Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Începe ediția a cincea a festivalului DIPLOMA

0

Azi, 5 octombrie, începe DIPLOMA 2018, un proiect inițiat de The Institute și inspirat de UniCredit Bank. Festivalul are loc în perioada 5-14 octombrie, la Casa Dacia (Bulevardul Dacia nr. 12), fostul sediu al Muzeului Literaturii Române, și prezintă lucrările celor mai proaspeți artiști, absolvenți de facultăți creativ-vocaționale din promoția 2018.

DIPLOMA este cel mai amplu eveniment dedicat viitoarei generații de artiști și creativi din România și are rolul de a promova universul creativ al acestora în fața unui public larg. De asemenea, își propune să încurajeze dialogului între discipline, universități, tinerii absolvenți și specialiștii consacrați, pentru a contribui real la dezvoltarea mediului artistic și creativ local.

În cadrul expoziției dedicate Arhitecturii, Artelor vizuale și Designului sunt prezentate 126 de lucrări ale tinerilor creativi din toată țara (portofoliile complete se găsesc aici). Totodată, cele 10 zile de festival includ conferințe, petreceri, audiții de teatru, dar și un musical. În plus, grădina amplă a Casei Dacia va funcționa ca un spațiu dedicat socializării și petrecerilor pe tot parcursul festivalului, în intervalul orar 10:00-22:00.

Lucrările expuse au fost selectate de un board creativ format din peste 40 de profesioniști în industriile creative dintr-un total de peste 350 de proiecte înscrise. Mai multe detalii despre membrii boardului creativ se găsesc aici.

La DIPLOMA 2018, IKEA prezintă două compoziții prin care își arată admirația pentru designul contemporan, printr-un produs iconic din Colecția FÖREMÅL, dar și reamintește de frumusețea designului clasic prin itemurile din colecția aniversară IKEA 75 de ani, GRATULERA.

Programul complet al DIPLOMA 2018:

Vernisaj DIPLOMA 2018 // 5 octombrie 18:00

Casa Dacia – Bulevardul Dacia 12

Vernisajul face parte din circuitul Noaptea Albă a Galeriilor – NAG. Mai multe detalii pe www.noapteagaleriilor.ro

DJ set pregătit de Electric Brother.

Food trucks: Bao Van și Circus Pub

Expoziția centrală DIPLOMA 2018 // 6-14 octombrie 10:00-22:00

Casa Dacia  – Bulevardul Dacia 12

Gradina Casei Dacia va funcționa ca spațiu de socializare pe toată perioada în care expoziția va fi deschisă publicului.

Sejur curatorial la DIPLOMA 2018 // 6 și 7 octombrie 16:00-22:00

Casa Dacia  – Bulevardul Dacia 12

6 octombrie: DJ set pregătit de Ioana Ciolacu și Eugen Radescu, membri ai boardului creativ DIPLOMA 2018

7 octombrie : DJ set pregătit de Corvin Cristian, membru al boardului creativ DIPLOMA 2018

Food trucks: Bao Van și Circus Pub

Muzicalul Lumile lui Pan // 9 octombrie 20:00

Teatrul unteatru – Strada Sfinții Apostoli 44

Intrarea este liberă în baza unei rezervări, care se poate face aici.

Îmbinând fantasticul cu realul, spectacolul Lumile lui Pan pune sub lumina reflectoarelor povestea de dragoste a doi tineri ce se întâlnesc întâmplător într-un aeroport. Același fir narativ este oglindit de lumea fantastică a unui Pan mitologic fermecat de o stea care, pentru a putea rămâne în prejma lui, se transformă în nufăr. Deși ating același punct culminant, cele două povești au deznodăminte diferite propunând două finaluri posibile.

Muzicalul Lumile lui Pan este prezentat de absolvenții Facultății de Interpretare Muzicală din cadrul Universității Naționale de Muzică București.

DIPLOMA Talks //  9 și 11 octombrie

Casa Dacia  – Bulevardul Dacia 12

9 octombrie, ora 18:00, DIPLOMA Talks: Antreprenoriat creativ

Înscrierea gratuită aici.

Conferința îi aduce în faţa tinerilor artişti pe Andreea Bădală (fondator și designer Murmur), Dragoș Motică (Creative Director și designer UBIKUBI), Nicoleta Radu (tipograf, fondator Fabrik), Bogdan Costea și Andrei Morariu (owneri Optimef) și Mirela Bucovicean (owner Molecule F) care vor povesti despre provocările şi experienţele întâmpinate în decursul carierei. Vor fi integrate în discuţie importanţa inovaţiei în afaceri, cum se creează și implementează soluții ingenioase la probleme specifice și detalii despre colaborările pe care le au aceștia cu noii designeri.

11 octombrie, ora 18:00, DIPLOMA Talks: Artele vizuale

Înscrierea gratuită aici.

Conferinţa dedicată Artelor vizuale este susţinută de Suzana Vasilescu (istoric de artă și manager cultural), Ioana Ciocan (director Art Safari), Andrei Breahnă (manager Eastwards Prospectus), Eugen Rădescu (Managing Director Bucharest Bienale) și Matei Câlția (manager Galeria Posibilă), care vor vorbi despre piața de artă din România, despre proiectele culturale pe care le-au dezvoltat și despre cele mai impresionante întâlniri cu artiștii.

 

Audiția tinerilor actori // 10 octombrie 19:00

Apollo 111 Teatrul – Palatul Universul (Strada Ion Brezoianu 23-25)

Intrarea este liberă în baza unei rezervări, care se poate face aici.

 

Auditia oferă actorilor proaspăt absolvenți oportunitatea de a prezenta un moment pe o temă la alegere în fața publicului și a regizorilor, directorilor de casting și producătorilor invitați: Andreea Păduraru, Andrei Cohn, Hypno, Radu Muntean, Ada Solomon, Catinca Marinescu, Andrei și Andreea Grosu, Domnica Cîrciumaru (DC Casting), Viorica Capdefier (CDF Casting) și Silvia Popescu (HBO).

 

TASTEmakers x DIPLOMA Party // 13 octombrie 21:00-3:00

Palatul Universul Corp B –  Strada Ion Brezoianu 23-25

DJ set pregătit de NotSoCommonDJ

Jazz, funk și muzică braziliană cu Iordache

DJ set pregătit de Fid Gheret

Parteneri DIPLOMA 2018:

 

Un proiect: The Institute

Inspirat de: UniCredit Bank

Parteneri: TASTEmakers, Absolut, Rompetrol, Liliac

Co-producător: Institutul Cultural Român

Arhitectura expoziției este semnată de Attila Kim Architects.

Creație: Gavrilă & Asociații

Parteneri media principali: Cosmopolitan, Harper’s Bazaar, Promenada, Rock FM, TVR

Parteneri media: Anim’est, Arhitectura, Art Factory, Autor, Bienala Națională de Arhitectură, Designist, Feeder, Galateca, Igloo, Iqads, Modernism, Molecule F, Munteanu, Radio România Cultural, Revista Arta, V for Vintage, Zeppelin, Zile și Nopți

Parteneri strategici: MediaImage, 360 Revolution, Kaustik, Netvibes, Ove, Zelist

The Institute  promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 20 de ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România. Prin tot ceea ce face, contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional.  Este fondator al Romanian Design Week, AdPrint, Internetics, Institute, The Magazine şi Noaptea Agenţiilor, organizator al Effie Awards România, Şcoala ADC*RO şi ADC*RO Awards.

institute.ro; facebook.com/Institute.ro

UniCredit Bank este parte a UniCredit, bancă comercială paneuropeană puternică, cu un sistem integrat de servicii de banking Corporate şi de Investiţii, care oferă o rețea unică vest-, central- şi est-europeană bazei sale de 26 de milioane de clienți. UniCredit pune la dispoziția clienților săi atât expertiză locală, cât și internațională, oferindu-le acces de neegalat la bănci de top în 14 piețe principale: Italia, Germania, Austria, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Cehia, Ungaria, România, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia și Turcia. Băzându-se pe o rețea internațională de sucursale și filiale, UniCredit deservește clienți în alte 18 țări din întreaga lume.

Grupul este prezent în România prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Services.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.