Incepe campania ,,Redu amprenta de carbon – Decalogul luptei împotriva schimbărilor climatice”

0

Ambasada Republicii Federale Germania și Asociația Environ lansează campania  ,,Redu amprenta de carbon – Decalogul luptei împotriva schimbărilor climatice”, primul proiect comun privind creșterea gradului de conștientizare a populației din România referitoare la efectele schimbărilor climatice.

Evenimentul de lansare realizat în parteneriat cu Ambasada Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord va avea loc vineri, 12 septembrie 2014, începând cu ora 16.00, în Parcul Herăstrău (intrarea Charles de Gaulle – Fântâna Modura).

FLYER FRONT_03_CMYK

Campania se va derula în perioada septembrie – decembrie 2014 și își propune să informeze populația din România în ceea ce privește cauzele schimbărilor climatice astfel incât  fiecare cetățean să devină conștient de  propria sa contribuție la reducerea amprentei de carbon. Totodată, campania încurajează  un comportament responsabil față de mediu, la nivel personal.

Proiectul va fi lansat în mod oficial în cadrul unei conferințe de presă care va începe la ora 16.00. La eveniment vor participa Ambasadorul Republicii Federale Germania, Excelența Sa, Dl. Werner Hans Lauk, AmbasadoruluMarii Britanii, Excelența Sa, Dl. Paul Brummell, reprezentantul special al Ministrului britanic de Externe pe problematica schimbărilor climatice, Sir David King, Ministrul Mediului și Schimbărilor Climatice, Dl. Attilla Korodi, Primarul General al Capitalei, Dl. Sorin Oprescu și Președintele Asociației Environ, Dl. Andrei Orban. Invitați speciali: membrii trupei Voltaj, ambasadorii de imagine ai campaniei.

Conferința de presă va fi urmată, la ora 17.00, de un concurs de biciclete în sistem ”treasure hunt”.Dl. Ambasador Werner Hans Lauk, Dl. Ministru Attilla Korodi, Dl. Andrei Orban și solistul formaţiei Voltaj Călin Goia vor da startul, oferind exemplul personal de comportament ecologic.

Concurenții trebuie să bifeze patru checkpoint-uri (Insula Trandafirilor, Pavilion H, Roata Mare și Roaba de Cultură) și să găsească brățările de culori diferite aflate la voluntarii proiectului. La final vor fi premiați cu kit-uri reparații biciclete, huse de șa, căni și tricouri. Cei care nu au biciclete personale și doresc să  participe la concurs pot închiria gratuit una din cele 100 de biciclete puse la dispoziție de Green Revolution.

Toți participanții la eveniment vor avea ocazia să își exprime sugestiile de reducere a amprentei personale de carbon pe panourile aflate la punctul de start. Cele mai interesante contribuții vor fi preluate pe site-ul oficial al campaniei www.sosclima.ro; ne găsiţi şi pe facebook la facebook.com/climasos.

Trupa Voltaj, imaginea proiectului, va susţine un concert în încheierea evenimentului, începând cu ora 19.30.

La 9 septembrie 2014 a avut loc la Berlin prima zi germano-britanico-franceză dedicată protecţiei climei. Reprezentanţe diplomatice din întreaga lume marchează data de 9 septembrie prin evenimente care subliniază importanţa eforturilor comune în vederea protecţiei climei.

FLYER BACK_03_CMYK

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează