În iunie dezbatere „Raţiunea criticii”, într-o ediţie specială a revistei „BeWhere!”

0

S-a pus în vânzare, în chioșcurile și librăriile din toată ţara, ediția de iunie a revistei BeWhere!

 

În iunie dezbatem „Raţiunea criticii”, într-o ediţie specială. Vorbim despre recomandări, cronici, subiectivisme, opinii… de pe ambele părţi ale baricadei. Pentru că libertatea de expresie se propagă astăzi din click în click, iar recomandarea tinde să înlocuiască studiul analitic, ne întrebăm cine mai pune actul artistic sub lupă? Şi pentru cine?

Am purtat discuţii în contradictoriu sau la unison cu:

  • Dorin Ştefan, arhitect: „Lipsa de sens, reper şi cultură în societate duce la nevoia de critică în orice domeniu, mai ales în ştiinţa organizării spaţiului.”
  • Mihai Dinu, Director Muzical Radio Guerrilla: „La baza unei recomandări de luat în seamă stau backgroundul personal şi feelingul.”
  • Cristi Puiu, regizor: „Spectatorul ideal este criticul ideal, cu mintea şi corpul pregătite pentru evenimentul ce tocmai se petrece în faţa ochilor.”
  • Cătălin Ştefănescu, realizator TV: „Acum, critica (de teatru) arată uşor radicală, mult prea intelectuală sau chiar intelectualizată.”
  • Doina Ruşti, scriitoare: „Astăzi critica literară este aproape sufocată de promovarea literară.”
  • Dan Popescu, curator şi critic de artă: „În job description-ul criticilor se află următorul lucru: dezinserează-te.”

Continuăm campania din print cu editori.bewhere.ro, în scopul de a prezenta o echipă de editori care crede în puterea fiecărui articol semnat. Prin intermediul filmelor de prezentare, fiecare editor în parte desface sub ochii cititorului BeWhere! mecanismele unei recomandări pertinente, pentru ca fiecare să o recunoască indiferent unde ar citi-o.

Revista BeWhere! apare în prima joi a lunii. Se tipărește pe hârtie mată, într-un tiraj de 15.000 de exemplare. Se distribuie în București şi în ţară prin rețelele InMedio şi Relay, Hiparion, precum și în librăriile Anthony Frost, Eminescu, Dalles şi grupurile Cărturești, Diverta, Humanitas și Librarium la prețul de 8 lei. Abonamente pe www.bewhere.ro sau prin Zirkon Media la preţul de 35 lei/6 luni; 70 lei/12 luni.

Bonus: ne găsiţi şi la Bruxelles, în librăria de pe Clos du Parnasse 3E.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează