Inaugurarea Centrului de îngrijire palativă HOSPICE București

0

HOSPICE Casa Speranței a inaugurat centrul de îngrijire paliativă din București, vineri, 19 septembrie 2014, după 5 ani de la demararea proiectului. Centrul HOSPICE din București, situat în sectorul 2 al capitalei, pe strada Tămâioarei nr.121-123, a fost realizat de la zero, cu o investiție de peste 5,7 milioane de euro și a reprezentat o provocare imensă pentru întreaga organizație și pentru toți partenerii implicați.

centrul hospice

La acest moment, în capitală, doar 9% dintre pacienții diagnosticați cu o boală incurabilă beneficiază de îngrijiri paliative. Estimările arată că peste 15.000 de pacienți au nevoie anual de servicii de acest tip, în București și în zonele limitrofe.

Desfăşurat pe 3 nivele, spaţii anexe şi 3421 de metri pătrați, Centrul HOSPICE este prima și singura unitate cu servicii integrate de îngrijire palitivă din București. Centrul va oferi gratuit copiilor și adulților care suferă de boli incurabile servicii de îngrijire la domiciliu, consultații în ambulatoriu, internări în unitatea cu paturi, servicii sociale și consiliere psiho-emoțională.

În momentul în care va funcţiona la capacitate maximă, centrul va oferi îngrijire pentru aproximativ 2000 de pacienţi, anual. Echipele HOSPICE vor putea efectua până la 11.000 de vizite la domiciliu, iar maximum 8000 de consultații vor avea loc în ambulatoriul unității, pe parcursul a 12 luni. Pacienții HOSPICE vor desfășura activități recreative în centrul de zi al unității, unde sunt programate peste 5000 de vizite, într-un an.

Centrul include două unităţi, una pentru adulți și alta pentru copii, dotate în total cu 23 de paturi, care vor permite, aproximativ 700 de internări, în decursul unui an. Pentru ca aceste două unităţi cu paturi să poată funcționa, HOSPICE Casa Speranței continuă strângerea de fonduri. Acestea nu sunt date în folosință odată cu inaugurarea centrului, ci vor deveni funcționale imediat ce organizaţia va reuşi să atragă suma necesară completării costurilor pentru primele 9 luni de funcţionare, de 390.000 euro.

Pe lângă serviciile clinice, în Centrul HOSPICE din București vor avea loc cursuri dedicate pregătirii teoretice şi practice pentru personalul specializat în îngrijirea paliativă, din țară și străinătate.

La ceremonia de inaugurare a centrului au luat parte Ducesa de Norfolk, HIRH Dominic de Habsburg şi Prinţesa Marina Sturdza. Proiectul a fost realizat cu ajutorul sponsorilor fondatori GSK şi Vodafone şi cu sprijinul altor parteneri importanţi.

Lista investitorilor, aici.

În următoarea perioadă, centrul HOSPICE Casa Speranței din București va fi deschis pentru vizitare pentru reprezentanții presei.

HOSPICE Casa Speranţei, organizaţie înfiiinţată în urmă cu 22 de ani, a introdus conceptul de îngrijire paliativă în România şi a oferit pentru prima dată servicii de acest tip, la noi în ţară. Organizația își desfășoară activitatea în Brașov, București şi în zonele adiacente celor două judeţe, având în grijă copii și adulți diagnosticați cu boli incurabile. HOSPICE Casa Speranței dezvoltă îngrijirea paliativă la nivel național și internațional prin informare, prin programe educaționale dedicate profesioniștilor, pacienților și comunității și prin îmbunătățirea legislației în materie.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează