Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

În weekend Opera Comică pentru Copii (OCC) se îmbracă de Carnaval!

0

Eveniment în PREMIERĂ la OCC, ,,Noaptea Carnavalului”

Pentru două nopți, 14 și 15 februarie, Opera Comică pentru Copii se transformă ca prin magie într-o mică Veneție. Sunteți invitați într-o lume de poveste, în care veți fi întâmpinați de îndrăgitele personaje din spectacolele OCC! Călătoria în Veneția imaginată de OCC se desfășoară sub forma unor tururi ghidate, prin culisele nepătrunse ale teatrului. O să vă bucurați alături de copii de atmosfera de carnaval, de costume fastuoase și  momente artistice deosebite. 

Ateliere de Creație la Magazinul OCC 

În cele două „Nopți de Carnaval”, cei mici sunt invitați la atelierele de creație organizate de Magazinul Operei Comice pentru Copii. Fie că își vor crea măști și jobene, sau vor alege doar să le dea culoare, micii participanți se vor bucura să-și realizeze propriile costume de carnaval. Creativitatea fără limite pe care o au copiii este cea care va da viață unor elemente unicat, pe care le vor purta cu mândrie. Biletele pentru ateliere se achiziționează direct la Magazinul OCC. 

,,Onix și Barton” ne arată în acest weekend ce înseamnă prietenia adevărată!

Alături de Onix și Barton descoperiți lecții valoroase despre familie, prietenie, singurătate, iubire și rezistentă! În aceast weekend, prietenoasele personaje oferă ultimele două reprezentații din stagiune. Sâmbătă și duminică, pe 15 și 16 februarie, în SalaUnderGrant, de la ora 10:00. 

 Clasica poveste ,,Scufița roșie” în PREMIERĂ la OCC

Finalul lunii martie aduce la Opera Comică pentru Copii premiera baletului ,,Scufița Roșie”, adaptare după povestea fraților Grimm, în regia și coregrafia balerinei Andreei Soare. Călătoria spre casa bunicii a Scufiței Roșii, întâlnirea acesteia cu lupul și întreaga ei aventură va fi adaptată într-un spectacol de balet interactiv, în Sala UnderGrant. 

,,Principala surpriză și o nouă provocare pentru mine este debutul ca regizor și coregraf pentru „Scufița Roșie”, baletul ce va avea premiera în luna martie. Pe parcursul ultimilor doi ani am observat că cele mai de succes spectacole susținute în Sala UnderGrant au fost cele care au avut la bază povești foarte cunoscute, întâlnite în toate mediile la care un copil are acces (desene animate, filme, cărți de colorat, jocuri), lucru care m-a îndemnat să aleg acest titlu. Avem de a face cu o poveste cu un puternic mesaj educativ și inițiatic, acela al protecției materne și al auto-protecției pe care copilul trebuie să și-o dezvolte, iar într-o lume din ce în ce mai vulnerabilă în privința spațiului și al securității private, maniera în care povestea previne copilul pe această temă este potrivită pentru completarea spectrului educației culturale și civice. În demersul de formare al exemplelor personale ale copiilor, identificarea Scufiței Roșii cu baletul (profesie îndrăgită la care aspiră foarte multe fetițe) este un mijloc prin care receptarea mesajului poveștii devine mult mai facilă. Ineditul proiectului pe care îl propun este reprezentat de caracterul deschis al finalului poveștii și de implicarea direct publicului, a copiilor, în stabilirea cursului pe care povestea trebuie să îl urmeze. Spectatorii aleg propriul erou.” (Andreea Soare)

Programul complet este disponibil pe site-ul instituției (www.operacomica.ro), iar biletele pentru toate spectacolele Operei Comice pentru Copii sunt disponibile în rețeaua bilete.ro.

Opera Comică pentru Copii este o instituție publică de cultură aflată în subordinea Primăriei Capitalei și a Consiliului General al Municipiului București, condusă din anul 2014 de către soprana Felicia Filip. Unică în lume prin segmentul de public căruia i se adresează, Opera Comică pentru Copii încearcă să-i apropie pe cei mici de artă şi cultură, atât prin spectacole de calitate, cât şi prin diverse proiecte conexe.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.