În luna noiembrie Make a Point redă Pantelimonului Memoria cartierului

0

Ce însemna înainte viaţa în cartierele bucureştene şi cum mai este ea astăzi pentru locuitorii săi? Cum a schimbat chipul orașului raportarea bucureșteanului de rând la timpul liber? Începând de joi, 3 noiembrie, în hala din incinta Postăvăriei Române, expoziția documentară Memoria cartierului investighează posibile răspunsuri la aceste întrebări, într-o incursiune deschisă în istoria periferiei.

Practicile cotidiene de petrecere a timpului liber se relevă treptat din relatările istoricilor, fotografiile interbelice sau mărturiile orale ale bucureștenilor din anii ’80, iar nostalgicii au ocazia să redescopere poveștile unui cartier ridicat peste noapte din imaginile de colecție ale Arhivei TVR sau din fotografiile Atunci & Acum ale lui Dan Vartanian & Florin Ciorîcă.

Patrimoniul construit al zonei se lasă descoperit o dată cu invitația de hoinăreală vizualăDoinei Vella, iar Odaia Creativă propune, în cheie ludică, salvarea caselor de patrimoniu prin jocul Habitat. Planșele urbanistice realizate de Urban 2020 și fotografiile recente ale lui Franek Strzeszewski, Raluca Ionescu și Vlad Cătună aduc din nou în discuție prezentul, semnalând pitorescul peisajului urban de lângă noi.

Și pentru că istoria locului o faci mai ales tu, te invităm să-aduci la Make a Point o fotografie veche sau un obiect personal care spune o poveste despre ”cartierul tău”.

Memoria cartierului (3 – 30 noiembrie)

Vernisaj: Joi, 3 noiembrie, ora 19.00

Make a Point, Postăvăria Română, Pantelimon (cum se ajunge)

Organizare: Alma Cazacu, Ioana Lazăr

Co-producător: Arhiva TVR

Parteneri: Postăvăria Română, MȚR, Asociația Pro.do.mo, Asociația Urban 2020,  Asociația Odaia Creativă

Parteneri media: Bucureștii vechi și noi, Igloo, BeWhere

Facebook event

Memoria cartierului se înscrie în seria de activități alternative de petrecere a timpului liber în Pantelimon propuse de Make a Point prin proiectul Mă numesc Cartier (august-decembrie 2011). Proiectul este realizat cu sprijinul programului Tineret în Acțiune (www.tinact.ro) și al Administrației Fondului Cultural Național (www.afcn.ro).


Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează