea mai mare organizație de tineri la nivel internațional, reunind 40 000 de membri din peste 110 de țări și teritorii. AIESEC reprezintă o platformă dedicată descoperirii și explorării potențialului de lideri al tinerilor în vederea transformării acestora în agenți de schimbare ai lumii de mâine. Mai multe informații despre organizația AIESEC și proiectele derulate în prezent în România găsiți pe site-ul http://www.aiesec.ro/ .

 

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.