Inaugurarea expoziţiei Locatar#21. Fotografii still din Bucharest Housing Stories

0

Marţi 23 februarie, începând cu orele 19:00, Asociaţia VIRA inaugurează la Café Verona (Strada Pictor Arthur Verona 13-15) expoziţia Locatar#21.

Pentru realizarea web documentarului Bucharest Housing Stories, am interacţionat pe parcursul ultimului an cu mulţi locuitori ai Bucureştiului. Dintre aceştia, 21 au devenit protagonişti pentru cele şapte episoade din serial, oferindu-ne acces în spaţiile lor domestice şi împărtăşindu-ne poveştile personale despre ce înseamnă să trăieşti în Bucureştiul contemporan.

unnamed

Expoziţia Locatar#21 readuce împreună aceste experienţe de locuire. Pentru 30 de zile, portrete sau ipostaze ale cotidianului celor 21 de locatari migrează de pe platforma www.bucharesthousingstories.ro şi iau forma materialului expus.

Expoziţia este realizată cu sprijinul librăriei Cărtureşti şi poate fi vizitată în perioada 23 februarie – 23 martie 2016.

++++

Bucharest Housing Stories este un serial web documentar produs de Asociaţia VIRA, ce urmăreşte diversitatea experienței de locuire din orașul București și imprejurimi. Este constituit din șapte episoade axate pe diferite tipuri de spații – blocuri construite în perioada socialistă, noi ansambluri rezidențiale, zone de tip „ghetou”, cămine studențesti, spaţii publice (locuirea „în aer liber”), fostele case naționalizate și cele din zona periurbană.

Fiecare episod este disponibil pe platforma www.bucharesthousingstories.ro şi pune accent pe diversitatea experiențelor de vecinătate sau de rutină și pe relațiile cu spațiul locativ dezvoltate de persoane cu profiluri diverse.

www.bucharesthousingstories.ro

++++

Expoziţia Locatar#21 este organizată de Asociaţia VIRA în cadrul proiectului „Case Vii. Diversitatea culturală a spațiilor de locuit din București și împrejurimi” finanțat printr-un Grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein şi Guvernul României în cadrul Programului PA17/RO13 „Promovarea Diversității în Cultură și Artă din cadrul Patrimoniului Cultural European”.

Parteneri proiect: Asociaţia Mişcarea pentru Acţiune şi Iniţiativă Europeană şi Muzeul Naţional al Ţăranului Român

CU SPRIJIN ACADEMIC: Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială (Universitatea din Bucureşti), Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative, Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu”.

CU SPRIJIN NON-GUVERNAMENTAL ŞI CIVIC: Policy Center for Roma and Minorities, Centru de Resurse pentru participare publică, Grupul de iniţiativă civică „Lacul Tei”, Caleidoscop, Samusocial din România. Concordia România.

PROMOVAT ÎN PARTENERIAT CU: Muzeul Naţional de Artă Contemporană, Bucureşti 2021, Astra Film Festival, Urban Eye Film Festival, Photo România Festival, HomeFest, Manasia Hub, Cărtureşti, Radio România Cultural, Zeppelin, Igloo, Decât O Revistă, Martor – Revista de Antropologie a Muzeului Ţăranului Român, All about Romanian Cinema (AaRC), CineFan.ro, CinemaRX, LaPunkt, Modernism, Ziarul Metropolis, Veioza Arte, Şapte Seri, SUB25, Merg.în România, România Pozitivă, Ştiri ONG, Bucharest Cultural Events.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine aproape 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele informații care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. 12 ani De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.