Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

În ritm de schimbare: Concert de muzică africană și romă

0

Fundația Policy Center for Roma and Minorities și Asociația Ikhaya Drum, alături de partenerii evenimentului – Primăria Sectorului 5 București și Asociația Carusel, au plăcerea să vă invite la evenimentul final al proiectului ”În ritm de schimbare – Percuție africană pentru copiii romi și ne-romi din comunitatea dezavantajată din Ferentari”.

Vizual In Ritm de Schimbare

Evenimentul va avea loc duminică, 24 aprilie 2016, în parcul de pe Aleea Livezilor, cartier Ferentari, în intervalul 11:30-15:30. Programul zilei cuprinde biblioteca vie, teatru social, spectacol de street-dance, ateliere de creație pentru copii și un concert de muzică tradițională africană cu copiii participanți la cursul de percuție și trupa Ikhaya Band. Pe întreaga durată a evenimentului, invitații din afara comunității sunt așteptați la un tur al Centrului Caracuda, coordonat de echipa Asociației Carusel.

În perioada 1 martie 2015 – 31 martie 2016, Fundația Policy Center for Roma and Minorities, în parteneriat cu Asociația Ikhaya Drum, a derulat un număr de 80 de cursuri săptămânale de percuție africană în cadrul Clubului de Educație Alternativă, de care au beneficiat 30 de copii și 10 părinți din comunitatea dezavantajată din Ferentari. Cei mai buni participanți la cursul de percuție au înregistrat un album de muzică tradițională africană împreună cu trupa Ikhaya Band.

Despre proiect

Proiectul a beneficiat de o finanțare din partea Ministerului Culturii prin Mecanismul Financiar SEE 2009-2014, in cadrul Programului PA17/RO13 “Promovarea diversității în cultura și artă în cadrul patrimoniului cultural european ” – Cererea de proiecte mari, cu o perioadă de implementare cuprinsă între noiembrie 2014 și martie 2016.
Principalele activități ale proiectului au fost: susținerea unui număr 80 de sesiuni de percuție africană cu 30 copii și 10 părinți în cadrul Clubului de Educație Alternativă, înregistrarea pe CD a unui album de studio cu trupa de muzică africană Ikhaya Band împreună cu cei mai promițători copii de la cursul de percuție, organizarea unui concert public cu trupa de muzică africană Ikhaya Band și copiii de la cursul de percuție, precum și organizarea unui flash-mob în cadrul evenimentului Street Delivery, ediția 2015.

Printre obiectivele proiectului s-au numărat: promovarea incluziunii sociale și schimbarea atitudinilor negative la adresa minorității rome prin folosirea metodelor de educație non-formală (lecții de muzică) organizate în cadrul Clubului de Educație Alternativă adresate nevoilor copiilor romi și ne-romi din comunitatea dezavantajată din Ferentari, stimularea participării școlare pentru un număr de 30 copii și dezvoltarea aptitudinilor muzicale, promovarea diversității culturale și a dialogului inter-cultural prin colaborarea muzicală cu 10 părinți din comunitate.

Principalele rezultate așteptate au fost: o mai bună înțelegere și promovare a conceptului de multiculturalism în rândul copiilor și părinților din cartierul Ferentari și îmbunătățirea aptitudinilor artistice pentru 30 de copii; o evoluție pozitivă a situației sociale și educaționale a copiilor și a părinților implicați în proiect; reducerea atitudinilor negative la adresa populației rome și a altor minorități; îmbunătățirea situației școlare a copiilor implicați, îmbunătățirea atitudinilor precum încrederea în sine și deprinderea unor valori precum munca de echipă, comunicarea, cooperarea și disciplina; îmbunătățirea abilităților muzicale și de viață pentru 30 copii prin 80 sesiuni de educație muzicală (cu tobe africane) și facilitarea dialogului intercultural; îmbunătățirea prezenței școlare și îmbunătățirea comportamentelor în școli pentru 15 copii; reprezentații publice muzicale prin organizarea unui concert, a unui flash-mob, si înregistrarea unui număr de 1000 de CD-uri cu muzică interpretată de copii și profesorii lor, un film documentar al proiectului și 500 broșuri de prezentare a proiectului.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.