Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Inaugurarea, în premieră în România, a unui sistem de ghidare pentru nevăzători la Muzeul Național de Istorie a României

0

Muzeul Național de Istorie a României (MNIR) anunță inaugurarea, în premieră în România, a unui sistem de ghidare pentru nevăzători. Astfel, muzeul va fi accesibil și pentru persoanele cu deficiențe de vedere.

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 23 martie, începând cu ora 1230 la sediul MNIR din Calea Victoriei, nr. 12, sector 3, București.

Sistemul de ghidare pentru nevăzători este unul performant, dotat cu marcaje tactile inteligente, ce pot fi citite cu ajutorul unui baston special, care transmite poziția curentă la o aplicație pentru telefonul mobil. În funcție de poziția geografică înregistrată de sistemul GPS al telefonului, aplicația știe unde se află utilizatorul, astfel încât pot fi transmise mesajele de orientare și de informare preînregistrate. Traseul alcătuit este format din marcaje de ghidare, cu nervuri longitudinale care indică direcția de deplasare și din marcaje de avertizare care informează nevăzătorul cu privire la potențialele pericole și obstacole. Scopul acestui sistem este de a ajuta la orientare, în special în spațiile deschise. Marcajele tactile pot fi simțite cu bastonul, dar și cu piciorul.

Sistemul de ghidare tactilo-vizual a fost creat de Brother Intelleg Transilvania SRL astfel încât expozițiile și descrierile exponatelor MNIR să fie accesibile și persoanelor cu deficiențe de vedere.

Sistemul de ghidare pentru nevăzători a fost donat muzeului de către Lions Club Burebista – București, Lions Club for Family – Timișoara, Cluburile Lions ale Districtului 124 și firma Brother Intelleg Transilvania SRL.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.