Începe Consiliul Național al Tinerilor din România

0

Joi, 20 noiembrie 2014, la București, are loc deschiderea oficială a primului Consiliu Național al Tinerilor din România, eveniment care va reuni 300 de tineri din întreaga țară, cu începere de la ora 17:00, în Aula Ministerului Culturii (Bd. Unirii, nr. 22).

Consiliul Național al Tinerilor din România, un proiect de anvergură, unic pentru tinerii din țară, prin intermediul căruia ne propunem să aducem pe agenda publică (a instituțiilor statului, ONG-urilor, patronatelor, sindicatelor) viziunea tinerilor cu privire la domeniile care au impact direct asupra lor. Prin intermediul acestui Consiliu, Forumul Tinerilor din România, Ministerul Tineretului și Sportului, Blocul Național Sindical – Organizația de Tineret, Consiliul Național al Elevilor și Global Shapers Bucharest Hub vor crea timp de patru zile un spațiu dedicat dezbaterilor între tineri, organizații neguvernamentale de tineret și factori de decizie relevanți pentru tematica de tineret. De asemenea, evenimentul se bucură de parteneriatul strategic al Institutului Aspen România.

Au confirmat participarea la eveniment domnul Eugen TEODOROVICI – Ministrul Fondurilor Europene, doamna Aurelia CRISTEA – Ministrul pentru Dialog Social, domnul Dragoș ANASTASIU – Președinte Eurolines, domnul Marian STAȘ – Liderii Mileniului III, domnul Răzvan PASCU – consultant marketing turistic.

Forumul Tinerilor din România reprezintă platforma națională în domeniul tineretului ce reunește 155 de organizații din țară. Viziunea Forumului este o lume în care tinerii își pot atinge întregul potențial, iar prin organizațiile neguvernamentale încurajăm, susținem și reprezentăm tinerii din România.

În cadrul evenimentului, au fost selectați 300 de tineri cu vârsta între 14-35 de ani, din toate cele 8 euro-regiuni de dezvoltare ale României. Formul Tinerilor din România, cu asistența financiară a Ministerului Tineretului și Sportului, va acoperi cheltuielile aferente participării (masă și cazare).

Agenda evenimentului va fi structurată pe 5 domenii de discuție:

–         Dialogul Structurat cu TINErii: perspectivă națională și europeană;

–         Educație pentru România: schimbarea paradigmei;

–         Dezvoltarea spiritului antreprenorial în rândul tinerilor;

–         Turismul pentru tinerii europeni;

–         Sportul pentru TINEri – calea către un stil de viață sănătos.

„Forumul Tinerilor din România promovează dialogul între cei mai importanți actori sociali și implicarea tinerilor în procesul de luare a deciziilor referitor la politicile de tineret. Prin organizarea Consiliului ne-am propus să dezvoltăm în România un cadru deschis dezbaterilor și schimbului de idei în rândul tinerilor, care să fie bazat pe evidențe și pe nevoile reale ale acestora”, declară Radu PETRARIU, Președintele Forumului Tinerilor din România.

„Tinerii, în momentul de față, sunt unul dintre principalele grupuri vulnerabile în fața crizei financiare mondiale.  Pentru a ne reprezenta membrii și pentru a fi capabili să oferim soluții la problemele cu care se confruntă tinerii este nevoie de o implicare consistentă a tinerilor în politicile publice care au consecințe directe asupra lor. Nevoia de a avea un loc de muncă, un nivel al veniturilor decent, acces la avuția națională, un sistem educațional eficient și servicii publice sunt chestiuni care constituie o preocupare în rândul tinerilor, iar prin intermediul Consiliului vrem să ne facem auziți, vrem să arătăm că ne pasă de viitorul nostru și de viitorul țării noastre.”, declară Florian MARIN, Președintele Organizației de Tineret a Blocului Național Sindical.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.