Înapoi la Argument cu Horia Roman Patapievici şi Gabriel Liiceanu la Radio România Cultural

0

Începând din luna decembrie 2013, Radio România Cultural transmite lunar înregistrarea conferinţelor “Înapoi la Argument”, serie de evenimente ce are loc la Librăria Humanitas de la Cişmigiu.

Conferinţele îl au ca moderator pe Horia Roman Patapievici care intră în dialog cu personalităţi marcante ale vieţii culturale româneşti.

Pe 28 noiembrie, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, invitatul lui Horia-Roman Patapievici a fost Gabriel Liiceanu, iar cei doi au discutat despre Securitate și istoria recentă a României. Tema întâlnirii, legată și de cel mai recent volum publicat de Gabriel Liiceanu, „Dragul meu turnător”, a fost „Viaţa cotidiană a Securităţii din punctul de vedere al victimei“.

“Tribunalul la care îl cheamă Gabriel Liiceanu pe turnătorul generic este acesta: De ce ţi-ai trădat natura morală? Nu este vorba de un tribunal al oamenilor, ci un tribunal al lui însuşi” , spune Horia Roman Patapievici în cadrul conferinţei. 

        „Când am citit dosarul, în 2006, am avut un şoc, dar, ce încerc să spun mereu, este că e vorba, de fapt, de o societate bazată pe o supraveghere totală, care funcţionează  ca un perpetuum mobile”, este mărturisirea lui Gabriel Liiceanu din aceeaşi seară.

Înregistrarea acestui dialog care s-a desfăşurat în faţa unui public numeros va putea fi ascultată marţi, 17 decembrie, de la ora 19.00, la Radio România Cultural.

Partener: Grupul Humanitas

Patapievici-Liiceanu_foto  Radu Sandovici.

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează