Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Incepe campania ,,Redu amprenta de carbon – Decalogul luptei împotriva schimbărilor climatice”

0

Ambasada Republicii Federale Germania și Asociația Environ lansează campania  ,,Redu amprenta de carbon – Decalogul luptei împotriva schimbărilor climatice”, primul proiect comun privind creșterea gradului de conștientizare a populației din România referitoare la efectele schimbărilor climatice.

Evenimentul de lansare realizat în parteneriat cu Ambasada Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord va avea loc vineri, 12 septembrie 2014, începând cu ora 16.00, în Parcul Herăstrău (intrarea Charles de Gaulle – Fântâna Modura).

FLYER FRONT_03_CMYK

Campania se va derula în perioada septembrie – decembrie 2014 și își propune să informeze populația din România în ceea ce privește cauzele schimbărilor climatice astfel incât  fiecare cetățean să devină conștient de  propria sa contribuție la reducerea amprentei de carbon. Totodată, campania încurajează  un comportament responsabil față de mediu, la nivel personal.

Proiectul va fi lansat în mod oficial în cadrul unei conferințe de presă care va începe la ora 16.00. La eveniment vor participa Ambasadorul Republicii Federale Germania, Excelența Sa, Dl. Werner Hans Lauk, AmbasadoruluMarii Britanii, Excelența Sa, Dl. Paul Brummell, reprezentantul special al Ministrului britanic de Externe pe problematica schimbărilor climatice, Sir David King, Ministrul Mediului și Schimbărilor Climatice, Dl. Attilla Korodi, Primarul General al Capitalei, Dl. Sorin Oprescu și Președintele Asociației Environ, Dl. Andrei Orban. Invitați speciali: membrii trupei Voltaj, ambasadorii de imagine ai campaniei.

Conferința de presă va fi urmată, la ora 17.00, de un concurs de biciclete în sistem ”treasure hunt”.Dl. Ambasador Werner Hans Lauk, Dl. Ministru Attilla Korodi, Dl. Andrei Orban și solistul formaţiei Voltaj Călin Goia vor da startul, oferind exemplul personal de comportament ecologic.

Concurenții trebuie să bifeze patru checkpoint-uri (Insula Trandafirilor, Pavilion H, Roata Mare și Roaba de Cultură) și să găsească brățările de culori diferite aflate la voluntarii proiectului. La final vor fi premiați cu kit-uri reparații biciclete, huse de șa, căni și tricouri. Cei care nu au biciclete personale și doresc să  participe la concurs pot închiria gratuit una din cele 100 de biciclete puse la dispoziție de Green Revolution.

Toți participanții la eveniment vor avea ocazia să își exprime sugestiile de reducere a amprentei personale de carbon pe panourile aflate la punctul de start. Cele mai interesante contribuții vor fi preluate pe site-ul oficial al campaniei www.sosclima.ro; ne găsiţi şi pe facebook la facebook.com/climasos.

Trupa Voltaj, imaginea proiectului, va susţine un concert în încheierea evenimentului, începând cu ora 19.30.

La 9 septembrie 2014 a avut loc la Berlin prima zi germano-britanico-franceză dedicată protecţiei climei. Reprezentanţe diplomatice din întreaga lume marchează data de 9 septembrie prin evenimente care subliniază importanţa eforturilor comune în vederea protecţiei climei.

FLYER BACK_03_CMYK

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.