Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Începe cea de-a șaptea ediție a Romanian Design Week

0

Începe cea de-a șaptea ediție a Romanian Design Week

Festivalul prezintă în perioada 17-26 mai unele dintre cele mai valoroase proiecte de design și arhitectură românești

#rdw2019 #RDW2019 #romaniandesignweek #TheInstitute

Romanian Design Week, eveniment multidisciplinar dedicat industriilor creative locale, ajuns deja la cea de-a șaptea ediție, va avea loc în București în perioada 17-26 mai.

În acest an, festivalul propune publicului trei circuite care integrează peste 30 de entități din comunitățile și hub-urile creative Industria BumbaculuiCreative Tribe și Încotroceni.

La acestea se adaugă expoziția centrală, o serie de expoziții-capsulă semnate de creativi și organizații locale, dar și din Moldova sau Franța, un concept store dedicat designului românesc, dar și cea de-a doua ediție RDW Awards, premiile care încurajează excelența în industriile creative și promovează designerii români.

Expoziția centrală RDW 2019 propune explorarea în premieră a clădirii BCR din Piața Universității și cuprinde peste 200 dintre cele mai bune proiecte realizate în ultimul an de designeri, graficieni și arhitecți români. Expoziția, cea mai complexă de până acum, reunește cinci categorii – ArhitecturăDesign de ProdusDesign GraficFashion și Multidisciplinar. Aceasta face parte din traseul Noaptea Muzeelor.

Vizitatorii vor putea să descopere o varietate de proiecte, de la prima bicicletă din bambus laminat din lume, un dicționar digital pentru pasionații de advertising și online, un semn de carte care adaptează lumina din camera cititorului și piese vestimentare care reclamă nevoia societății de a promova drepturi egale și respectul mutual între sexe, până la case abandonate revigorate și reintegrate în viața comunităților și instalații interactive.

Lista completă a proiectelor expuse în cadrul expoziției centrale se găsește în anexa 1.

Spațiul central RDW  include și o serie de expoziții-capsulă, semnate de creativi și de organizații locale sau internaționale: Lille Metropole 2020-World Design Capital, parte din programul Sezonului România-Franța; Universitatea de Arte București și Marcel Klamer;  Asociația Igloo – Habitat și Arhitectură; Universitatea de Vest din Timișoara – Facultatea de Arte și Design; Zeppelin; Designforkidz; Miloš Jovanović; Moldovan Design Week; Smart Design Challenge, precum și expoziții, instalații sau branded content realizat în parteneriat cu Absolut, Brico Depôt, Illy, IKEA, MedLife și Renault.

Mai multe detalii despre aceste expoziții-capsulă se găsesc în anexa 2.

Designul expozițional este semnat și anul acesta de Attila Kim Architects și propune un traseu complex, care urmărește personalitatea și caracteristicile clădirii, dar surprinde, totodată, vizitatorul prin elementele folosite în amenajare, precum și prin integrarea conținutului. Instalațiile din interiorul clădirii sunt realizate cu sprijinul Cemacon.

Rutei expoziționale i se adaugă și un Concept Store, dezvoltat în parteneriat cu George, primul banking inteligent, care va fi deschis tuturor vizitatorilor pe parcursul celor 10 zile de festival și va prezenta o selecție de produse de design atent curatoriate, de la obiecte de ceramică, corpuri de iluminat și cărți, până la papetărie, accesorii sau bijuterii.

În plus, anul acesta Romanian Design Week prezintă formatul RDW Talks, susținut de Medlife, o serie de conferințe pe teme de design, în cadrul cărora pasiunea pentru domeniu este disecată pană la cele mai fine detalii.

Programul complet al acestor discuții poate fi consultat în anexa 3.

RDW 2019 sărbătorește comunitățile creative, astfel că vizitatorii vor lua parte la o demonstrație multidiciplinară, având trei clustere creative și totodată trei circuite de explorat, Industria Bumbacului, Creative Tribe și Încotroceni.

RDW Awards, format susținut de glo, premiază proiectele din cadrul expoziției centrale care se remarcă printr-o abordare inedită, din dorința de a celebra ce are designul românesc mai bun de oferit în 2019. Câștigătorii trofeelor vor fi aleși de boardul creativ RDW 2019.

Romanian Design Week susține și amplifică și în 2019 discursul industriilor creative locale, subliniind contribuția majoră pe care comunitățile creative o au la transformarea capitalei într-un oraș cu adevărat modern și european.

Programul complet al Romanian Design Week 2019:

Vernisaj expoziția centrală RDW 2019 // 17 mai, 19:00

Clădirea BCR, Piața Universității

Expoziția centrală RDW 2019 // zilnic 10:00-22:00 // S: 18 mai, 10:00-01:00 (parte din programul Noaptea Muzeelor)

Clădirea BCR, Piața Universității

Biletul de intrare costă 20 de lei și se poate achiziționa de aici sau de la intrarea în expoziție.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.