Începe festivalul JAZZ IN CHURCH. A noua ediție a festivalului are loc între 18-21 aprilie 2024

0

Joi, 18 aprilie, începe a noua ediție a iubitului festival JAZZ IN CHURCH. Acesta revine la Biserica Lutherană din București cu un program de jazz manouche, muzică bizantină și improvizație.

Ediția aceasta aduce un omagiu lui Django Reinhardt, părintele jazz-ului manouche și unul dintre cei mai cunoscuți jazzmani ai tuturor timpurilor. Festivalul este deschis de BIRELI LAGRENE: un copil-minune, care a depășit cu brio testul maturității. Lagrene s-a afirmat continuu ca un muzician din ce în ce mai imperios în lumea chitarei și a jazz-ului, unde acum este recunoscut ca unul din cei mai mari chitaristi ai lumii. Încă din anii ‘80, Bireli Lagrene este regele nedetronat al chitarei de jazz europene.

Sâmbătă va urca pe scena din Biserica Lutherană ANTONELLO SALIS: născut în 1950, este un pianist și acordeonist din Sardinia, care trăiește la Roma din 1975. Este de jumătate de secol unul dintre cei mai personali și creativi muzicieni de jazz italieni: a fondat trio-ul Cadmo, a cântat cu Lester Bowie și Paolo Fresu, alternând constant numeroase și interesante colaborări cu recitaluri de solo piano. Salis este în multe privințe cel mai „corporal” și mai african dintre muzicienii de jazz italieni.

https://www.youtube.com/watch?v=MgiOHD9Ow_s 

Duminică așteptăm cu nerăbdare concertul RÉGIS HUBY / BRUNO CHEVILLON / MICHELE RABBIA (vioară, contrabass, percuție). Această întânire reunește agilitatea celor trei muzicieni, ca improvizatori recunoscuți, oferindu-le un câmp nelimitat de explorare.

Bogăția tonului, culorilor și dinamicii, virtuozitatea și intimitatea lui Bruno Chevillon și corzile ciupite și înclinate ale lui Régis Huby se împletesc perfect cu creativitatea și imaginația abundentă a lui Michele Rabbia, artist pe care ne face o deosebită plăcere să-l aducem în fața publicului pentru a cincea oară la Jazz in Church.

https://www.youtube.com/watch?v=MMocJ-2ltjc

Ultima seară se încheie cu un trio în care se dezlănțuie muzica lui Django. THEO CECCALDI împreună cu fratele său, Valentin (violoncel) și Guillaume Aknine (chitară) abordează lucrările lui Django Reinhard, completându-le cu propriile lor compoziții. Trio-ul revizitează motive, imagini și fragmente din Jazz Manouche, împletindu-le cu idei și sunete originale.

Ultimele ediții au fost sold-out, iar biletele s-au pus deja în vânzare pe eventbook.

Program:

Joi 18 aprilie, ora 19.00:

Bireli Lagrene – Franța (ghitară)

Thierry Lang / Heiri Känzig / Andi Pupato – Elveția (pian, contrabass, percuție)

Vineri 19 aprilie, ora 19.00:

Vince Abbracciante Trio – Italia (acordeon, ghitară, contrabass)

Sokratis Sinopoulos Quartet – Grecia (liră, pian, contrabass, tobe)

Sâmbătă 20 aprilie, ora 19:00:

Andrei Petrache – România (pian)

Giovanna Pessi / Tom Arthurs – Elveția / Marea Britanie (harpă barocă, trompetă)

Antonello Salis – Italia (pian / acordeon)

Duminică 21 aprilie, ora 19.00:

Régis Huby / Bruno Chevillon / Michele Rabbia – Franța / Italia (vioară, contrabass, percuție)

 Théo Ceccaldi / Valentin Ceccaldi / Guillaume Aknine – Franța (vioară, violoncel, ghitară)

Biletele sunt disponibile online pe eventbook.ro. Prețul unui bilet este de 250 lei pe seară.

Facebook event: https://fb.me/e/3ikZYkCBb

Festivalul este organizat de asociația JAZZ.RO, în parteneriat cu Biserica Evanghelica C.A. din Bucuresti.
Festivalul se bucură pentru al șaselea an consecutiv de patronajul Excelenței sale, Domnul Massimo Baggi Ambasadorul Elveției în România

Parteneri: Embassy of Switzerland in Romania / Ambasada Elveției în România, Prohelvetia, Istituto Italiano di Cultura Bucarest, Institutul Francez, La Copac, MusMus, Ephemere, Băcănia Veche.
Sponsori: Swiss Sponsor’s Fund, Holcim Romania, Geberit, Enayati Medical Center, Kerato Instal, Kerato Tim, Cosmovici Intellectual Property, KPMG, Best Print
Cu sprijinul: Green Sound Team, Green Hours jazz&theatre-café
Parteneri media: Radio Guerrilla, Observatorul Cultural, GLAMOUR, Munteanu
Grafică: Octavian Todiruț

DESPRE JAZZ.RO

Înfiinţată în anul 2011, JAZZ.RO este asociaţia culturală care îşi propune să descopere şi să promoveze jazz-ul european în România şi jazz-ul românesc în străinătate.

Printre proiectele implementate de JAZZ.RO se numără: Festivalul Jazz in Church (proiect unic în România), Modern Solo Piano – în cadrul căruia au evoluat pe scenele bucureștene reputați muzicieni internaționali, precum Bugge Wesseltoft, Vassilis Tsabropoulos, Leszek Mozdzer și Nik Baertsch, The Art of Trio (Anouar Brahem), JAZZ.RO Workshop (Nik Baertsch, Francois Couturier) și JAZZ.RO Concert (Anouar Brahem, Jack DeJohnette Group, Erik Truffaz Quartet). O iniţiativă de asemenea în premieră în România este reprezentată de programul JAZZ FOR KIDS, atât de bine primit de copii şi în aceeaşi măsură de părinţi.

Mai multe informaţii pe www.jazz.ro, www.facebook.com/jazz.romania

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 60 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.