Începe un nou weekend „Străzi deschise, București – Promenadă Urbană”: Calea Victoriei și Bulevardul Constructorilor devin pietonale pe 7 și 8 septembrie

0

În ultimul weekend al vacanței de vară, pe 7 și 8 septembrie, „Străzi deschise, București – Promenadă urbană” #4 transformă Bulevardul Constructorilor din sectorul 6 al Capitalei (între Str. Mehadia și Calea Crângași) într-un spațiu pietonal antrenant, animat printr-o serie de activități sportive, spectacole și momente muzicale, ateliere de actorie, instalații interactive sau show-uri de acrobație pentru publicul de toate vârstele. Totodată, Calea Victoriei redevine zona de promenadă preferată a turiștilor și bucureștenilor, unde vor fi întâmpinați cu spectacole-lectură, instalații de artă, dar și cu ateliere tematice și educaționale. 

Ca alternative de petrecere a timpului liber, pasionații de artă sunt invitați să admire piese urbane de îmbrăcăminte, costume tradiționale și accesorii din perioada interbelică, expuse la Casa Eliad, în cadrul expoziției Feminitatea veacului trecut. De la Belle Epoque la Interbelic. Expoziția este deschisă până la data de 20 septembrie, de marți până duminică, între orele 12:00 și 18:30, iar accesul publicului este gratuit. De asemenea, Școala de Artă București propune publicului o serie de expoziții cu acces gratuit ce pot fi vizitate atât sâmbătă, 7 septembrie, cât și duminică, 8 septembrie, în intervalul orar 15:00-20:30, la sediul din sectorul 4 al Capitalei, pe strada Cuza Vodă nr. 100. De la expoziții de artă decorativă, pictură, grafică, design vestimentar, până la simboluri ce surprind atmosfera orașului, publicul are oportunitatea de a lua „contact” cu efervescența creativă a Bucureștiului.

În cadrul programului „Străzi deschise, București – Promenadă urbană” din acest weekend vor fi instituite restricții între orele 10:00 și 22:00. Se va permite traversarea pe Calea Victoriei, pe segmentul de drum de la intersecția cu Bulevardul Dacia, Strada Știrbei Vodă, Strada Ion Câmpineanu, Bulevardul Regina Elisabeta. Traficul Societății de Transport București va fi deviat, fără afectarea călătorilor. Traficul rutier pe Calea Victoriei se va relua pe timpul nopții până dimineața (în ziua de sâmbătă spre duminică), începând de la ora 23:00 până la ora 09:00. Pentru siguranța participanților la eveniment, pe arterele pe care nu mai circulă mașini se închid și pistele de biciclete. 

În sectorul 6 al Capitalei, începând de sâmbătă, 7 septembrie, ora 07:00, până luni, 9 septembrie, până la ora 02:00, traficul este restricționat pe Bulevardul Constructorilor, pe segmentul de drum cuprins între Strada Mehadia și Calea Crângași.

Proiectul „Străzi deschise, București – Promenadă urbană”, organizat de Primăria Capitalei, prin Direcția Cultură, Învățământ, Turism, alături de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București și PROEDUS – Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive al Municipiului București – în calitate de operatori zonali. Proiectul este susținut de Raiffeisen Bank România, în calitate de partener principal, și de PPC, în calitate de partener.

Program artistic „Străzi deschise, București – Promenadă urbană” pe Calea Victoriei 

Sâmbătă, 7 septembrie, și duminică, 8 septembrie, în intervalul 10:00-20:00, Galeria Galateca și Asociația Culturală Neo Art România invită publicul să admire instalația de artă contemporană Somnul rațiunii naște idei, în zona Hotelului Novotel. Lucrarea este creată de Alexandru Simion-Boeriu și reprezintă un apel la introspecție pe tema manipulării informaționale în contextul prezentului dominat de rețelele sociale. 

În ambele zile de weekend, Teatrul Tineretului Metropolis prezintă spectacolul-lectură „Apolodor” de Gellu Naum, în două reprezentații, începând cu ora 18:00, respectiv 19:30, iar Asociația Ajungem Mari, cel mai mare program educaţional din România care vine în sprijinul copiilor din sistemul de protecţie, prezintă sâmbătă, 7 septembrie, începând cu ora 17:00, și duminică, de la ora 10:00, la intersecția dintre Calea Victoriei și Calea Griviței, atelierele educaționale „Învață-mă să visez”

Asociația Artiștilor Plastici din București organizează, în zilele de 7 și 8 septembrie, demonstrații de pictură pe pânză, în zona Muzeului Colecțiilor de Artă, în intervalul 12:00-20:00, unde participanții sunt invitați să admire operele de artă și să interacționeze cu artiștii vizuali.

Până la jumătatea lunii octombrie, celebrul monument Arcul de Triumf va fi deschis publicului în ambele zile de weekend între orele 12:00 și 20:00. Accesul publicului este gratuit.

Teatrul de Animație Țăndărică a pregătit pentru copii și părinți o nouă reprezentație a spectacolului „Freestyle Puppetry” ce va avea loc duminică, 8 septembrie, de la ora 18:00, în zona Muzeului Național de Artă al României. Spectatorii se vor putea bucura de momente de animație liberă și de improvizație cu marionete, păpuși și obiecte inedite. 

Casa Filipescu-Cesianu a Muzeului Municipiului București își așteaptă vizitatorii în fiecare zi de weekend, între orele 10:00 și 17:30, la expozițiile permanente Muzeul Vârstelor – de la copilărie la senectute și În apropierea sfinților. Frescele Mănăstirii Văcărești după 40 de ani, prilej de a face o incursiune în istoria orașului și de a intra, pentru câteva ore, în atmosfera Bucureștiului din perioada secolelor XVIII-XIX.

Program artistic „Străzi deschise, București – Promenadă urbană” în Sectorul 6, Bulevardul Constructorilor 

Bulevardul Constructorilor (între Str. Mehadia și Calea Crângași), noua zonă pietonală „Străzi deschise, București – Promenadă Urbană”, devine centrul de atracție al locuitorilor cartierului. În ambele zile, programul artistic și recreativ începe la ora 09:00 cu activități sportive, în zonele special amenajate cu teren de baschet, fotbal și masă de ping-pong și continuă, până la ora 20:00, cu nenumărate spectacole de teatru, magie și improvizație, ateliere de creație, instalații interactive și activități educative. 

Atât sâmbătă, cât și duminică, începând cu ora 10:00, artiștii Operei Comice pentru Copii îi vor cuceri pe toți participanții cu momente artistice speciale de tango-uri și valsuri, iar de la ora 10:30, zona pietonală va fi animată de Parada Animăluțelor.  

Programul artistic creat special pentru Bulevardul Constructorilor include, de asemenea, activități arts & crafts din materiale reciclabile, ateliere de lectură, programate pentru prima zi de weekend, și ghicitori pentru copii, dar și jocuri de modelaj și construcție în ziua de duminică, organizate de Biblioteca Metropolitană București, în intervalul 12:00-14:00.

Teatrul Mic, prin atelierul de actorie susținut de actorul Rareș Stoica, îi va introduce pe cei mici, dar și pe părinți în lumea magică a artelor spectacolului, sâmbătă, 7 septembrie, începând cu ora 11.00. 

AKKA Show îi invită pe cei mici sâmbătă, începând cu ora 13:00, să participe la atelierul de creaţie „Să ţesem la gherghef”, iar de la ora 15:00, distracția continuă cu activități de face painting. Atelierele creative de pictură cu nisip colorat și „Jocurile copilăriei”  – șotronul, traseul cu obstacole sau parașuta, dar și concursurile, vor completa activitățile zilei de duminică, începând de la ora 13:00, respectiv, ora 15:00.

În ambele zile de weekend, în intervalul 16:00-19:00, locuitorii Sectorului 6 ai Capitalei pot admira instalația de artă PIXELATA, realizată din 1.300 de doze de băuturi din aluminiu, prin care Asociația nonprofit Alucro atrage atenția asupra necesității reducerii deșeurilor, conservării resurselor și diminuării poluării prin utilizarea de materiale sustenabile, „prietenoase” cu mediul. 

Teatrul Masca participă la programul „Străzi deschise” din acest weekend, în intervalul 17:00 – 20:00, cu instalația interactivă despre peisajul urban „Zei de zi cu zi”.

Sâmbătă, 7 septembrie, ora 17:30-18:00, Teatrul Dramaturgilor Români prezintă publicului spectacolul „MAGITOT sunt eu” potrivit pentru toate vârstele, un show educativ pentru copii și fascinant pentru adulți, iar spectacolul de teatru pentru copii „Capra cu trei iezi” în interpretarea actorilor Teatrului de Animație Țândărică, va avea loc sâmbătă, 7 septembrie, începând cu ora 18:00

În ambele zile de weekend, artistul Vasile Catrina își dă întâlnire cu locuitorii sectorului 6 pentru a imortaliza portrete în caricaturi, în intervalul 13:00-20:00, iar  Teatrul „Ion Creangă” prezintă spectacolul interactiv „Magia Ghicitorilor” începând cu ora 17:00

Teatrul „Stela Popescu” propune publicului un spectacol fascinant ce vorbește despre Bucureștiul de odinioară cu atmosfera sa unică, pe melodii celebre interpretate live, în reprezentația „Femeia, eterna poveste” prezentată pe 7 septembrie, ora 19:30, și pe 8 septembrie, de la ora 19:00, iar Circul Metropolitan Bucuresti completează atmosfera de sâmbătă seară, de la ora 19:00, cu minishow-uri de acrobație pline de energie și adrenalină. 

PROGRAM ARTISTIC

„STRĂZI DESCHISE, BUCUREȘTI – PROMENADĂ URBANĂ” 2024

WEEKEND #22 | 7-8 SEPTEMBRIE 2024

SÂMBĂTĂ, 7 SEPTEMBRIE 2024

Calea Victoriei – Muzeul Municipiului București – Casa Filipescu-Cesianu

10:00 – 17:30: „Muzeul Vârstelor – de la copilărie la senectute” // „În apropierea sfinților. Frescele Mănăstirii Văcărești după 40 de ani” – expoziții permanente (Muzeul Municipiului București)

Calea Victoriei – zona Hotelului Novotel

10:00 – 20:00: „Somnul rațiunii naște idei” – instalație de artă creată de Alexandru Simion Boeriu prezentată în cadrul Săptămânii Sustenabilității Creative, ediția a III-a (Galeria Galateca & Asociația Culturală Neo Art România)

Calea Victoriei – zona Muzeului Colecțiilor de Artă 

12:00 – 20:00: Demonstrații de pictură pe pânză (Asociația Artiștilor Plastici din București)

Calea Victoriei – zona Calea Griviței

17:00 – 20:00: „Învață-mă să visez” –  ateliere (Asociația Ajungem Mari)

Calea Victoriei – Calea Cercul Militar Național

18:00 – 18:30 // 19:30 – 20:00: „Apolodor” de Gellu Naum – spectacol-lectură (Teatrul Tineretului Metropolis)

Arcul de Triumf

12:00 – 20:00: Program de vizitare (ultima intrare: ora 19:30) – accesul publicului este gratuit 

Sectorul 6 – Bulevardul Constructorilor (între Str. Mehadia și Calea Crângași) 

09:00 – 21:00: Activități sportive – terenuri de baschet și fotbal, masă de ping-pong

10:00 – 10:30: Cvartet de coarde – program de tango-uri și valsuri (Opera Comică pentru Copii)

10:30 – 11:00: Parada Animăluțelor (Opera Comică pentru Copii) 

11:00 – 12:00: Atelier de actorie – cu Rareș Stoica (Teatrul Mic)  

12:00 – 14:00: Călătorie în lumea cuvintelor – ghicitori pentru copii, jocuri de modelaj și construcție (Biblioteca Metropolitană București)

13:00 – 20:00: Caricaturi – Vasile Catrina 

13:00 – 15:00: „Să țesem la gherghef” – atelier de creație pentru copii (AKKA Show)

15:00 – 17:00: Face painting (AKKA Show)

16:00 – 19:00: Instalație PIXELATA (Asociația nonprofit Alucro)

17:00 – 20:00: „Zei de zi cu zi” – instalație interactivă despre peisajul urban (Teatrul Masca)  

17:00 – 17:45: „Magia Ghicitorilor” – spectacol interactiv (Teatrul „Ion Creangă”)

17:30 – 18:00: „MAGITOT sunt eu” – spectacol de magie (Teatrul Dramaturgilor Români)

18:00 – 19:00: „Capra cu trei iezi” – spectacol de teatru pentru copii (Teatrul de Animație Țăndărică)

19:00 – 19:30: Minishow de acrobație (Circul Metropolitan București)

19:30 – 20:00: „Femeia, eterna poveste” spectacol de teatru (Teatrul Stela Popescu)

DUMINICĂ, 8 SEPTEMBRIE 2024

Calea Victoriei – Muzeul Municipiului București – Casa Filipescu-Cesianu

10:00 – 17:30: „Muzeul Vârstelor – de la copilărie la senectute” // „În apropierea sfinților. Frescele Mănăstirii Văcărești după 40 de ani” – expoziții permanente (Muzeul Municipiului București)

Calea Victoriei – zona Hotelului Novotel

10:00 – 20:00: „Somnul rațiunii naște idei” – instalație de artă creată de Alexandru Simion Boeriu prezentată în cadrul Săptămânii Sustenabilității Creative, ediția a III-a (Galeria Galateca & Asociația Culturală Neo Art România)

Calea Victoriei – zona Calea Griviței

10:00 – 12:00: „Învață-mă să visez” – ateliere (Asociația Ajungem Mari)

Calea Victoriei – zona Muzeului Colecțiilor de Artă 

12:00 – 20:00: Demonstrații de pictură pe pânză (Asociația Artiștilor Plastici din București)

Calea Victoriei – zona Muzeul Național de Artă al României (spre Biserica Kretzulescu)

18:00 – 19:20: „Freestyle Puppetry” – spectacol de animație (Teatrul de Animație Țândărică)

Calea Victoriei – zona Cercului Militar Național

18:00 – 18:30 // 19:30 – 20:00: „Apolodor” de Gellu Naum – spectacol-lectură (Teatrul Tineretului Metropolis)

Arcul de Triumf

10:00 – 20:00: Program de vizitare (ultima intrare: ora 19:30) – accesul publicului este gratuit 

Sectorul 6 – Bulevardul Constructurilor (între Str. Mehadia și Calea Crângași) 

09:00 – 21:00: Activități sportive – terenuri de baschet și fotbal, masă de ping-pong

10:00 – 10:30: Cvartet de coarde – program de tango-uri și valsuri (Opera Comică pentru Copii)

10:30 – 11:00: Parada Animăluțelor (Opera Comică pentru Copii) 

12:00 – 14:00: Activități arts & crafts din materiale reciclabile, atelier de lectură (Biblioteca Metropolitană București)

13:00 – 20:00: Caricaturi – Vasile Catrina 

13:00 – 16:00: Pictură cu nisip colorat (AKKA Show X ARCUB)

15:00 – 17:00: „Jocurile copilăriei” – traseu cu obstacole, parașuta, șotron, concursuri (AKKA Show X ARCUB)

16:00 – 19:00: Instalație PIXELATA (Asociația nonprofit Alucro)

17:00 – 20:00: „Zei de zi cu zi” – instalație interactivă despre peisajul urban (Teatrul Masca)

17:00 – 17:45: „Magia Ghicitorilor” – spectacol interactiv (Teatrul „Ion Creangă”)

19:00 – 19:30: „Femeia, eterna poveste” – spectacol de teatru (Teatrul Stela Popescu)

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 60 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.