Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Începe Festivalul Internaţional de Teatru pentru Copii, 29 septembrie – 6 octombrie 2012

0

Începe cea de-a VIII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru pentru Copii

„100, 1.000, 1.000.000 de poveşti” 

Teatrul Ion Creangă din Bucureşti organizează, în perioada 29 septembrie – 6 octombrie, cea de-a VIII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru pentru Copii „100, 1.000, 1.000.000 de poveşti”, iniţiat de regretatul maestru Cornel Todea, directorul artistic al evenimentului.

5 companii de teatru pentru copii din străinătate, din Bulgaria, Franţa, Israel, Italia, Spania, alături de teatre din ţară (Teatrul Ion Creangă, Teatrul „Regina Maria Oradea”, Teatrul Masca Bucureşti, Compania Passe-Partout Dan Puric) vor prezenta spectacole adresate copiilor cu vârste cuprinse între 0 şi 12 ani. În programul Festivalului sunt incluse şi 7 producţii ale Teatrului Ion Creangă.

Vă aşteptăm cu bucurie la următoarele spectacole:

 • Noddy – Teatrul Ion Creangă, Bucureşti, România
 • Prinţul fericit – Sally Anne Dance Company, Tel Aviv, Israel
 • Povestea unui copil şi a unui pinguin – Teatro Telaio, Brescia, Italia
 • Pantofiorii pereche – Drama Theatre, Targovishte, Bulgaria
 • O locomotivă şi o gară – Teatrul Masca, Bucureşti, România
 • Grădina posibilului – Association 16 Rue de Plaisance, Rennes, Franţa
 • Seminţe – Semi – Teatrul Ion Creangă, Bucureşti, România
 • Baloane colorate – Teatrul Ion Creangă, Bucureşti, România
 • Senzaţional – Imaginart, Sabadell, Spania
 • Povestea spicului de grâu – Teatrul Ion Creangă, Bucureşti, România
 • Carolina şi poneiul – Teatrul Ion Creangă, Bucureşti, România
 • Războiul bucatelor – Teatrul Ion Creangă, Bucureşti, România
 • Fluturi şi oameni – Compania Passe-Partout Dan Puric, Bucureşti, România
 • Vrăjitorul din Oz – Teatrul „Regina Maria”, Oradea, România
 • Cărăbuşii – Teatrul Ion Creangă, Bucureşti, România

Festivalul are caracter competitiv şi este structurat pe două secţiuni:

Ÿ        spectacole pentru categoria de vârstă 0-3 ani

Ÿ        spectacole pentru categoria de vârstă 4-12 ani

Juriul din acest an este format din criticii de teatru: Doina Modola, Maria Zărnescu şi Ion Parhon, care vor acorda următoarele premii:

Ÿ        Marele premiu pentru cel mai bun spectacol

Ÿ        Premiul „Cornel Todea” pentru cel mai bun spectacol dedicat copiilor cu vârsta cuprinsă între 0-3 ani

Ÿ        Premiul special al juriului

 

În anul 2008, Festivalul a primit recunoaşterea ASSITEJ International, cea mai prestigioasă organizaţie de teatru pentru copii şi tineret din lume, acordându-i-se titulatura de Festival Internaţional ASSITEJ, reînnoită de atunci, în fiecare an, inclusiv în 2012.

Reprezentaţiile vor avea loc la Sala Rapsodia a Teatrului Ion Creangă, la sediul Teatrului Masca, în şcoli şi în grădiniţe din Bucureşti. Pentru mai multe informaţii puteţi accesa site-ul Festivalului: www.fitc.ro

Alături de spectacole, programul Festivalului include: spectacole-lectură cu piesele câştigătoare ale concursului de dramaturgie organizat anual de Teatrul Ion Creangă, ateliere de creativitate adresate celor foarte mici, expoziţii de tablouri şi fotografii şi multe alte surprize.

Biletele şi abonamentele s-au pus în vânzare la casa de bilete a Sălii Rapsodia, str. Lipscani, nr. 53.

 

Organizator: Teatrul Ion Creangă Bucureşti

Coorganizatori şi finanţatori: Primăria Municipiului Bucureşti şi Consiliul General al Municipiului Bucureşti

Proiect cultural finanţat de Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional, ArCuB – Centrul de Proiecte Culturale al Primăriei Municipiului Bucureşti și UNITER – Uniunea Teatrală din România

Sponsori: Kinder Chocolate, United Media România, Editura Egmont, Editura Nemira

Parteneri: Ambasada Israelului, Uniunea Artiștilor Plastici, CreArt – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, Programul Small Size finanţat de Comisia Europeană, Direcţia Generală pentru Educaţie şi Cultură prin programul Cultura, Teatrul Masca, Compania Passe-Partout Dan Puric, RATB, On Move Media, Inga Media

Eveniment reflectat de TVR

Eveniment recomandat de Radio România Cultural, Radio România București, Smart FM, Itsy Bitsy şi Radio RFI

Parteneri media: 24 FUN, Observator Cultural, Jurnalul.ro, Yorick, PRwave.ro, Onlinegallery.ro, Gradinitebucuresti.ro, Cautbona.ro, Urbankid.ro, IFestival.ro

Cu sprijinul: UNATC – Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L.Caragiale”, Grădinița Miruna, Liceul Teoretic „Jean Monnet”, Școala generală nr. 186 „Elena Văcărescu”, Școala generală nr.19 „Tudor Arghezi”

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.