În Piaţa Victoriei din București se conturează Triunghiul Muzeelor

0

Asociaţia Spaţiul Urban Bucureşti (ASUB) a semnat un parteneriat cu Muzeul Național al Țăranului Român, Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa‟, Institutul de Geologie al României (pentru Muzeul Național de Geologie) ce îşi propune să realizeze şi să promoveze un spaţiu public de referinţă în Bucureşti, ce va purta denumirea Triunghiul Muzeelor de la Şosea.

Construcţia strategică a acestui spaţiu vizează în fapt conectarea naturală a celor trei instituții muzeale într-un spaţiu public emblematic, prin facilitarea accesului pietonal. Viziunea proiectului este aceea de a realiza un spaţiu cu o imagine şi o identitate unitare, la scara oraşului, ce se va constitui într-un pol social şi cultural. Pentru o mai bună accesibilitate în zonă, se doreşte reconfigurarea Pieţei Victoriei, în favoarea pietonului.

“Nu inventăm roata. Revenim, doar, la normalitate. Prin parteneriatul dintre cele trei muzee ”de la Şosea” sunt continuate, în fapt, relațiile stabilite între instituțiile noastre încă de pe vremea celor trei directori fondatori: Grigore Antipa, Ludovic Mrazec și Alexandru Tzigara – Samurcaș. ”Triunghiul muzeelor de la Șosea” este doar numele unui concept adaptat la nivelul cerințelor unui public de la începutul secolului 21, pentru ceea ce înaintașii noștri au avut în vedere acum mai bine de 100 de ani,” afirmă Virgil Ştefan Niţulescu, Director General al Muzeul Naţional al Ţăranului Român.

 

„Ne propunem ca cele 3 muzee să-şi gândească împreună cu oraşul spaţiul public punând în valoare un patrimoniu cultural şi ştiinţific unic în România. Triunghiul Muzeelor poate deveni un nou brand pentru Bucureşti aşa cum Berlinul are Insula Muzeelor sau Viena MQ ”, declară arh. Teodor Frolu. 

 

Odată cu deschiderea expoziţiei comune în cele 3 muzee – Dobrogea. Între pământ şi mare, amprenta timpului şi omuluice beneficiază de susţinerea Ambasadei Franţei în România şi a Institutului Francez din Româniase realizează un pas determinant în a oferi Bucureştiului un exemplu de funcţionalitate organică a conceptului de Triunghi al muzeelor.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează