Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Începe Super, singurul festival cu filme, muzică, artă vizuală făcute de adolescenți

0

„Adolescenții din ziua de azi…”

Oricine, adolescent sau nu, este așteptat să vină, între 11 și 14 iunie, în București, la Super, festivalul de filme făcute de adolescenți. Programul include evenimente diverse: pe durata celor patru zile vă așteaptă proiecții de film la Cinema Studio, o expoziție de artă vizuală la Plantelor 47, un curs de film cu criticul de film Ileana Bîrsan la Cărturești, petreceri și concerte la Lokal.

Afis Super Varianta 2_ iunie 2015

Startul festivalului îl dăm pe 11 iunie, la Plantelor 47, acolo unde va avea loc expoziția „COȘMAR”, cu fotografie, pictură, grafică, bandă desenată, instalații și un performance – toate într-o lumină obscură, potrivită cu tema. Vineri, 12 iunie, deschidem oficial festivalul Super la Cinema Studio, printr-o selecție de filme în competiție. Tot vineri avem prima petrecere, la Lokal, unde vor urca pe scenă trupele „Haiducii” și „Kryptonite Sparks”. Sâmbătă și duminică, pe 13 și 14 iunie, continuăm vizionările de filme la Studio. Pe lângă filmele din concurs, vă invităm și la secțiunile „Spoof Box” (parodii) și „Human Rights” (filme care tratează probleme sociale). În ultima zi de festival, duminică, la Cărturești, criticul de film Ileana Bîrsan va vorbi despre cum ajung celebre scene din filme și despre diferențele din „copie” și „referință”. Festivalul se încheie cu decernarea premiilor și o nouă petrecere în Lokal.

Festivalului Super a continuat și anul acesta programele educaționale – douăsprezece liceeni participă în prezent la workshop-ul „Primul meu film documentar” organizat, în cadrul festivalului, de către Asociația Vira. Ei lucrează de aproape o lună la conceptul și la editarea propriului film documentar, iar scurtmetrajele lor vor fi proiectate sâmbătă, pe 13 iunie, la Cinema Studio.

„La Super am învăţat unde este castelul prinţesei Sandra [coordonatoarea noastră de voluntari], cât de mistic este super-eroul „Super”, sigla festivalului, cum este să ai interviuri cu voluntarii şi că există un festival care să mă reprezinte. Îmi place că avem stickere. Știu programul festivalului mai bine ca orarul de miercuri”, povestește Denisa Velicu, membră a echipei Super și elevă în clasa a XI-a la liceu. Echipa și voluntarii Super numără în prezent 30 de persoane, elevi în diverse licee din București, de al căror entuziasm festivalul este dependent!

Anul acesta în competiție au fost înscrise peste 100 de filme din România, SUA, Canada, Belgia și Suedia, iar în selecția oficială au fost păstrate aproximativ 50 de filme.  Ne mândrim și cu cei patru membri ai juriului: Patrick Brăila, Karin Budrugeac, Ivana Mladenović și Tudor Cristian Jurgiu.

Programul complet al proiecțiilor și evenimentelor conexe se găsește pe superfestival.ro.

Festivalul SUPER este realizat cu sprijinul Asociației Vira. Începând cu 2012, Asociaţia Vira desfăşoară proiecte de educaţie nonformală ce utilizează filmul documentar ca principală metodă de stimulare a creativităţii şi implicării civice în rândul tinerilor. Scopul este bine-definit: realizarea de către tineri a propriilor filme documentare. Atelierele organizate de Asociația Vira s-au desfășurat în mai multe orașe din țară: Bârlad, București, Tulcea, Sibiu.

Super este finanțat de Centrul Național al Cinematografiei.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Parteneri Super: ViraFilms, Asociaţia Kilometrul 0, Agenția Împreună, Cărturești, LOKAL, TIFF, YouthBank București, Cinema Studio  – UCIN, Acuarela, Asociația Accept, Plantelor 47, Ambasada Suediei din București.

Parteneri media ai festivalului SUPER: Cațavencii, Cinemagia, Radio România Cultural, Metropotam, Observatorul Cultural, LiterNet.ro, SUB25, Aarc – All About Romanian Cinema, Comunitatea Reforma, Plic, o revistă, Revista LZR, ȘapteSeri, MovieNews.ro, Regard, Le Petit Journal, Veioza Arte, Acoperişul de Sticlă, Am Doar 18 Ani, Think Outside the Box, Film Reporter, Teen Press, Decât o Revistă, RFI România, Revista La Film.

Facebook SUPER: https://www.facebook.com/Superadolescentii

Facebook VIRA: https://www.facebook.com/AsociatiaVira

Web-site: www.superfestival.ro

VĂ AȘTEPTĂM LA FESTIVAL!

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.