Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

În premieră la București un film cu și despre creația coregrafului Akram Khan

0

Fundația Gabriela Tudor prezintă vineri, 17 octombrie, în premieră la București filmul „Cele șase anotimpuri” (The Six Seasons), un documentar poetic  despre realizarea spectacolului „Desh”, o piesă solo al celebrului coregraf englez Akram Khan, de origine din Bangladesh. Evenimentul are loc de la ora 19:00 la studioul ZonaD, în cadrul Festivalului E-Motional. Filmul a fost premiat în cadrul competiției “dance on screen” la San Francisco în 2013.

six-seasons
„Cele șase anotimpuri” este o reflecție asupra originii lui Akram Khan (Bangladesh). Filmul ia forma unei serii de incursiuni și paralele care ne poartă într-o poveste în care fiecare individ este impregnat de cultura din care provine. Privirea autorului se oprește mai întîi asupra problemelor geopolitice din Bangladesh, una din cele mai populate țări din lume, dezvoltînd apoi o reflecție asupra efectelor încălzirii globale și a migrației economice. Întregul film este compus ca un poem, folosind fragmentar imagini ale oamenilor din Bangladesh și concentrîndu-se pe un artist imigrant care, prin dansul său, ne arată visul originii sale. Imaginile ce susțin acest vis ne readuc într-un studio unde, în fața unei oglinzi, totul ar putea fi, pînă la urmă, o iluzie.

Coregraful Akram Khan este recunoscut pe plan internațional pentru vitalitatea pe care o aduce unei practici artistice bazate pe interculturalitate și interdisciplinaritate. Limbajul său coregrafic își are originea în formarea de tip clasic în dansul Kathak și în dansul modern, care reușește să comunice idei și viziuni inteligente, curajoase și noi. Khan este deopotrivă interpret în propriile solouri și în spectacole realizate în colaborare cu alți artiști, și prezintă piese de grup cu propria companie, Akram Khan.

Evenimentele săptămînii în cadrul Festivalului E-Motional mai includ o prezentare deschisă a proiectului „Nordic Blondes”, condus de coregrafa islandeză Steinunn Ketilsdóttir, programată sîmbătă, 18 octombrie, de la ora 18:00 la studio ZonaD. Prezentarea este acompaniată de o introducere a practicii artistice a coregrafei Steinunn Ketilsdóttir și a scenei de dans contemporan din Islanda, și este precedată, în zilele premergătoare, de un atelier deschis publicului amator.

Festivalul continuă pînă în 9 noiembrie cu dezbateri, prezentări de filme, atelierul-spectacol REINVENT, precum și avanpremiera spectacolului [Fragil] de Cosmin Manolescu. Programul detaliat și detalii suplimentare sînt disponibile la https://zonadstudio.wordpress..com/ și www.e-motional.eu.

Festivalul E-Motional este organizat în cadrul programului european „E-Motional: rethinking dance”, realizat cu sprijinul programului Cultura al Uniunii Europene. Proiect cultural finanţat în cadrul Programului cultural București 555 al ARCUB – Centrul de Proiecte Culturale al Municipiului București. Proiect cultural finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Parteneri media: 
Șapte Seri, Zeppelin, Scena.ro, Modernism, ArtAct magazine, ArtClue, România Pozitivă, Sub 25, The ONE, Feeder, Veioza Arte

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.