Incepe cea de-a saptea editie „Zilele Culturii Japoneze”

0

Premiera in cadrul festivalului: Prima proiectie in Romania a filmului de animatie „Ghost in the Shell – Stand Alone Complex”, cu participarea celebrului regizor japonez Kenji Kamiyama

Bucuresti, 11 mai 2017: In perioada 15-21 mai, Centrul de Studii Romano-Japoneze „Angela Hondru” (CSRJ-AH) impreuna cu Universitatea Romano-Americana organizeaza editia cu numarul sapte a evenimentului devenit deja traditie, „Zilele Culturii Japoneze” ce reuneste manifestari notabile pentru pasionatii de civilizatia japoneza. Unul dintre momentele cheie ale evenimentului este reprezentat de proiectia in premiera in Romania a filmului de animatie „Ghost in the Shell – Stand Alone Complex” si prezenta, special pentru aceasta ocazie, a celebrului regizor japonez Kenji Kamiyama, a producatorului  Yoshiki Sakurai, dar si a scenaristul Ryo Higaki.

Zilele Culturii Japoneze

Un festival care imbina cultura japoneza contemporana si traditionala, „Zilele Culturii Japoneze” ofera sansa vizitatorilor sa descopere pe parcursul unei saptamani frumusetea Tarii Soarelui Rasare si sa ia parte la o serie de evenimente: expozitii, ateliere, demonstratii, conferinte stiintifice, proiectie de anime, dar si un concert de muzica traditionala japoneza.

Evenimentul este deschis publicului larg si se adreseaza cunoscatorilor culturii nipone, dar si pasionatilor de stilul de viata japonez.

Programul „Zilelor Culturii Japoneze”

15 mai, ora 19:00: lansarea romanului Amurgul Marinarului, de Yukio Mishima – libraria Humanitas, Cismigiu.

18 mai, ora 14:00: atelier de ceremonia ceaiului – Sala de Protocol a Universitatii Romano – Americane.

18 mai, ora 16:00: atelier de shamisen (instrument traditional japonez), coordonat de artista japoneza, Maya Asaba – Sala de Protocol a Universitatii Romano – Americane.

18 mai, ora 18:00: workshop de ikebana (aranjament floral japonez) – Centrul de Studii Romano – Japoneze ”Angela Hondru”.

18 mai, ora 19:00: atelier tainele tobelor traditionale japoneze (taiko), sustinut de artist japonez – Sala de Protocol a Universitatii Romano – Americane.

19 mai, ora 10:00: cea de-a sasea editie a conferintei „Crossing Boundaries in Culture and Communication, organizata de Departamentul de Limbi Straine in parteneriat cu Departamentul de Studii Asiatice din cadrul Universitatii Romano-Americane.

Invitatii speciali sunt: Excelenta Sa Domnul Ambasador al Japoniei Kisaburo Ishii, prof. Shunsuke  Okunishi (profesor emerit si fost presedinte al Japan Foundation), prof. Eiko Hara (Iwate Prefectural University), prof. Hiroshi Tanaka (Ritsumeikan University, Kyoto), prof. David Flath (Ritsumeikan University, Kyoto). Conferinta se va desfasura in Sala Senatului Universitatii Romano – Americane.

19 mai, ora 16:00: workshop de manga, in cadrul caruia 40 de tineri talentati vor avea sansa sa lucreze cu artistul japonez Daichi Kawada – Sala Senatului a Universitatii Romano – Americane.

Proiectia in premiera in Romania a filmului de animatie „Ghost in the Shell – Stand Alone Complex”

19 mai, ora 19:00: proiectia de film de animatie „Ghost in the Shell – Stand Alone Complex”. Proiectia va fi sustinuta in Aula Magna a Universitatii Romano – Americane si va fi precedata de o dezbatere avand ca tema fenomenul anime, invitatii find: cunoscutul regizor japonez Kenji Kamiyama, producatorul Yoshiki Sakurai, dar si scenaristul Ryo Higaki. Moderatorul serii va fi Ana Maria Caia.

20 mai, ora 18:00: Haru Urara Grand Festa (Gala CSRJ-AH). Printre invitatii de anul acesta se regasesc Maya Asaba si Daichi Kawada (recital de shamisen si taiko) , dar si Oase si Alpha ce ne vor incanta cu un moment spectaculos de kendama. Evenimentul se va desfasura in Aula Magna.

Performantele academice sunt rasplatite cu o excursie in Japonia

In cadrul Galei CSRJ-AH, cei mai performanti cursanti vor fi premiati. Pe baza rezultatelor obtinute la examenul de competenta lingvistica, organizat de Japan Foundation in toata lumea, 10 studenti vor fi premiati, iar ocupantul primului loc va fi recompensat cu o excursie de 13 zile in Japonia, oferita de compania JTI.

20 si 21 mai: Otaku Ro Tour in programul caruia se regasesc: expozitii cu tematica cyber punk, aleea artistilor cu lucrari inspirate din cultura japoneza, portrete in stil anime, design vestimentar, zona de gaming, zona de Cosplay, workshopuri de preparare sushi, de desen, proiectii ale unor productii indie, Art Interactive Installations, Hackathons (live drawing) si Panels.

Mai multe informatii despre Zilele Culturii Japoneze sunt disponibile pe pagina oficiala de Facebook: https://www.facebook.com/ZileleCulturiiJaponeze

„Zilele Culturii Japoneze” este un eveniment care imbina traditionalul si modernul (conferinte, seminarii, festivaluri dedicate pasionatilor de cultura si stilul de viata japonez). Cea de-a 7a editie are loc in perioada 15-21 mai 2017 si este organizata de Centrul de Studii Romano-Japoneze ”Angela Hondru” (CSRJ-AH), impreuna cu Universitatea Romano-Americana din Bucuresti si cu sprijinul Ambasadei Japoniei la Bucuresti.

Organizatori:

                                 

Evenimentul se va desfasura cu sprijinul:  JTI, BRD Groupe Societe Generale, Hotel Cismigiu, Borsec, Toyota, Free Spirit Travel, Wasabi Running Sushi, Editura Humanitas si Humanitas Fiction, Takumi, Yuki Japanese Home Dining, Forte Gaz, Tenshin, Asociatia Profesorilor de Limba Japoneza din Romania.

Pentru informatii suplimentare:

Simona Isac, The Public Advisors,

E-mail: simona.isac@publicadvisors.ro / Tel: 0753.300.701

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 60 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.