Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

În România a început procesul de planificare și de conceptualizare a primului muzeu al Colectivizării

0

Fundaţia Hanns Seidel – HSS și Goethe-Institut București organizează luni 21 septembrie 2020, între orele 18:00 și 21:00, o masă rotundă, urmată de o conferință de presă, la Muzeul Național al Țăranului Român, Sos. Kiseleff 3, sector 1, București

 

Evenimentul este parte din proiectul care marchează punctul de început al unui proces amplu și orginal de realizare a primului Muzeu al Colectivizării din România, în com. Tămășeni, jud. Neamț. Pentru ca acest lucru să fie posibil, a fost activată o schemă de parteneriate strategice din care fac parte: Asociația Muzeul Colectivizării din România, Friedrich Naumann Stiftung – FNF, Konrad Adenauer Stiftung – KAS, Fundaţia Hanns Seidel – HSS și Asociația Mușatinii Roman.

Muzeul Colectivizării își propune să contribuie la procesul terapeutic, la nivel colectiv, de eliberare de sentimentul cronic de neîncredere al românilor, atât în semeni cât și în forțele proprii. Pe lângă valența educațională, recunoașterea și expunerea publică a dramelor petrecute în istoria recentă oferă premizele pentru o dezvoltare a societății mai justă și mai echilibrată. Și o șansă ca tragediile de acest fel să nu se mai repete. Muzeul nu este inovator doar prin modul cum va expune o istorie recentă care ne-a marcat, ci și prin faptul că intră în spațiul public ca o instituție nouă despre care puțini s-au gândit că ar avea nevoie, dincolo de încercările și dezbaterile controversate anterioare, extrem de mediatizate, legate de nevoia înființării unui muzeu al comunismului în România.

Invitații evenimentului sunt:

Ana Blandiana / Academia Civica – Memorialul Victimelor Comunismului
Alexandra Toader / Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului – IICCMER
Germina Nagâț / Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității – CNSAS
Raimar Wagner / Friedrich Naumann Stiftung – FNF
Constantin Goagea / Zeppelin Design
Iulian Bulai / Asociația Memorialul Colectivizării din România

Joachim Umlauf / Goethe-Institut București

Moderator: Iulia Popovici

Ca să vă asigurați un loc la eveniment, vă recomandăm să ne scrieți pe adresa:

Cristina.Zanfirescu@goethe.de

 

Numărul maxim de locuri pentru public este de 50. Vor avea prioritate persoanele care au făcut rezervare. În cazul în care cineva vine fără rezervare, va avea acces doar dacă nu s-au ocupat toate locurile rezervate și este rugat de către organizatori să se înregistreze cu nume și adresă de e-mail sau număr de telefon în listele de prezență.

Pentru siguranța dvs., evenimentul va fi organizat ținând cont de regulile sanitare în vigoare. Sunt obligatorii păstrarea distanței între spectatori, folosirea dezinfectantului la intrarea în locație și purtarea corectă a măștii pe toată perioada discuțiilor și evenimentelor publice.

 

 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.