Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

În sprijinul Fundaţiei Regina Maria, AFI Palace Cotroceni lansează campania “S-a sunat de premii”

0

În perioada 6-16 septembrie 2013, AFI Palace Cotroceni organizează târgul anual Back to School pentru a pune la dispoziția copiilor o gamă variată de materiale școlare necesare noului an de învățământ. Cu această ocazie, AFI Palace Cotroceni, în sprijinul  Fundația Regina Maria demarează campania de responsabilitate socială, „S-a sunat de premii”, pentru a veni și în ajutorul copiilor mai puțin favorizați care nu își permit achiziționarea rechizitelor și materialelor școlare.

Astfel, toți cei care vor vizita târgul școlar din AFI Palace Cotroceni sunt invitați să se alăture acestei inițiative și să doneze rechizite vechi pentru copiii în nevoie. Toate donațiile vor fi direcționate către Afterschool Clinceni, o școală la care se înscriu copii din familii fără posibilități materiale.

Materialele donate pot consta în caiete tip 1 și tip 2, acuarele, blocuri de desen, pensule, creioane colorate, ascuțitori,  stilouri, picuri, creioane, gumă de șters, plastilină,  rezerve de stilou, hârtie glasată, hartie creponată, cărți de povești, cărți de colorat, jocuri pentru copii până în 10 ani și alte produse din aceeași gamă.

Vizual campanie

Sub patronajul Fundației Regina Maria, proiectul Afterschool Clinceni a fost demarat  în 2010 și este susținut de Melania Medeleanu, inițiatoarea și coordonatorul acestui program, având ca obiective atât asigurarea sprijinului în formarea și dezvoltarea educațională a copiilor din familii sărace, cât și implicarea a cât mai multe instanțe ale societății civile și promovarea voluntariatului.

“Când am început proiectul Aferschool Clinceni nu mi-am imaginat că pot să râd atât de mult în fiecare zi. Am pornit cu 15 copii cărora cineva le-a pus eticheta “săraci”. Lor li s-au mai adăugat 10. Și încă 10. Și încă 10. Printre atâția copii fericiți, etichetele se dezlipesc. Toți copiii râd la fel de frumos. Și dacă sunt înconjurați de dragostea și de atenția de care au nevoie, dacă sunt motivați și încurajați, reușesc toate lucrurile despre care unii le-au zis ca nu vor fi niciodată în stare să le facă.

Mă bucur că acestui proiect al Fundatiei Regina Maria, susținut de Salvați Copiii, Vodafone, La Fântâna și primaria Clinceni, i se alătură astăzi AFI Palace Cotroceni, locul prin care trec zilnic mii de oameni. Vă mulțumesc și vă invit să ne ajutați să dezlipim etichetele de pe copii și să le lipim pe caietele și cărțile în care micuții își vor scrie numele” spune Melania Medeleanu, jurnalist voluntar al Fundației Regina Maria.

Toți cei care doresc să se alăture acestui program, pot dona rechizitele vechi  în fiecare zi  în locul special amenajat de lângă patinoarul din AFI Palace Cotroceni, pe toată perioada desfășurării târgului școlar (6-16 septembrie). Mai mult decât atât, în schimbul produselor oferite, fiecare participant va primi un talon de înscriere la o tombolă care le poate aduce premii zilnice copiilor lor.

“Târgul After School a devenit deja o tradiție în AFI Palace Cotroceni și ne dorim ca de fiecare dată să oferim elevilor o gamă variată de articole necesare începutului  de an școlar, precum și o serie de activități antrenante. Anul acesta vrem să venim și în sprijinul copiilor mai puțin favorizați, prin colectarea de rechizite vechi care pot fi un real ajutor celor cu o situație materială precară” declară Aura Dinu, Director de Marketing AFI Palace Cotroceni.

Printre magazinele partenere ale târgului din acest an meționăm Real hypermarket, Cărturești, Autograf și Vodafone. De asemenea, cei mici pot asista la o serie de ateliere în timpul celor 10 zile de expoziție cu vânzare, în parteneriat cu echipa Sincretismul Artelor.

Pentru mai multe informații despre programul târgului Back to School și despre campania „S-a sunat de premii” accesați https://www.facebook.com/AFIPalaceCotroceni?ref=hl.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.