Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Începe competiția internațională de dezbateri ARGO Open International Tournament!

0

ARGO Debate – membru ARDOR, invită pasionații de retorică, argumente și discuții să urmărească turneul internațional de dezbateri pentru elevi ARGO Open International Tournament. Evenimentul va avea loc în perioada 8-13 septembrie 2014 la Colegiul Național Spiru Haret din Ploiești. Finala organizată la Biblioteca Central Universitară din București în data de 12 septembrie, de la ora 16:30, reunește debateri din Europa și nu numai.

Recunoscută drept cea mai mare competiție internațională de dezbateri din România, ARGO Open International Tournament este, anul acesta, și unul dintre cele mai mari evenimente de profil din Europa. Turneul se află la a treia ediție și a adus până acum în România participanți din Statele Unite ale Americii, Slovacia, Slovenia, Cehia, Croația, Bosnia, Kosovo, Ucraina, Turcia, Africa de Sud. Anul acesta, aproximativ 200 de elevi de liceu vor lua parte la competiția condusă de o echipă de arbitri din Singapore, Germania, Slovacia și România.

ARGO_open_poster

Limba oficială a concursului este engleza, iar în total vor fi disputate 11 meciuri: 8 runde, sferturi, semifinală și finală. La fel ca în toate competițiile de dezbateri, 4 dintre cele 8 runde vor avea moțiuni impromptu (anunțate cu o oră înainte de începerea dezbaterii), iar în celelalte 4 se vor dezbate moțiuni anunțate cu câteva luni înainte. Temele complete de dezbatere sunt:

Runda 1: Acest Parlament ar interzice sistemul bancar paralel (shadow banking)

Runda 3: Acest Parlament susține o intervenție militară a comunității internaționale pentru a proteja civilii din nordul Nigeriei împotriva atacurilor Boko Haram.

Runda 5: Acest Parlament nu ar colabora la nivel intern cu politicienii aleși în mod democratic, dar care au păreri extremiste, chiar dacă acest lucru ar duce la pierderea puterii politice.

Runda 7: Acest Parlament regretă decizia Curții Europene de Justiție de a le acorda cetățenilor europeni dreptul de a dispărea de pe internet.

Finala: Acest Parlament crede că România nu ar mai trebui să utilizeze gaz furnizat de Gazprom până când Rusia va înceta să mai mai considere Crimeea teritoriu rusesc.

ARGO Open International Tournament este proiectul nostru de suflet și cel cu care ne mândrim cel mai mult. Nu ne bucură doar că am reușit să creștem importanța evenimentului în sine, ci mai ales că, prin el, România a devenit o destinație dezirabilă pe lista calendarului internațional de competiții de dezbateri, a declarat Șerban Pitic, președintele ARGO Debate.

Turneul este deschis publicului, care poate asista la rundele desfășurate în Colegiul Național Spiru Haret Ploiești și la finala organizată la Biblioteca Central Universitară din București în data de 12 septembrie, de la ora 16:30.

Despre organizator

Asociația Română pentru Gândire și Oratorie (ARGO) Debatewww.argodebate.ro, este o organizatie non-profit axată pe cursuri de debate pentru elevi și studenți. Cu o experiență de 20 ani, ARGO este cel mai vechi club de debate cu tradiție neîntreruptă din România. Printre rezultatele obținute se numără: campioni naționali (2013, 2014), campioni europeni (2008), campioni mondiali (1995-1998, 2001), vice-campioni mondiali (2010), locul III la campionatul mondial (2012, 2013). ARGO Debate este unul dintre cei 7 membri ARDOR – Asociația Română de Dezbateri, Oratorie și Retorică.

Parteneri:

ARGO Open International Tournament 2014 este posibil datorită sprijinului acordat de Casa de Avocatură „Voloșevici & Plăcintă”, Read Forward, British Council și Primăria Ploiești.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.