Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Începe competiția caritabilă de ciclism pentru copiii cu autism

0

Sâmbătă, 20 septembrie se dă startul la Rocket Bike Fest – competiția caritabilă de ciclism pentru copiii cu autism organizată de Asociația Help Autism și BikeXpert în Pădurea Cernica. Sunt așteptate atât companiile cât și publicul larg. O excursie la Amsterdam, bilete de avion oriunde în Europa și bani se numără printre premiile puse la bătaie de organizatori și parteneri.

Rocket Bike Fest_start

Asociația Help Autism invită companiile și publicul larg să participe la a patra ediție a competiției de ciclism pentru susținerea copiilor cu autism – Rocket Bike Fest. Aceasta va avea loc sâmbătă, 20 septembrie 2014, în Parcul de Aventură Phoenix din Pădurea Cernica.

Cu banii strânși din taxele de participare și din sponsorizări, asociația va asigura diagnostic precoce și evaluare gratuită copiilor cu tulburare din spectrul autist, primul pas spre recuperare.

Cei interesați aleg din 5 categorii de concurs:

 • Copii: între 3 și 10 ani, pe categorii de vârstă și tip de bicicletă
 • Juniori: între 10 și 14 ani ce vor parcurge un traseu de 9 km
 • Family: Copil + părinte, 9 km
 • Hobby: Pasionat, 25 km
 • Race: Ciclist antrenat, 50 km

Doritorii se mai pot încă înscrie la Rocket Bike Fest până pe 19 septembrie online pe www.rocketbike.ro sau direct la Magazinul BikeXpert din Șoseaua Pantelimon nr.94, loc de unde se poate ridica pachetul de start într-una din zilele de 17-18-19 septembrie.

În plus, Help Autism încurajează companiile să-și înscrie angajații. Pe lângă experiența sportivă, angajații se vor întâlni cu beneficiarii asociației și vor contribui prin implicarea lor în Rocket Bike Fest la acordarea de șanse spre recuperare copiilor cu TSA din România. Printre companiile care au răspuns deja apelului la generozitate se numără Catena, Christian Tour, Intersnack precum și echipele profesioniste BikeXpert, Giant, XC Riders, Sportul pentru tine.

Taxa de participare este de 70 Lei pentru categoriile Hobby, Race, Family și Juniori (cronometrare cu cip) și între 25 și 30 Lei pentru categoria copii.

O excursie la Amsterdam pentru cel mai implicat ciclist

Concurenții au posibilitatea să devină fundraiseri la Rocket Bike Fest. Ei vor participa la cursa preferată și în același timp își vor încuraja prietenii să-i susțină donând pentru copii pe platforma Galantom.

Christian Tour s-a identificat cu sloganul competiţiei “Pedalez, mă distrez, donez” și va oferi trei zile de neuitat în Amsterdam, orașul bicicletelor, celui mai implicat fundraiser Rocket Bike Fest. Mai multe informaţii pe website-ul competiției.

Pedalează alături de Radu Naum – ambasadorul evenimentului și MC Alexandru Conovaru

Considerat, de către o parte a presei, jurnalistul sportiv model, Radu Naum va fi Ambasadorul Rocket Bike Fest. După ce a călătorit pe aproape tot mapamondul, jurnalistul, care în copilărie visa să se facă ciclist, va poposi, pe 20 septembrie, în Pădurea Cernica pentru a încuraja bicicliştii înscrişi la start. Actorul şi omul de televiziune, Alexandru Conovaru, are rolul MC-ului şi la ediţia a IV-a, Rocket Bike Fest. Alex Conovaru este responsabil şi cu alinierea la start a tuturor echipelor de biciclişti, înscrişi la toate categoriile competiţiei dar și cu premiile pe care le acordă câștigătorilor.

Premii importante oferite de sponsori cu suflet

Ca la fiecare ediție, organizatorii Rocket Bike Fest au atras numeroși sponsori pentru a asigura buna dispoziție pe 20 septembrie și pentru a premia câștigătorii.

Printre premii, se regăsesc:

 • două bilete de zbor oriunde în Europa oferite de Blue Air
 • vouchere de servicii stomatologice oferite de Smile Factory
 • abonamente la centrul de fitness și spa Alexandreea Club
 • vouchere la magazinul de biciclete partener BikeXpert
 • jucării și puzzle-uri de la Pandy Toys
 • fotografii printate pe loc de către HP
 • dulciuri, fructe, băuturi energizante și iaurturi pentru toți cei prezenți oferite de Alka, Danone, Golden Horse, Ciuc, BebeBucovina, Mega Image, La Fântâna și Lavazza.

Rezultatele anilor anteriori

Inițiat de Asociația Help Autism și BikeXpert în 2013, Rocket Bike Fest strânge în cele 2 ediții organizate anual peste 800 de concurenți și peste 2000 de participanți în ziua evenimentelor, zeci de parteneri, sponsori și susținători media. Echipa de organizare alături de cei peste 150 de voluntari construiesc la fiecare ediție „o pistă a prieteniei” în cel mai mare eveniment sportiv dedicat cauzei, desemnat “Proiectul de voluntariat al anului 2013 în domeniul sport și recreere” la Gala Națională a Voluntarilor.

Cei 34.000 RON strânși în edițiile din 2013 pentru continuarea Programului Național de Diagnostic Precoce, Evaluare Psihologică și Intervenție Timpurie în Autism, Rocket Bike Fest au însemnat șansa spre recuperare pentru mai bine de 100 copii cu tulburări din spectrul autist. Suma strânsă la ediția din 1 iunie 2014 a fost de 3700 Euro și a fost direcționată către asigurarea serviciilor gratuite de terapie prin Asociația Help Autism. Se așteaptă ca la ediția de toamnă ce va avea loc sâmbătă, 20 septembrie 2014, să se depășească cuantumul donațiilor adunate la celelalte ediții.

Înscrieri
www.helpautism.ro

rocket

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.