Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

În noiembrie, Holland Education Day le face cunoștință tinerilor din România cu universități de top din Olanda

0

Vineri, 27 noiembrie, la Hotel Radisson Blu din București, Grupul EDUCATIVA şi Holland Education Consortium (HEC), cu sprijinul Ambasadei Regatului Ţărilor de Jos în România, organizează Holland Education Day. Evenimentul este dedicat sistemului universitar olandez, la care 8 universități de cercetare și de științe aplicate își vor prezenta oferta educațională tinerilor interesați să înceapă studiile în această țară.

Holland Education Day va începe vineri, 27 noiembrie, la ora 15:00, cu un mesaj din partea Adjunctului Misiunii Regatului a Țărilor de Jos în București, dna. Anke ter Hoeve şi cu o prezentare generală a sistemului academic olandez susţinută de HEC. Ulterior, evenimentul va continua cu prezentările universităților prezente şi cu o expoziţie educaţională, unde tinerii interesaţi de studiul în Olanda vor avea ocazia de a interacţiona cu reprezentanţii instituțiilor, pentru a obţine informaţii specifice despre modalitatea de aplicare şi viaţa de student în Olanda.

University of Groningen

Universități din top 200 la nivel mondial prezente la Holland Education Day

În cadrul Holland Education Day vor fi prezente patru universităţi de cercetare aflate printre primele 200 din lume conform clasamentului Times Higher Education: Wageningen University (locul 47 la nivel mondial), University of Groningen (locul 74), Radboud University, Nijmegen (locul 125 mondial), University of Twente (locul 149 mondial). Totodată, cei interesați să aplice la programe de studiu orientate spre mediul business, au oportunitatea de a vizita standurile universităților de științe aplicate prezente la Holland Education Day (Hanze University of Applied Sciences, Stenden University of Applied Sciences, The Hague University of Applied Sciences, HAN University of Applied Sciences).

Tinerii interesați de studiul în Olanda pot participa la sesiuni de discuții personalizate

Pe parcursul întregului eveniment, participanții pot beneficia de interviuri cu reprezentanții universităților. Aceste discuții sunt deschise doar participanților VIP, tineri atent selecţionaţi în urma înscrierii lor la eveniment, care au manifestat un interes deosebit pentru sistemul academic olandez. Scopul interviurilor este ca tinerii să afle direct de la sursă informații practice și de actualitate despre programele oferite și experiențele altor studenți internaționali. Participanții VIP își pot programa interviuri cu reprezentanții instituțiilor chiar în procesul de înregistrare.

Taxe de școlarizare accesibile și surse de finanțare

Participanții de la Holland Education Day au ocazia de a afla informații specifice despre sistemul academic olandez: învăţământ de talie mondială (12 universităţi de cercetare din Olanda se află printre primele 200 din lume), adaptat la nevoile specifice de studiu ale studenţilor, în condiţii financiare extrem de accesibile (taxe de şcolarizare de aproximativ 2000 de euro pe an, ce fac ca Olanda să fie una dintre cele mai favorabile destinații de studiu din Europa; mai mult decât atât, studenţii pot obţine împrumuturi avantajoase de la statul olandez pentru a le acoperi, chiar și la nivel de master, taxele de școlarizare).

Despre autor

avatar

EDUCATIVA este un grup de întreprinderi sociale (organizații non-guvernamentale și companii) ce oferă tinerilor români oportunități de dezvoltare personală și profesională printr-o gamă largă de proiecte și servicii educaționale. Principalele proiecte marca EDUCATIVA sunt: RIUF – Romanian International University Fair, cel mai mare târg de universităţi din România; EDMUNDO – serviciul gratuit de consiliere pentru studii în străinătate; UNIVERSALIO – serviciu de consiliere pentru orice universitate din lume în limba engleză, franceză și germană; REVIRO– oferă oportunități de carieră interesante și atractive tinerilor români cu experiență academică și/sau profesională în străinătate.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.