Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

În exclusivitate la Festivalul Internaţional de Film Bucureşti

0

CESARE DEVE MORIRE, URSUL DE AUR 2012,

în exclusivitate la Festivalul Internaţional de Film Bucureşti

 

CesareCesare deve morire/Cezar trebuie să moară, cel mai recent film al veteranilor Paolo & Vittorio Taviani și laureat cu Ursul de Aur la ediția din 2012 a Festivalului Internațional de Film de la Berlin, va fi prezentat, în exclusivitate şi în premieră absolută în România, în cadrul celei de-a 9-a ediții a Festivalului Internaţional de Film Bucureşti, pe 21 aprilie 2013. Un fascinant hibrid de ficțiune și documentar ce denotă o incredibilă prospețime creativă a unor regizori intrați, deja, în legendă, Cesare deve morire reprezintă cronica repetițiilor și a spectacolului cu Iulius Cezar, prin prisma respectivei „companii teatrale”, formată exclusiv din asasini, traficanți de droguri și hoți – condamnații ce-și execută sentințele la închisoarea de maximă securitate Rebibia din Roma. Filmul fraților Taviani a câștigat cele mai importante trofee ale „Oscarurilor italienești”, adică Gala David di Donatello: Cel mai bun film, Cea mai bună regie, Cel mai bun montaj, Cel mai bun producător și Cel mai bun sunet.

www.youtube.com/watch?v=HdNpnS4LQas

 

Tot în cadrul Bucureşti IFF 2013, pe lângă deja-anunţatele Jagten, Searching for Sugar ManSuperstar și On the Road, vor fi proiectate şi alte titluri de marcă ale cinema-ului recent:

Antiviral, regizat de Brandon Cronenberg, lansat în secțiunea Un certain regard a Festivalului de la Cannes 2012, un film de gen ce trimite direct la filmografia tatălui său, David Cronenberg (într-un viitor nu foarte îndepărtat, fanii celebrităților au o nouă pasiune – să se injecteze cu virusurile unor boli de care suferă cei pe care-i adulează), selectat ulterior la Toronto, Sao Paolo, Belgrad, Copenhaga și Festivalul Internațional de Film Fantastic de la Sitges, unde a primit Premiul juriului tânăr și Premiul „Citizen Kane” pentru cel mai bun debut;

www.youtube.com/watch?v=TcJTd69dMyQ

360, cel mai recent film al lui Fernando Meirelles, un thriller existențial cu o distribuție de excepție (Rachel Weisz, Anthony Hopkins, Jude Law, Ben Foster, Jamel Debbouze, Moritz Bleibtreu) și un scenariu pe măsură, scris de unul dintre cei mai aprieciați dramaturgi britanici ai momentului, Peter Morgan, dublu nominalizat la Oscar pentru scenariu original (Frost/Nixon și The Queen);

www.youtube.com/watch?v=ElLF2VgeYxg

Le grand soir, o nouă demență filmică pusă la cale de inegalabilii Gustav Kervern & Benoît Delépine (Aaltra, Avida, Mammuth), în care Albert Dupontel și Benoît Poelvoorde se dau în spectacol cu atâta convingere încât toată cariera pare să le depindă de asta, și care a fost recompensată cu Premiul Special al Juriului secțiunii Un certain regard la Cannes 2012.

www.youtube.com/watch?v=fmBivKBg9ko

Cea de-a 9-a ediție a Festivalului Internațional de Film București, cel mai vechi festival competitiv din Capitală destinat exclusiv filmului de lung-metraj, va avea loc în perioada 15-21 aprilie 2013, la Cinema Studio, NCRR – Studioul Horia Bernea și sala Elvira Popescu.

 

——————————————————————————————————————–

Festivalul Internațional de Film București este organizat de Fundația Culturala CHARTA cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei (CNC)

Mașina oficială a Festivalului este oferită de Autoklass – Centru autorizat de vânzări și service Mercedes-Benz

Transportor oficial al festivalului: Air France

Clubul festivalului: Control

Parteneri oficiali: MOXA Boutique, Bristot, DHL, Beautik

Parteneri tradiționali: Uniunea Cineaștilor din România, Noul Cinematograf al Regizorului Roman, Muzeul Țăranului Român, Asociația Culturală Macondo, Independența Film, Institut Francais de Bucarest, British Council și American Cultural Center.

Partener principal media: Radio Guerrilla

Parteneri media: Cocor Media Channel, Cațavencii, Dilema Veche, BeWhere!, Ring, Ziarul Centrul Vechi, Revista VIP, Ziarul Metropolis, Cinemagia, Cinefan, CinemaRx, Koolhunt, Liternet, Cooperativa Urbana, Calendar Evenimente, Studentie.ro, Urban Things, LaUnCeai.ro, Blog de Cinema, Ziare.com, Orasulm.eu

 

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.