Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

În septembrie, vino pe Strada Copiilor!

0

Institutul de Management și Dezvoltare Durabilă (IMDD), în parteneriat cu Biblioteca Centrală Universitară Carol I și Fundația Universitară Carol I organizează în perioada 24 – 27 septembrie 2015 cea de-a patra ediție “Strada Copiilor”, parte a festivalului cultural în aer liber, Strada de C’Arte. În acest an, festivalul se va desfășura în arealul statuii ecvestre a Regelui Carol I din faţa Bibliotecii Centrale Universitare “Carol I” din Bucureşti (Calea Victoriei nr 88, sector 1).

_DCF4693
Continuând proiectul iniţiat în urmă cu patru ani, de promovare a artelor şi culturii, IMDD organizează “Strada Copiilor”, care reuneşte activităţi destinate copiilor cu vârste cuprinse între 3 – 14 ani şi adolescenţilor. Conceptul Strada Copiilor are la bază un set de ateliere cu caracter cultural și educativ, menite să îi introducă pe cei mici în lumea artei și a educației non-formale, să îi ajute să își dezvolte abilitățile.

A patra ediție a evenimentului aduce o nouă serie de ateliere de creație, în care artiști cunoscuți precum Magda Pelmuș, Mihai Zgondoiu, Ilina Schileru, curatoarea Roxana Gibescu sau coordonatoarele Asociației De-a Arhitectura – Corina Croitoru și Madalina Bold îi vor încuraja pe tinerii participanți să dea frâu liber imaginației. Pictură japoneză, arta tradițională și arta contemporană, Street Art, Pop Art sau De-a Arhitectura sunt atelierele artistice incluse în programul festivalului din acest an.

Alături de programul destinat celor mici, Institutul de Management şi Dezvoltare Durabilă organizează cea de-a şasea ediţie a dezbaterilor Educaţie la firul ierbii. Dezbaterea va aduce împreună reprezentanţi ai mass media, ai organizaţiilor neguvernamentale şi companiilor. Tinerii vor fi încurajaţi să îşi exprime opiniile şi să fie cât mai activi în cadrul discuţiei.

În continuarea eforturilor de implicare socială, IMDD va organiza şi anul acesta campania de strângere de cărţi “Fiecare copil merită să citească – Donează o carte!”. Toţi participanţii la Strada Copiilor şi Strada de C’Arte sunt încurajaţi să ofere în dar cel puţin o carte în spaţiul special amenajat, iar toate donaţiile primite în timpul evenimentului vor merge către organizaţii şi centre pentru copii.

Strada Copiilor – ediția a patra este un proiect cultural finanţat în cadrul Programului cultural EȘTI BUCUREȘTI de către Centrul de Proiecte Culturale al Municipiului București – ARCUB.

Parteneri: Biblioteca Centrală Universitară ”Carol I”, Fundația Universitară ”Carol I”, EximBank, Asociația De-a Arhitectura, Kara Baby, Libraria Merlin.
Parteneri media: Magic FM, Igloo Media.

Despre Strada Copiilor
Strada Copiilor este un proiect consacrat ajuns deja la a patra editie si care isi propune sa ofere fiecarui copil/tanar, indiferent de mediul socio-economic din care provine, posibilitatea de a participa la evenimente culturale de valoare, intr-un cadru non-formal. Astfel, fiecare copil/tanar are oportunitatea de a aprofunda interesul ori talentul sau pentru expresiile artistice in cadrul atelierelor de creatie ce compun proiectul cultural. Strada Copiilor este parte dintr-un amplu program cultural care printr-o diversitate de manifestari artistice (ateliere de creatie cu specific diferit) promoveaza valorile culturale in randul copiilor/tinerilor cat si familiilor acestora. Proiectul initiat de IMDD a debutat in anul 2011 in cadrul Strazii de C’Arte, cel mai mare festival cultural organizat in aer liber de catre Biblioteca Centrala Universitara Carol I si avand partener strategic Primaria Municipiului Bucuresti. In cifre, Strada Copiilor arata astfel: peste 2000 de copii si tineri participanti la activitati (in toate cele 3 editii); peste 15 ateliere si evenimente organizate; peste 30 de voluntari implicati.

Despre Institutul de Management si Dezvoltare Durabila

Institutul de Management si Dezvoltare Durabila (IMDD) este o organizatie non-guvernamentala, care promoveaza si sprijina valoarea, excelenta si calitatea in societatea romaneasca. Directiile strategice pe care si le-a asumat sunt: TIC, Dezvoltare Durabila, Dezvoltare Comunitara si Formare si Dezvoltare Profesionala. IMDD se afla in coordonarea ONU si a initiat o serie de proiecte, printre care: Dezbatarea “Rolul guvernarii electronice in dezvoltarea durabila”, cercetare internationala cu privire la dezvoltarea durabila, Strada Copiilor in cadrul Strazii de C’Arte, seria de dezbateri “ Educatie la firul ierbii” etc.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.