Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

În luna septembrie spunem poveștile Bucureștiului!

0

Primăria Municipiului București prin creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție organizează în perioada 16-18 septembrie 2016,  evenimentul „Povești de București”, în Parcul Herăstrău – intrarea Charles de Gaulle.

Timp de trei zile, intre orele 11:00 – 22:00, vom recrea atmosfera Bucureștiului de altădată, oferind publicului spectacole artistice, muzică de promenadă, parada costumelor de epocă, „Bătaia cu flori”, plimbări cu trăsuri, teatru pentru copii, produse hand-made, statui vivante, animatori, echilibristică pe monociclu. „Povești de București” este un eveniment care se înscrie în seria de manifestări organizate de Primăria Capitalei, de Zilele Bucureștiului, cu intrare liberă și se adresează tuturor categoriilor de vârstă prin activitățile culturale și recreative organizate.

afis-povesti-de-bucuresti

Parada costumelor de epocă adună în fiecare an, între orele 11:00 – 20:00, sute de spectatori dornici să admire domni și domnițe în haine de sărbătoare, care vor defila elegant pe aleile parcului. De asemenea, cei prezenți vor asista între orele 11:00 – 22:00 la spectacole cu statui vivante, animatori și mimi, precum și la demonstrații de echilibristică pe monociclu.

„Bătaia cu flori” va aduce și anul acesta culoare și veselie pe aleile Parcului Herăstrău, duminică, 18 septembrie, între orele 17:30 – 18:00. „Bătaia cu flori de la șosea” datează din 1890 și se sărbătorea an de an, fiind un prilej de bucurie pentru bucureșteni.

Târgul Bucureștiului pune la dispoziția vizitatorilor o gamă diversificată de produse artizanale confecționate de meșteri populari și artiști plastici, iar Grădina Culinară îi așteaptă  pe bucureșteni cu preparate din bucătăria tradițională românească, fiind un spațiu unde pot încerca rețete autohtone, dar și un mod alternativ de relaxare în aer liber, alături de familie și prieteni. Aceste zone sunt deschise publicului în intervalul orar 11:00-22:00 – vineri, 10:30 – 22:00 – sâmbătă și duminică.

Teatrul de animaţie Ţăndărică și Teatrul „Ion Creangă” au pregătit spectacole de teatru prin intermediul cărora cei mici vor fi purtați în lume magică a poveștilor,  sâmbătă si duminică între orele 10:30 -11:00.

Programul artistic include folclor românesc, dar și spectacole ale minorităţilor şi comunităţilor naţionale. Pe scena din Parcul Herăstrău vor urca minoritățile slovacă, evreiască, croată, ucraineană, sârbă, maghiară, germană, rromă, turco-tătară, greacă, italiană, rușilor-lipoveni, comunitatea aromână, precum și Ansamblul „Ciprian Porumbescu” din Suceava, Ansamblul „Mureşul” din Târgu Mureş, Ansamblul „Cindrelul – Junii Sibiului” din Sibiu, Ansamblul „Timişul” din Timişoara. Din programul artistic nu lipsesc romanţele, muzica de promenadă, muzica de petrecere și melodiile celebre din Bucureștiul interbelic,  interpretate de Ozana Barabancea Band, Silviu Biriș și București Band, Alesis, Maria Buză și Taraful “George Pătrașcu”, Marius Mihalache, Orchestra Naţională „Valahia” – dirijor Marius Zorilă, împreună cu Lavinia Goste, Ionuţ Ungureanu, Ovidiu Homorodean, Constantin Lătăreţu, Ştefania Rareş.

Expoziţia „Prin Bucureștiul meu” – Dana Ștefănescu

În cadrul evenimentului Zilele Bucureștiului, creart găzduiește în galeria din Piața Alexandru Lahovari, nr.7, expoziția de fotografie „Prin Bucureștiul meu” a Danei Ștefănescu, care poate fi vizitată în perioada 15 – 25 septembrie, între orele 10:00 – 18:00. Vernisajul expoziției va avea loc pe 15 septembrie la ora 18:00, iar intrarea este liberă!

Fotografa Dana Ștefănescu își propune prin acest proiect să aducă în sufletele oamenilor amintiri din diverse perioade ale vieții lor. Cu fiecare fotografie postată pe rețelele ei sociale, oamenii  își amintesc de copilărie, de perioada armatei sau de studenție, spun povești despre Bucureștiul interbelic și completează cu informații despre locurile respective. Dana Ștefănescu este de părere că Bucureștiul nu și-a pierdut farmecul lui, chiar dacă timpul a lăsat urme incontestabile. „Am descoperit că imaginile mele devin o formă de dialog între oameni, rețelele sociale pot face asta foarte ușor. Îmi place să cred că fotografiile mele sunt un ambasador mut și eficient pentru orașul pe care îl iubesc!”.

Mai multe informații și programul complet sunt disponibile pe:

https://www.facebook.com/creartpmb

https://www.facebook.com/PovestideBucuresticreart

http://www.creart.ro

Event expoziție: https://www.facebook.com/events/587812708073650

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.