Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

În prima săptămână de școală, Călătoriile cu Uber vor dărui automat rechizite copiilor din comunitățile dezavantajate

0

Uber lansează în această săptămână o inițiativă prin care, 2 procente din încasările fiecărei curse efectuate cu o mașină Uber în perioada 14-20 septembrie vor fi donate, sub formă de rechizite școlare (penare complet echipate), organizaţiei “Hope and Homes for Children” (HHC) din România.

“Vrem să mulțumim în mod special tuturor celor care se vor alătura inițiativei noastre și vor alege alternativa oferită de Uber transportului citadin în această săptămână. Împreună susţinem copiii din comunitățile dezavantajate şi sperăm să vedem cât mai multe persoane care se vor implica direct și vor dona către HHC”, a declarat Nicoleta Schroeder, General Manager Uber România.

Uber +HHC

Parteneriatul cu HHC se înscrie în demersurile Uber de implicare activă în viața comunității, prin crearea unei platforme eficiente și inovative de punere în comun a resurselor și a cererii, ca expresie a unui nou tip de economie “sharing”, al cărui pionier este, la nivel global, cât și în România.

“Suntem recunoscători că Uber se alătură, prin acest parteneriat, eforturilor noastre susținute de a oferi fiecărui copil din România o șansă la o viață normală și împlinită. Sprijinirea accesului copiilor la educație este o responsabilitate pe care o împărtășim astăzi, atât cu reprezentanții Uber, cât și cu toți cei care doresc să se adauge demersului nostru comun, făcând donații în natură (rechizite școlare) sau bani, direct către organizaţia noastră, cu ocazia începerii anului școlar”, a declarat Ştefan Dărăbuş, Director Regional Europa Centrală și de Sud, Hope and Homes for Children.

Prin intermediul HHC, la finalul săptămânii rechizitele școlare achiziționate de Uber vor ajunge la copiii aflați în dificultate. Uber invită bucureștenii, și nu numai, să se alăture acestei inițiative sau să doneze direct către HHC (www.hhc.ro, office@hhc.ro sau tel: 0722-111442). HHC România este principala organizaţie nonguvernamentală, recunoscută la nivel internaţional, care luptă alături de instituţiile statului pentru reformarea sistemului de protecţie socială a copilului, prin programe naţionale de prevenţie a abandonului, prin transformarea legislaţiei din România şi a infrastructurii de servicii, prin reintegrarea copiilor în familiile lor naturale, printr-un amplu program de cursuri de formare a personalului din sistem.

Ride_Request

Despre Uber România

Uber este o companie de tehnologie care conectează în timp real pasagerii – utilizatorii aplicaţiei cu acelaşi nume – cu şoferii care utilizează platforma. În prezent, platforma Uber oferă alternative de transport în peste 330 de oraşe din 60 de ţări la nivel mondial, contribuind la schimbarea modului în care oamenii călătoresc prin oraşele în care locuiesc. Viziunea Uber este de a scoate cât mai multe mașini de pe străzile orașelor. Compania Uber a fost fondată în 2009 în Statele Unite ale Americii, iar începând din februarie 2015, serviciile Uber sunt accesibile şi în România, în oraşul Bucureşti.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.