Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

În vizită la Comunitatea Elenă, 15 octombrie cu istoricul Georgeta Filitti

0

Fundaţia Calea Victoriei vă invită în 15 octombrie la În vizită la Comunitatea Elenă, un eveniment inedit prezentat de istoricul Georgeta Filitti. Evenimentul face parte dintr-o serie de conferinţe care îşi propune să prezinte istoria celor mai importante, din punct de vedere istoric, minorităţi din România: grecii, evreii, armenii etc.

Relaţiile Greco-Române au o vechime milenară, comunităţile greceşti din spaţiul românesc organizându-se ca atare de la mijlocul sec al XIX-lea. Negustori, avocaţi, profesori, medici, bancheri – constituie un preţios element dinamic în oraşe ca Bucureşti, Iaşi, Brăila, Galaţi, Constanţa, Ploieşti, Turnu Severin, Sulina.

Numeroase elemente de istorie comună – domniile fanariote, Revoluţia de la 1821, găzduirea refugiaţilor greci după 1947, ca şi afacerile din domenii diverse – au cimentat o colaborare reciproc benefică.

La 130 de ani de la oficializarea relaţiilor diplomatice greco-române, s-a publicat volumul “Mereu împreună”, dovada unei stări de spirit demnă de imitat. Grecii de azi din România – cca 7000 de persoane – parte românizaţi prin căsătorii mixte, păstrează legăturile sufleteşti cu patria lor prin intermediul Uniunii Elene din România, gazda acestui eveniment.

Lector: Georgeta Filitti

Data: 15 Octombrie; ora: 11.00

Cost: 30 lei, cost studenţi: 25 lei

Loc desfăşurare: Comunitatea Elenă din România, Str. Vasile Alecsandri 8

ÎNSCRIERE LA CONTACT@VICTORIEI.RO

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.