Începe Consiliul Național al Tinerilor din România

0

Joi, 20 noiembrie 2014, la București, are loc deschiderea oficială a primului Consiliu Național al Tinerilor din România, eveniment care va reuni 300 de tineri din întreaga țară, cu începere de la ora 17:00, în Aula Ministerului Culturii (Bd. Unirii, nr. 22).

Consiliul Național al Tinerilor din România, un proiect de anvergură, unic pentru tinerii din țară, prin intermediul căruia ne propunem să aducem pe agenda publică (a instituțiilor statului, ONG-urilor, patronatelor, sindicatelor) viziunea tinerilor cu privire la domeniile care au impact direct asupra lor. Prin intermediul acestui Consiliu, Forumul Tinerilor din România, Ministerul Tineretului și Sportului, Blocul Național Sindical – Organizația de Tineret, Consiliul Național al Elevilor și Global Shapers Bucharest Hub vor crea timp de patru zile un spațiu dedicat dezbaterilor între tineri, organizații neguvernamentale de tineret și factori de decizie relevanți pentru tematica de tineret. De asemenea, evenimentul se bucură de parteneriatul strategic al Institutului Aspen România.

Au confirmat participarea la eveniment domnul Eugen TEODOROVICI – Ministrul Fondurilor Europene, doamna Aurelia CRISTEA – Ministrul pentru Dialog Social, domnul Dragoș ANASTASIU – Președinte Eurolines, domnul Marian STAȘ – Liderii Mileniului III, domnul Răzvan PASCU – consultant marketing turistic.

Forumul Tinerilor din România reprezintă platforma națională în domeniul tineretului ce reunește 155 de organizații din țară. Viziunea Forumului este o lume în care tinerii își pot atinge întregul potențial, iar prin organizațiile neguvernamentale încurajăm, susținem și reprezentăm tinerii din România.

În cadrul evenimentului, au fost selectați 300 de tineri cu vârsta între 14-35 de ani, din toate cele 8 euro-regiuni de dezvoltare ale României. Formul Tinerilor din România, cu asistența financiară a Ministerului Tineretului și Sportului, va acoperi cheltuielile aferente participării (masă și cazare).

Agenda evenimentului va fi structurată pe 5 domenii de discuție:

–         Dialogul Structurat cu TINErii: perspectivă națională și europeană;

–         Educație pentru România: schimbarea paradigmei;

–         Dezvoltarea spiritului antreprenorial în rândul tinerilor;

–         Turismul pentru tinerii europeni;

–         Sportul pentru TINEri – calea către un stil de viață sănătos.

„Forumul Tinerilor din România promovează dialogul între cei mai importanți actori sociali și implicarea tinerilor în procesul de luare a deciziilor referitor la politicile de tineret. Prin organizarea Consiliului ne-am propus să dezvoltăm în România un cadru deschis dezbaterilor și schimbului de idei în rândul tinerilor, care să fie bazat pe evidențe și pe nevoile reale ale acestora”, declară Radu PETRARIU, Președintele Forumului Tinerilor din România.

„Tinerii, în momentul de față, sunt unul dintre principalele grupuri vulnerabile în fața crizei financiare mondiale.  Pentru a ne reprezenta membrii și pentru a fi capabili să oferim soluții la problemele cu care se confruntă tinerii este nevoie de o implicare consistentă a tinerilor în politicile publice care au consecințe directe asupra lor. Nevoia de a avea un loc de muncă, un nivel al veniturilor decent, acces la avuția națională, un sistem educațional eficient și servicii publice sunt chestiuni care constituie o preocupare în rândul tinerilor, iar prin intermediul Consiliului vrem să ne facem auziți, vrem să arătăm că ne pasă de viitorul nostru și de viitorul țării noastre.”, declară Florian MARIN, Președintele Organizației de Tineret a Blocului Național Sindical.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează