Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

În luna noiembrie Make a Point redă Pantelimonului Memoria cartierului

0

Ce însemna înainte viaţa în cartierele bucureştene şi cum mai este ea astăzi pentru locuitorii săi? Cum a schimbat chipul orașului raportarea bucureșteanului de rând la timpul liber? Începând de joi, 3 noiembrie, în hala din incinta Postăvăriei Române, expoziția documentară Memoria cartierului investighează posibile răspunsuri la aceste întrebări, într-o incursiune deschisă în istoria periferiei.

Practicile cotidiene de petrecere a timpului liber se relevă treptat din relatările istoricilor, fotografiile interbelice sau mărturiile orale ale bucureștenilor din anii ’80, iar nostalgicii au ocazia să redescopere poveștile unui cartier ridicat peste noapte din imaginile de colecție ale Arhivei TVR sau din fotografiile Atunci & Acum ale lui Dan Vartanian & Florin Ciorîcă.

Patrimoniul construit al zonei se lasă descoperit o dată cu invitația de hoinăreală vizualăDoinei Vella, iar Odaia Creativă propune, în cheie ludică, salvarea caselor de patrimoniu prin jocul Habitat. Planșele urbanistice realizate de Urban 2020 și fotografiile recente ale lui Franek Strzeszewski, Raluca Ionescu și Vlad Cătună aduc din nou în discuție prezentul, semnalând pitorescul peisajului urban de lângă noi.

Și pentru că istoria locului o faci mai ales tu, te invităm să-aduci la Make a Point o fotografie veche sau un obiect personal care spune o poveste despre ”cartierul tău”.

Memoria cartierului (3 – 30 noiembrie)

Vernisaj: Joi, 3 noiembrie, ora 19.00

Make a Point, Postăvăria Română, Pantelimon (cum se ajunge)

Organizare: Alma Cazacu, Ioana Lazăr

Co-producător: Arhiva TVR

Parteneri: Postăvăria Română, MȚR, Asociația Pro.do.mo, Asociația Urban 2020,  Asociația Odaia Creativă

Parteneri media: Bucureștii vechi și noi, Igloo, BeWhere

Facebook event

Memoria cartierului se înscrie în seria de activități alternative de petrecere a timpului liber în Pantelimon propuse de Make a Point prin proiectul Mă numesc Cartier (august-decembrie 2011). Proiectul este realizat cu sprijinul programului Tineret în Acțiune (www.tinact.ro) și al Administrației Fondului Cultural Național (www.afcn.ro).


Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat social, ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.