Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Inaugurarea Centrului de îngrijire palativă HOSPICE București

0

HOSPICE Casa Speranței a inaugurat centrul de îngrijire paliativă din București, vineri, 19 septembrie 2014, după 5 ani de la demararea proiectului. Centrul HOSPICE din București, situat în sectorul 2 al capitalei, pe strada Tămâioarei nr.121-123, a fost realizat de la zero, cu o investiție de peste 5,7 milioane de euro și a reprezentat o provocare imensă pentru întreaga organizație și pentru toți partenerii implicați.

centrul hospice

La acest moment, în capitală, doar 9% dintre pacienții diagnosticați cu o boală incurabilă beneficiază de îngrijiri paliative. Estimările arată că peste 15.000 de pacienți au nevoie anual de servicii de acest tip, în București și în zonele limitrofe.

Desfăşurat pe 3 nivele, spaţii anexe şi 3421 de metri pătrați, Centrul HOSPICE este prima și singura unitate cu servicii integrate de îngrijire palitivă din București. Centrul va oferi gratuit copiilor și adulților care suferă de boli incurabile servicii de îngrijire la domiciliu, consultații în ambulatoriu, internări în unitatea cu paturi, servicii sociale și consiliere psiho-emoțională.

În momentul în care va funcţiona la capacitate maximă, centrul va oferi îngrijire pentru aproximativ 2000 de pacienţi, anual. Echipele HOSPICE vor putea efectua până la 11.000 de vizite la domiciliu, iar maximum 8000 de consultații vor avea loc în ambulatoriul unității, pe parcursul a 12 luni. Pacienții HOSPICE vor desfășura activități recreative în centrul de zi al unității, unde sunt programate peste 5000 de vizite, într-un an.

Centrul include două unităţi, una pentru adulți și alta pentru copii, dotate în total cu 23 de paturi, care vor permite, aproximativ 700 de internări, în decursul unui an. Pentru ca aceste două unităţi cu paturi să poată funcționa, HOSPICE Casa Speranței continuă strângerea de fonduri. Acestea nu sunt date în folosință odată cu inaugurarea centrului, ci vor deveni funcționale imediat ce organizaţia va reuşi să atragă suma necesară completării costurilor pentru primele 9 luni de funcţionare, de 390.000 euro.

Pe lângă serviciile clinice, în Centrul HOSPICE din București vor avea loc cursuri dedicate pregătirii teoretice şi practice pentru personalul specializat în îngrijirea paliativă, din țară și străinătate.

La ceremonia de inaugurare a centrului au luat parte Ducesa de Norfolk, HIRH Dominic de Habsburg şi Prinţesa Marina Sturdza. Proiectul a fost realizat cu ajutorul sponsorilor fondatori GSK şi Vodafone şi cu sprijinul altor parteneri importanţi.

Lista investitorilor, aici.

În următoarea perioadă, centrul HOSPICE Casa Speranței din București va fi deschis pentru vizitare pentru reprezentanții presei.

HOSPICE Casa Speranţei, organizaţie înfiiinţată în urmă cu 22 de ani, a introdus conceptul de îngrijire paliativă în România şi a oferit pentru prima dată servicii de acest tip, la noi în ţară. Organizația își desfășoară activitatea în Brașov, București şi în zonele adiacente celor două judeţe, având în grijă copii și adulți diagnosticați cu boli incurabile. HOSPICE Casa Speranței dezvoltă îngrijirea paliativă la nivel național și internațional prin informare, prin programe educaționale dedicate profesioniștilor, pacienților și comunității și prin îmbunătățirea legislației în materie.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.