Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

In vizita la Palatul Elisabeta si la Conacul Florica al familiei Bratianu

0

 

In luna iunie reluam seria de conferinte „In vizita la Palatul…” sustinute de istoricul Georgeta Filitti. Va invitam sa descoperim impreuna doua cladiri deosebit de spectaculoase si mai putin accesibile publicului larg: Conacul Florica al familiei Bratianu – in 8 iunie si Palatul Elisabeta – in 15 iunie.

Cele doua conferinte sunt singurele pe care doamna Filitti le va sustine in aceasta vara.

 fundatia calea victoriei

– Conacul Florica al familiei Bratianu:

Domeniul Florica e format din conac, ferma, capela, crama, gara si chiar un observator astronomic, toate amplasate in mijlocul unui vast parc, inconjurat de podgoriile de la Stefanesti, – este opera primilor doi Bratieni, Ion si Ionel, tata si fiu, care fiind pasionati constructori, in special ultimul au transformat o cocheta casa de administratie a mosiei intr-o somptuoasa resedinta boiereasca, in care s-au luat importante decizii privind istoria noastra.

Se vor vizita urmatoarele spatii care tin de conac: biserica familiei, vila Florica, crama si parcul vilei.

 

– Palatul Elisabetaa fost martorul tacut al ultimelor sapte decenii din istoria Romaniei. Inaugurat in 1937, palatul a fost construit de catre arhitectul Corneliu M. Marcu ca resedinta a Principesei Elisabeta, fiica Regelui Ferdinand si a Reginei Maria, fosta Regina a Greciei si matusa Regelui Mihai. Palatul a cunoscut framantarile celui de-al doilea razboi mondial, i-a gazduit pe Regele Mihai si regina-mama Elena. In Palatul Elisabeta, Familia Regala a Romaniei continua traditia stramosilor sai prin angajamente de lunga durata in sprijinul dezvoltarii si modernizarii Romaniei.

 

Va asteptam cu drag,
Fundatia Calea Victoriei

PROGRAMUL EVENIMENTELOR:

[ vezi toate evenimentele ]

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.