Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

„Închide televizorul și hai la teatru!” Până la sfârșitul lunii, tinerii au acces gratuit la teatru

0

Până la sfârșitul lunii, tinerii sunt așteptați la spectacolul de comedie „Cine sapă groapa?” de Ion Băieșu, în cadrul proiectului pilot 300 de zile de teatru gratuit pentru tineri.

Dacă primele șapte reprezentații din cele 20 stabilite au adunat un număr de peste 2.500 de spectatori, acum locurile sunt limitate la maximum 50.

groapa aprilie

Spectacolul începe zilnic la 20:30, în incinta UNATC, strada Matei Voievod, numărul 75-77 și va fi pus în scenă de Victor Țăpeanu, Vlad Basarabescu, Frederic Negrescu și Alexandra Răduță. Rezervările se fac online, prin mesaj privat pe pagina de Facebook Cuibul Artiștilor.

„Sunt foarte bucuros că proiectul are răsunet și că am jucat cu sălile pline tot timpul. Am început cu 200 de spectatori și am ajuns la 700 la Noaptea Albă a Teatrului Studențesc ediția a doua. Asta dovedește că tinerilor le place teatrul, le place să închidă televizoarele și să își ia porția de cultură. Din acest motiv nu putem decât să încercăm să fim mai buni de fiecare dată.”, a spus Victor Țăpeanu, inițiatorul proiectului.

Proiectul „300 de zile de teatru”, cu motto-ul „Închide televizorul și hai la teatru!”, este dezvoltat de Cuibul Artiștilor, laborator în care se fac concepte de teatru accesibile pentru tineri, fiind susținut și de Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică. Acesta presupune 300 de zile de teatru gratuit pentru studenți, în care vor fi jucate 15 piese, fiecare reluată de 20 de ori. Timpul de pregătire pentru fiecare spectacol va fi de doar zece nopți, iar startul va fi dat în octombrie.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.