Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

În Piaţa Victoriei din București se conturează Triunghiul Muzeelor

0

Asociaţia Spaţiul Urban Bucureşti (ASUB) a semnat un parteneriat cu Muzeul Național al Țăranului Român, Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa‟, Institutul de Geologie al României (pentru Muzeul Național de Geologie) ce îşi propune să realizeze şi să promoveze un spaţiu public de referinţă în Bucureşti, ce va purta denumirea Triunghiul Muzeelor de la Şosea.

Construcţia strategică a acestui spaţiu vizează în fapt conectarea naturală a celor trei instituții muzeale într-un spaţiu public emblematic, prin facilitarea accesului pietonal. Viziunea proiectului este aceea de a realiza un spaţiu cu o imagine şi o identitate unitare, la scara oraşului, ce se va constitui într-un pol social şi cultural. Pentru o mai bună accesibilitate în zonă, se doreşte reconfigurarea Pieţei Victoriei, în favoarea pietonului.

“Nu inventăm roata. Revenim, doar, la normalitate. Prin parteneriatul dintre cele trei muzee ”de la Şosea” sunt continuate, în fapt, relațiile stabilite între instituțiile noastre încă de pe vremea celor trei directori fondatori: Grigore Antipa, Ludovic Mrazec și Alexandru Tzigara – Samurcaș. ”Triunghiul muzeelor de la Șosea” este doar numele unui concept adaptat la nivelul cerințelor unui public de la începutul secolului 21, pentru ceea ce înaintașii noștri au avut în vedere acum mai bine de 100 de ani,” afirmă Virgil Ştefan Niţulescu, Director General al Muzeul Naţional al Ţăranului Român.

 

„Ne propunem ca cele 3 muzee să-şi gândească împreună cu oraşul spaţiul public punând în valoare un patrimoniu cultural şi ştiinţific unic în România. Triunghiul Muzeelor poate deveni un nou brand pentru Bucureşti aşa cum Berlinul are Insula Muzeelor sau Viena MQ ”, declară arh. Teodor Frolu. 

 

Odată cu deschiderea expoziţiei comune în cele 3 muzee – Dobrogea. Între pământ şi mare, amprenta timpului şi omuluice beneficiază de susţinerea Ambasadei Franţei în România şi a Institutului Francez din Româniase realizează un pas determinant în a oferi Bucureştiului un exemplu de funcţionalitate organică a conceptului de Triunghi al muzeelor.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.