Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

În ”Săptămâna Voluntariatului”, Orange a făcut posibilă prin tehnologie o excursie virtuală la Muzeul Antipa din București pentru peste 600 de copii din țară

0

În „Săptămâna Voluntariatului” (9 – 13 noiembrie 2015), mai mult de 70 de angajați ai Orange România au realizat tururi virtuale pentru copii din cinci orașe mici și îndepărtate de București. Voluntarii au prezentat copiilor prin transmisie directă expoziția Muzeului Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, prin intermediul tehnologiei 4G și al internetului.

Saptamana Voluntariatului Orange_1
Cele cinci școli ai căror elevi au făcut excursia virtuală cu ajutorul angajaților voluntari Orange și al tehnologiei sunt:

 Școala Gimnazială Filiași, județul Dolj
 Școala Gimnazială „Anișoara Odeanu”, Lugoj, județul Timiș
 Școala Gimnazială Horea, Cloșca și Crișan, Turda, județul Cluj
 Liceul „Vasile Conta” Târgu Neamț, județul Neamț
 Școala Gimnazială Ghimbav, județul Brașov

Adrian Sînă de la Akcent, Călin Goia de la Voltaj, actorii Ioana Ginghină și Dragoș Bucur s-au implicat împreună cu angajații Orange în proiectul ”Săptămâna Voluntariatului” și au fost alături de cei peste 600 de copii în excursia virtuală pe care aceștia au făcut-o la Muzeul „Grigore Antipa”.

Orange a făcut posibilă această experiență pentru a le arăta copiilor că prin tehnologie și internet pot explora locuri noi din diferite colțuri ale lumii și pot găsi subiecte și idei interesante care să le dezvolte imaginația și creativitatea. Copiii s-au bucurat atât pentru că au luat parte la o experiență deosebită și interesantă, cât și pentru că au putut să îi vadă și să aiba un dialog cu vedetele lor preferate.

„Proiectul ”Săptămâna Voluntariatului” de anul acesta a fost o continuare a inițiativelor noastre în direcția facilitării accesului la educație și cultură prin tehnologie, care reduce barierele de timp și de distanță. Rezultatele ne bucură pe toți, iar cel mai mare beneficiu îl au copiii, care au avut posibilitatea să vadă unul dintre muzeele cele mai interesante și mai interactive din țară”, declară Veronica Dogaru, Corporate Communications Manager Orange România.

Copiii au văzut în direct expoziția Muzeului Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” și au învățat despre mastodontul american, despre dioramele care prezintă Marea Neagră, Delta Dunării, viața în savană, în tundră sau cel mai mare deșert al lumii. Ceea ce i-a impresionat însă cel mai mult a fost scheletul gigant Deinotherium gigantissimum, o rudă a elefantului.

“Experiența tururilor virtuale a reprezentat o premieră absolută pentru Muzeul ”Grigore Antipa” și ne dorim ca această inițiativă să fie continuată. Ne bucurăm că Orange s-a gândit să se adreseze copiilor din orașe mici și îndepărtate de București, care nu au ocazia de a vizita muzeul. Suntem conștienți că tehnologia are un rol important în dezvoltarea muzeelor și a educației în general. Am avut în calcul acest lucru pentru redeschiderea de acum câțiva ani – am vrut să facem expoziția mai interactivă, mai digitală și mai atractivă pentru noile generații”, afirmă Melanya Stan, Director adjunct al Muzeului Național de Istorie Naturală ”Grigore Antipa”.

Orange organizează de 3 ani Săptămâna Voluntariatului, iar inițiativa din acest an a avut ca obiectiv implicarea angajaților companiei într-un proiect amplu de voluntariat dezvoltat pe cele patru direcții strategice de CSR ale Orange: incluziunea digitală, siguranța copiilor pe internet, implicarea în viața comunității și protecția mediului înconjurător.

Evenimentul a fost organizat de către Orange România în parteneriat cu organizația Salvaţi Copiii România, care a facilitat selecția școlilor implicate și a oferit suportul voluntarilor din local.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat social, ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.