Inaugurarea Centrului de Observare al Parcului Natural Văcărești

0

Bucureștiul are un centru urban de observare și protecție a mediului. Situat la etajul 17, în complexul rezidențial Asmita Gardens, Observatorul Parcului Natural Văcărești – cel mai mare de acest fel din România și din lume, își deschide porțile iubitorilor de natură. Cu ocazia inaugurării Centrului, Ministrul Mediului și Schimbărilor Climatice, Attila Korodi, a anunțat lansarea în dezbatere publică a Hotărârii de Guvern care va institui aria naturală protejată – Parcul Natural Văcărești.

Inaugurarea Centrului de Observare al PNV_5

Evenimentul s-a bucurat de prezența lui Victor Ponta, Premierul României, a lui Attila Korodi, Ministrul Mediului și Schimbărilor Climatice, a lui Claudio Paladino, ambasadorului Argentinei în România, a reprezentanților Primăriei Municipiului București, ai Primăriei Sectorului 4, ai comunităţii ştiinţifice din România, prietenilor şi susţinătorilor Parcului Natural Văcăreşti.

Centrul de Observare al Parcului Natural Văcărești va fi un loc de întâlnire al iubitorilor de natură, al pasionaților de fotografie, un spațiu de desfășurare al evenimentelor educative, științifice și de comunicare dedicate Parcului Natural Văcărești. În cadrul Observatorului, cei interesați pot avea contact cu biodiversitatea urbană, pot schimba idei cu specialiști în protecția mediului, pot gândi proiecte și acțiuni dedicate mediului și spațiilor verzi urbane.

Frecvența acestor evenimente va fi de cel puțin două evenimente pe lună și nu va fi  perceput tarif de vizitare. Totodată, publicul interesat poate vizita Observatorul în regim liber, pe bază de programare. Observatorul va pune la dispoziția celor interesați 4 binocluri profesioniste, o lunetă, determinatoare ornitologice și materiale de informare.

Parcul Natural Văcărești este prima arie naturală urbană din România. Pe baza Avizului pozitiv al Academiei Române și în urma votului pozitiv acordat de catre Consiliul General al Municipiului București, în data de 29 aprilie 2014, Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice va iniția Hotărârea de Guvern care va institui regimul de arie protejată în zonă. În acest sens, în data de 3 iunie 2014, la registratura Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice a fost depus Dosarul complet de desemnare a ariei protejate.

Grupul de Inițiativă pentru înființarea Parcului Natural Văcărești este alcătuit din Asociațiile Kogayon, Salvaţi Dunărea şi Delta, Ecopolis, alături de revista National Geographic – România, iar lansarea Centrului de Observare a fost posibilă cu sprijinul Alpha Bank Romania şi al Asmita Gardens.

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează