Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Începe caravana Climb Again pentru copii cu deficienţe de vedere

0

Asociația Climb Again dă startul Caravenei de cățărat, prin care va ajunge cu un panou mobil de escaladă la școli şi licee speciale pentru copii cu deficiențe de vedere din țară.

Programul va începe în București, în săptămâna 9 – 13 mai și va continua în Buzău (16 – 20 mai) și Cluj (23-27 mai).

Activitati catarare interior

”Este unul din paşii pe care îi facem pentru a extinde proiectul Climb Again şi în alte oraşe. Vrem să mobilizăm comunităţile locale de căţărători şi nu numai să se implice şi să susţină proiectul copiilor cu deficienţe’’ – Claudiu Miu, preşedinte Climb Again.

Pentru fiecare locație, va avea loc un eveniment de lansare în care micile vedete Climb Again, profesorii și antrenorii lor vor povesti despre experienţele şi realizările pe care le-au avut. După eveniment, de marţi până vineri, antrenorii Climb Again vor căţăra pe panou sute de copii şi tineri cu deficienţe doritori să îşi facă o nouă pasiune.

Despre Climb Again:

În ultimii doi ani, asociația Climb Again a derulat multiple programe de promovare a escaladei în rândul tinerilor cu deficienţe senzoriale, motorii, psihice sau cu afecţiuni din spectrul autist. Escalada devine în acest context o metodă non-formală de învîţare şi nu se concentrează doar pe îmbunătăţirea izolată a unui anumit tip de abilitate, așa cum fac metodele tradiţionale (logopedia pentru deficienţe de vorbire, de exemplu), ci apelează în acelaşi timp la abilităţile fizice, psihice şi sociale, folosind tehnici adaptate şi jocul.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.