„Închide televizorul și hai la teatru!” – un real succes!

0

Peste 200 de tineri au participat sâmbătă seară la spectacolul „Cine sapă groapa?”, lansarea proiectului pilot „Închide televizorul și hai la teatru!”.

Proiectul care își propune să ofere 300 de zile de teatru gratuit studenților s-a lansat în data de 7 martie și se bucură de un real succes. Deși capacitatea sălii a fost de 150 de persoane, tinerii au venit în număr foarte mare pentru a lua parte la acest proiect inedit, unic în România.

Însuși ministrul culturii, Ionuț Vulpescu, a scris pe pagina sa despre această inițiativă:

”Un grup de tineri actori, studenți sau absolvenți ai UNATC, a lansat un proiect cultural care mi se pare foarte necesar. <<Închide televizorul și hai la teatru>> oferă studenților bucureșteni 300 de seri de teatru gratuite, la reprezentații ale unor piese montate și jucate de studenți sau absolvenți ai UNATC: 15 spectacole a câte 20 de reprezentații și un public-țintă uriaș, căruia i se oferă cultură de calitate, în mod gratuit. Mi se pare unul dintre cele mai frumoase și mai utile proiecte din ultimii ani.”

79793_n

Spectatorii au apreciat calitatea interpretării.

„Nu uitați, avem nevoie de generațiile tinere de actori, de veselia voastră, de frumusețea și de căldura sufletului vostru!”, a apreciat Angela Vasile, care a vrut să își petreacă seara de sâmbătă la teatru, nu în fața televizorului.

„Nu ne-am așteptat ca proiectul să fie atât de bine primit de studenți. Este dovada clară că oamenii vor teatru, vor cultură și vom face tot ce putem pentru a fi la înălțimea așteptărilor. Au fost zece nopți în care nu am dormit, ci am repetat, dar fericirea dată de aplauzele spectatorilor compensează totul. Acest proiect se desfășoară în cadrul Cuibul Artiștilor, laborator unde dezvoltăm concepte de teatru, muzică sau dans, fiind susținut și de Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică”, a spus inițiatorul proiectului, Victor Țăpeanu.

Cele 20 de reprezentații ale spectacolului de sâmbătă vor fi puse în scenă în luna aprilie, urmând a se încheia astfel proiectul pilot.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.